Филтриране по

Пол

Виж още Виж по-малко

Възраст

Виж още Виж по-малко

Височина в сантиметри

Виж още Виж по-малко

Сезон

Виж още Виж по-малко

В промоция

Виж още Виж по-малко

Бранд

Виж още Виж по-малко

Цена

1 лв. 37 лв.

Полари

Показани са 1-17 от общо 17 артикул(а)
Полар, син COLOR KIDS 11354
Trustpilot stars

Полар, син

COLOR KIDS
Цена 37,00  лв
В наличност
3 г 4 г 6 г 7 г 8 г 10 г

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Поларът е синтетичен текстил, изработен от полиестер или бленд на полиестер , с други изкуствени влакна.  Този текстил се е превърнал в стандарт за зимно удобно спортно и ежедневно облекло . Създаден е в САЩ в края на седемдесетте години на двадесети век.  Целта е да се създаде удобен и топъл материал за планински дрехи, който да е на достъпна цена. От поларен материал най-често се правят суитчъри, шапки и шалове .  В по-специфичните му вариации има направени и връхни дрехи .

Достъпна цена. Задържа телесната топлина.  Материалът е създаден така, че има множество „въздушни джобове“ които способстват за добеите му изолационни свойства. Поларът, е затоплящ и влагоотвеждащ синтетичен материал .  Някои хора го наричат "изкуствена вълна". Материята е лека, здрава и лесна за почистване.  Пере се в автоматична пералня без да има специфични изисквания. Затопля добре, ефективно отвежда изпаренията от тялото заради хигроскопичната си структура и съхне бързо .  Заради факта, че не предизвиква алергии и не се намачква е подходящ за детска дреха. Облеклото от полар, може да предпазва от вятър и влага – това е допълнителна „екстра“, която е налична за някои поларени дрехи. Поларът е лек и еластичен - не пречи на движението и запазва първоначалната си форма.

Свързани блог публикации

Поларът е изобретен през 1979 година в Massachusetts, USA.  Създаден е като нов текстил, който е здрав и лек и се стреми да имитира и дори в някои отношения да превъзхожда тъканите от естествена вълна.  Материалът е издръжлив и екологичен – частично може да се произвежда от рециклирани РЕТ бутилки.

Дрехите от полар са създадени като облекло за планинари и алпинисти.  Изобретателят нарочно не патентова откритието си и поларените дрехи стават бързо на добра цена и добро решение за дреха на открито през зимните месеци.  

Големите компании в модния бранш го налагат като практична спортно-ежедневна дреха.  В наши дни поларените материали се използват в производството на:

Материалът има много добри изолиращи характеристики, дрехите са топли, меки и леки.  В същото време позволява кожата да се вентилира и предпазва от изпотяване, като обаче не позволява телесната топлина да „излезе“.  

Дрехите от полар са устойчиви - при дълга употреба няма да се деформират, отпуснат или разкривят.  Поларите са много по-леки от вълнените им алтернативи, което ги превръща в добро решение за детска връхна дреха.  С облекло от полар детето е топло облечено без да има прекалено много дрехи на себе си, които да му пречат в игрите на открито.

Поларите се непретенциозни материи и се поддържат лесно.  При пране нямат специфични изисквания и се перат в автоматична пералня.  Не се свиват или деформират при пране.  Дрехите от този материал съхнат бързо след пране – оставени на открито са им необходими няколко часа.  

Поларите са произведени от определен тип полиестер.  Те не се мачкат при пране и на практика не е необходимо гладене.  Цветовете им са устойчиви и на практика дрехите от полар почти не избеляват.  Те не губят характеристиките си по отношение на комфорт, топлина и качество в хода на прането и експлоатацията им.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими