Филтриране по

Възраст

Виж още Виж по-малко

В промоция

Виж още Виж по-малко

Бранд

Виж още Виж по-малко

Цена

12 лв. 13 лв.

За моделиране - глини, пластелини, дъски, формички и ножове

Показани са 1-1 от общо 1 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Децата харесват заниманията с пластилин. Те често избират тази игра пред други на пръв поглед по-забавни, шумни и шарени забавления.  Децата обичат да го мачкат и размазват по различни повърхности, но това им помага да опознаят материала. При работа с ръце (каквото е заниманието с пластилин) у малките деца по-бързо се активизират речевите способности и те започват по-лесно да говорят по-пълноценно.  Разнообразните цветове и възможностите за самостоятелно създаване на нови форми пък провокира фантазията и творческото мислене и дава възможност за развитие на абстрактното мислене при децата. Пластилинът е подходяща игра, защото не ограничава децата в определени правила и позволява безкрайни творчески интерпретации за създаване на форми и композиции. С помощта на този игрови метод децата се научават да разпознават цветове и форми.  Този подход може да бъде надграден до разучаване на букви и цифри, направени от пластелин. В голяма част от децата се развиват социални умения - обръщат повече внимание на връстниците си при общи занимания. За да се развива хармонично и правилно мисленето на малкото дете е от важно да му се предлагат нови и различни занимания, които да провокират изследователски дух. Важното е да провокираме подрастващите със занимания, които да дразнят любопитството им и да ги карат да откриват сами нови факти за обкръжаващия ги свят. Заниманията с пластелин карат децата да станат активен изследовател. Освен това, децата имат невероятна фантазия, а пластилинът им дава възможност да я развихрят като не използват посредник като четка , молив или друго средство, а директно действат с ръце. Така се а ктивират и важни центрове в мозъка , на базата на тактилните усещания при допир с материала. Работата с ръцете способства за активизирането на важни механизми в централната нервна система, отговорни за физически и психологически процеси.

Пластилинът е направен от глина, раздробена на фини частици , добавки към глината са пчелен восък и мазнина и други вещества, които предотвратяват изсъхването. Вариант на пластилина съществува във синтетичен вариант: полиетилен ПВЦ каучук силикон багрила

Както полимерните пластилини, така и Play-dough са нетоксични материали , които се използват за моделиране. Основната разлика е, че при малките деца, които могат да лапнат полимерен пластилин, не трябва да играят с него. Play-dough е търговска марка на пластелин, който е направен от брашно, сол, и вода. Създаденото с Play-dough може да бъде запазено и да се остави на открито, за да изсъхне. Заради състава на Play-dough е възможно при съхненето му да се пропука . Този материал е подходящ за създаване на малки модели и след това да бъдат развалени.

Свързани блог публикации

Моделирането е едно прекрасно решение за всеобщо развитие на детското въображение, двигателни и творчески умения.

Kidso гарантира максимална забава на вашето дете, защото нашите модели на пластелини и различни комплекти за моделиране са изработени с вълнуващ дизайн и възможност от самостоятелно изграждане на форми.

Моделите са в комбинация с плодови аромати, което спомага за асоциативното и аналитично мислене у детето и ще разгърне докрай неговите представи и възможности за моделиране. Не се притеснявайте обаче от това, те имат неприятен солен вкус, което ще откаже детето за всякакъв вид повторна консумация. Изработени са от такъв материал, който поддържа устойчивостта и влажността на пластилина, за да може вашето дете са играе многоктарно с вълнуващите комплекти във всякакви цветове.

Подходящи за деца над 3-годишна възраст, вие може да изберете интригуващ комплект на колички  за вашето момче със специален механизъм за задвижване. А вашето момиче я чакат забавни форми на весели кончета и еднорози, които да напълни с вълшебната съставка и да си направи цяло стадо от приказните животни.

Също така за по-обиграните ръчички над 5-годишна възраст, ние предлага 3D комплекти с гипс, които после детето ще може да оцвети и боядиса в каквито пожелае нюанси и цветове.  Или да изгради собствено изделие с помощта на глина, която заради естествените си свойства може да се шлифова в желаната форма, след което да се оцвети или лакира.

Комплектите съдържат необходимите пособия и принадлежности за творене като отливки, точилки, ножчета, чукчета и други аксесоари за достигане на крайния вълнуващ вид.

Изработени от световни брандове, създаващи продукти с креативни и образователни цели, артикулите са съобразени с директивите за стандарта на качеството и не съдържат вредни за здравето съставки.

SES и Eberhard Faber са марките, които ние селектираме под мотото „ Сътвори щастливо детство”.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими