Филтриране по

Цена

4 лв. 5 лв.

Летящи фенери

Показани са 1-1 от общо 1 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Най – често са направени от импрегнирана оризова хартия върху дървена рамка и имат малка свещ в средата. Когато свещта се запали, пламъкът нагрява въздуха в хартиеното тяло и фенерът полита. Той лети във въздуха, само докато пламъкът гори, а след това въздухът изстива и фенерът пада на земята. Летящите фенери и балони те с горещ въздух използват един и същ принцип от физиката, който казва, че горещия въздух е с по – ниска плътност от студения въздух извън фенера и на практика студения въздух „държи“ нагоре плика с по – горещ въздух.

Счита се, че са изобретени в Китай и са били използвани армиите да си дават знаци помежду си. Това датира от 3 век.

Те са често използвано забавление по различни поводи – фестивали, карнавали, детски рождени дни и подобни.

Летящите фенери достигат до 800 метра височина и летят около 20 до 40 минути. Продължителността на полета зависи от атмосферните условия и колко дълго гори свещта в него. Най – често балоните падат след като изтлее източникът на огън.

Без значение как са създадени, летящите фенери работят с огън. Това е опасно в присъствието на деца. Винаги използвайте (пускайте) летящи фенери с присъствието на възрастен. Внимавайте и да няма леснозапалими вещи около вас.

В области и зони с повишена опасност от пожари, летящите фенери не бива да се пускат. На някои места по света летящите фенери са забранени със закон, заради повишената опасност от пожари. Такива места са Калифорния, САЩ, Южна Африка и други.

Свързани блог публикации

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими