Д-р Георги Гайдурков е общопрактикуващ лекар, психолог, специалист по холистична медицина, лечебно хранене и е създател на системата на Човешкото хранене.
Интереси: Натурална хигиена (INHS – International Natural Hygiene Society) – профилактично и лечебно хранене; холистична медицина, логотерапевтична психология.
Образование
Той е роден през 1961 г. в гр. София. Завършва медицина в Медицинска академия в София през 1985 г. Специализира нутрициология към Свободен медицински факултет с ръководител проф. Божидар Попов.
През 1995 г. завършва магистратура по психология към СУ „Св. Климент Охридски” със специалност клинична и консултативна психология.
Покажи повече
Покажи по-малко
Биография
Работи последователно в неотложно звено и бъбречно отделение към МБАЛ „Христо Ботев” – Враца и 12 години в Център по хемодиализа към МБАЛ „Св. Анна” – София.
От 2001 г. е ръководител на Консултативен център за безлекарствена терапия и личностна промоция „ Санитас” – София.
Покажи повече
Покажи по-малко
Статии
20 юли 2020
Първи преглед при педиатъра
Железният дефицит при децата
Железен дефицит или дефицит на желязо в детския организъм. Нещо, което изключително в практиката често наблюдаваме и което много...
20 юли 2020
Често срещани заболявания
Витамин В12 според Системата на човешкото хранене – 1 част
Изключително важна, сериозна тема. Отговорно заявявам – непреекспонирана в нашето ежедневие. Склонни сме, виждайки заглавия...
20 юли 2020
Често срещани заболявания
Витамин В12 според Системата на човешкото хранене – 2 част
За тази цел практически обаче какво трябва да направим? Нека да кажем първо, че витамин В12 се съдържа само в животински продукти....
20 юли 2020
Често срещани заболявания
Витамин В12 според Системата на човешкото хранене – 3 част
И моят съвет тук е да намалим приема на изолирани мазнини. Така, както казваме, че е вредно да ползваме изолирани захари – бяла...
20 юли 2020
Хранене на детето
Съветите на д-р Гайдурков: рецепти с плодове и ядки
Обядът в нашето здравословно меню можем да подредим по следния начин: Винаги, когато приемаме храна, ние желаем да има жива храна,...