Диди Димова

ЗАБРАНЕНИТЕ храни по време на бременност? Кои и Защо? от Диди Димова

icon Преглеждания: 2918
Видео Текст
Zabraneni Hrani Bremennost (custom)

Това, което ще се препоръча, не само за бременната, а и за всички нас, но особено за бременната е – трябва да се наблегне на задушени, в никакъв случай няма да препоръчам пържени храни. Задушено, всичко, приготвено на скара. Изключително важно е, защото знаете вече какви заболявания има по животните, и ние много трябва да държим на добрата термична преработка. 

Дами, може би няма да ви бъда вече симпатична, като ви кажа, че сушито не е желателно по време на бременността. Имахме една такава ексцесия при една моя бременна, преди години, и затова аз съвсем отговорно ще ви кажа – моля, има време за сушито. Избягвайте сушито. И никакви сурови риби. 

Рибата е за препоръчване, но нека да бъде претърпяла термична преработка, и то – казах – не с пържене, а всичко на скара, задушено, след много добра термична преработка. 

Какво трябва да се знае за листните зеленчуци? 

Аз бих ви посъветвала да ги киснете в калиев перманганат, но приготвен до един много, много бледорозов разтвор. Направете го в един голям съд – минимум половин час трябва да бъдат накиснати всички листни растения. След това – едно обилно изплакване на течаща вода и след това, колкото и да ви затормозя, всеки лист го измивате на течаща вода.

Ябълки 

Прекрасни са ябълките, но вие знаете колко е дълъг изключително вноса при нас, колко е дълъг пътя, по който пристигат. Те претърпяват различни химични преработки, които са изключително вредни. Бих ви посъветвала – измийте с веро и гъба ябълката и я обелете. 

Аз няма да ви посъветвам това, което някога съветвахме – да ядете кората, защото кората на ябълката е богата на витамини. Сега бих казала обратното. За да не рискуваме бременността и бебенцето и да изпадате в трудни ситуации – моля, белете плодовете. 

Лимон

Много обичаме чай с лимон. Моля, не ползвайте кората. Белете, като се постараете да се бели както се бели ябълката – до месестата част, за да махнете тази бяла стипчива част, където биха могли да проникнат химикали. Това са много важни неща и аз много ще се радвам, ако вие се възползвате и ние бъдем полезни, разбира се, за това. 

add
add

Коментари на читатели

Напишете вашия коментар към темата
Вижте цялата дискусия
  1. ElenaKarakoleva
    ElenaKarakoleva

    Докато бях бременна преоткрих факта, че повечето суши ресторанти всъщност предлагат и специално меню без термично непреработени продукти. Беше велико откритие. 🙂 Все пак: по-добре девет месеца да се хапва полу-суши, отколкото никакво суши, хахах.

Вашият коментар