Филтриране по

Бранд

Виж още Виж по-малко

Цена

2 лв. 1338 лв.

Възраст

Виж още Виж по-малко

Пол

Виж още Виж по-малко

В промоция

Виж още Виж по-малко

Всичко за бебешка стая

Показани са 1-20 от общо 231 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Специалистите по детска психология и детски сън казват, че след навършване на една година децата могат да спят в собствена стая.  Това трябва да стане по естествен начин, а не насилствено или изведнъж.

Необходимите неща за бебешката стая са: Библиотека – децата не могат да четат, но да са в допир с книгите е възпитателно. Четете на децата, оставяйте в ниската част на библиотеката детски и бебшки книги, а на по-високо поставяйте книгите, които не искате да бъдат дъвкани и късани.  Периодично слагайте нови детски книжки, които детето да достига Естествена светлина – нищо не е по-предразполагащо от естествената светлина в стаята. Децата почиват, играят и са по-енергични на естествена светлина.  При хубаво време можете да оставяте и отворен прозорец, за да усещат топлината на слънцето и свежия въздух Играчки, стимулиращи въображението – дори и децата да не са запалени по такъв тип играчки оставете в стаята им такива игри. Постепенно те ще свикнат с тях и ще започнат да играят.  Незаменими в развитието на въображението са плюшени играчки, дървени играчки, конструктори и мозайки и музикални инструменти Ниската маса е задължителна за стаята на малките деца. Децата обичат да са седнали на масата и да се занимават с различни дейности .  Така те приличат на възрастните, чувстват се важни и значими.  По този начин развиват самостоятелността си.  На масата децата играят, рисуват и оцветяват. Уютен ъгъл – това е място в стаята, което е „само на детето“. В началото децата играят там сами, но в по-напреднала възраст там четат книги, говорят си с приятели.  Понякога децата имат и палатка за този ъгъл. Нисък шкаф за съхранение на играчки – нищо не по-лошо от детска стая с играчки разпиляни по целия под. Ако шкафа за съхранение на играчки е достъпен, децата се учат да ги събират там.  В началото те гледат родителите си как го правят и постепенно започват да ги събират там.  Разбира се децата правят и обратното – избират си с кои играчки да си играят. Килим – ако подът Ви е твърд каменен под (плочки или естествен камък) или дървен под (паркет или дюшаме) килимът ще даде мекота и топлина на детето. Той ще добави и уют на самата стая. Лампи – в детската стая е нужна изкуствена светлина за по-мрачните дни и вечерите. Докат децата не четат и пишат не им е нужна силна светлина, а по-скоро дискретна мека светлина.  Решенито дали да се използват таванни или стенни осветителни тела е по-соро дизайнерски въпрос. Стайни растения – това е природен елемент в детската стая. Децата започват да се грижат за растението и по този начин трупат знания за обкръжаващата ни среда. Легло – възможно е детето да премине към нестандартен размер легло, който отговаря на височината му, или да се премине към стандартно единично легло. Обичайния размер на стандартно единично легло е в рамките на 80 см. х 200 см. Гардероб – гардеробът е стандартна мебел. В случая с малки деца е необходимо да се предвидят по-ниски и достъпни отделения, от които децата могат са се обслужват и сами

Специалистите по детска психология и детски сън казват, че след навършване на една година децата могат да спят в собствена стая . Това трябва да стане по естествен начин, а не насилствено или изведнъж.

Организирайте стаята мислейки за две неща – безопасност и ергономичност. Децата са по-ниски на ръст, не са уверени в движенията си, по-високите мебели могат да са опасни за тях и биха могли да се удрят във високи плотове, остри ъгли и т.н. Не проектирайте стаята както бихте я направили за Вас. Мислете как ще по-удобно на малкия човек – нужен ще е по-нисък стол, ключовете на осветлението трябва да са по-ниски и други подобни детайли.

Необходимите неща за бебешката стая са: Библиотека – децата не могат да четат, но да са в допир с книгите е възпитателно . Четете на децата, оставяйте в ниската част на библиотеката детски и бебшки книги, а на по-високо поставяйте книгите, които не искате да бъдат дъвкани и късани . Периодично слагайте нови детски книжки, които детето да достига. Естествена светлина – нищо не е по-предразполагащо от естествената светлина в стаята. Децата почиват, играят и са по-енергични на естествена светлина. При хубаво време можете да оставяте и отворен прозорец , за да усещат топлината на слънцето и свежия въздух. Играчки, стимулиращи въображението – дори и децата да не са запалени по такъв тип играчки оставете в стаята им такива игри. Постепенно те ще свикнат с тях и ще започнат да играят. Незаменими в развитието на въображението са плюшени играчки, дървени играчки, конструктори и мозайки и музикални инструменти. Ниската маса е задължителна за стаята на малките деца.  Децата обичат да са седнали на масата и да се занимават с различни дейности. Така те приличат на възрастните, чувстват се важни и значими . По този начин развиват самостоятелността си. На масата децата играят, рисуват и оцветяват. Уютен ъгъл – това е място в стаята, което е „само на детето“. В началото децата играят там сами, но в по-напреднала възраст там четат книги, говорят си с приятели. Понякога децата имат и палатка за този ъгъл. Нисък шкаф за съхранение на играчки – нищо не по-лошо от детска стая с играчки разпиляни по целия под. Ако шкафа за съхранение на играчки е достъпен, децата се учат да ги събират там . В началото те гледат родителите си как го правят и постепенно започват да ги събират там. Разбира се децата правят и обратното – избират си с кои играчки да си играят. Килим – ако подът Ви е твърд каменен под (плочки или естествен камък) или дървен под (паркет или дюшаме) килимът ще даде мекота и топлина на детето. Той ще добави и уют на самата стая. Лампи – в детската стая е нужна изкуствена светлина за по-мрачните дни и вечерите. Д окат децата не четат и пишат не им е нужна силна светлина , а по-скоро дискретна мека светлина. Решенито дали да се използват таванни или стенни осветителни тела е по-соро дизайнерски въпрос. Стайни растения – това е природен елемент в детската стая . Децата започват да се грижат за растението и по този начин трупат знания за обкръжаващата ни среда. Легло – възможно е детето да премине към нестандартен размер легло, който отговаря на височината му , или да се премине към стандартно единично легло. Обичайния размер на стандартно единично легло е в рамките на 80 см. х 200 см. Гардероб – гардеробът е стандартна мебел.  В случая с малки деца е необходимо да се предвидят по-ниски и достъпни отделения, от които децата могат са се обслужват и сами.

Малките деца са запалени по детските анимационни филмчета. Те ги забавляват, ангажират вниманието им и в същото време ги образоват. От друга страна обаче възрастните ги намират твърде шумни и понякога дразнещи. От тази гледна точка е по-добре детето да гледа своите предавания само . Това обаче не може да става безконтролно – нужно е да има ограничение по часове и продължителност на гледанията. В противен случай детето се изморява, очите му се товарят, а психиката му се обостря. Как ще организирате този режим е въпрос на личен избор на всеки родител.

Свързани блог публикации

Имайки предвид важността на детското обзавеждане, ние разполагаме с продукти с най-важните качества– безопасност, правилно развитие и щастливо детство.

Всяко дете има специално отредено място за спане, затова ние ви предлагаме невероятни модели на креватчета, кошари и легла от висококачевени материали и вградени функции, които ще предоставят качествен сън.

За да осигурите този комфортен и сладък сън, леглото се нуждае от подходящ матрак и спален комплект. Ние предлагаме прекрасни модели на:

  • одеяла
  • спални сетове
  • чувалчета и кърпи за сън
  • протектори за матраци и мартаци
  • гнезда
  • обиколници
  • възглавници със специални ортопедични характеристики

А когато детето играе на земята, заложете на нашите весели килими със специални вложки, които ще ограничават бактериалната среда и ще забавляват вашето дете със своите весели принтове и цветни съчетания.

Още с поява на бял свят бебето се сблъсква със света и неговия вълнуващ облик. С помощта на музикални играчки и въртележки за легло, детето ще има възможността да опознава неговите цветове, звуци и форми.

За съхранение за дрешки и други принадлежности, ние сме се погрижили със забележителни модели на гардероби, скринове и ракли, които имат организирани пространства за безпроблемно подреждане.

Моментите, свързани с храненето на детето ще са вълнуващи с нашите стабилни столчета за хранене, а с помощта на механичните и електрически люлки и шезлонги, детето ще развива своите двигателни умения, слухови и звителни възприятия.

А що се има предвид  за защита и безопасност, ние сме заложили на правилните пособия като бебе и видеофони, овлажнители и пречистватели на въздух, както и на различни протектори за шкафове, врати, тоалетни и други опасни места.

Висококачествените материали, вложени в моделите са предпоставка за стандарт, заради което някои артикули разполагат и с гаранционен период до 2 години. Световни и български  производители като Moni, Cilek, Inter baby, Аглика, Chipolino  и други брандове предоставят инструкции, допълнителни аксесоари и частица от своята голяма любов.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими