Д-р Георги Гайдурков е общопрактикуващ лекар, психолог, специалист по холистична медицина, лечебно хранене и е създател на системата на Човешкото хранене.
Интереси: Натурална хигиена (INHS – International Natural Hygiene Society) – профилактично и лечебно хранене; холистична медицина, логотерапевтична психология.
Образование
Той е роден през 1961 г. в гр. София. Завършва медицина в Медицинска академия в София през 1985 г. Специализира нутрициология към Свободен медицински факултет с ръководител проф. Божидар Попов.
През 1995 г. завършва магистратура по психология към СУ „Св. Климент Охридски” със специалност клинична и консултативна психология.
Покажи повече
Покажи по-малко
Биография
Работи последователно в неотложно звено и бъбречно отделение към МБАЛ „Христо Ботев” – Враца и 12 години в Център по хемодиализа към МБАЛ „Св. Анна” – София.
От 2001 г. е ръководител на Консултативен център за безлекарствена терапия и личностна промоция „ Санитас” – София.
Покажи повече
Покажи по-малко
Статии
15 юли 2020
Хранене на детето
Животински продукти в Системата на човешкото хранене – част 1
В системата на човешкото хранене във вечерята можем да предложим и животински продукти. Винаги казваме, че по желание тези порции...
15 юли 2020
Хранене на детето
Животински продукти в Системата на човешкото хранене – част 2
Още повече, че нека да кажем за рибата – тя съдържа ненаситени мастни молекули, които са още по-термолабилни. Тоест термично...
14 юли 2020
Храна и храносмилателни смущения на бебето
Запек
Две думички много популярни, когато отглеждаме деца. И тук обаче можем да съзрем, че зад тях се крие една обща причина. Когато има...
13 юли 2020
Хранене на детето
Съветите на д-р Гайдурков: рецепти за заместители на традиционните мазнини
Така че в един обяд ние можем да включим, нека да повторим: винаги да имаме нещо сурово на масата. Една богата сезонна салата, която...
13 юли 2020
Хранене на детето
Система на човешкото хранене, д-р Гайдурков – обяд – част 1
В Системата на човешкото хранене предлагаме на обяд да се включат различни зърнени и бобени варива. Даваме обикновено превес на...