Диди Димова

Бременната и грипната епидемия от Диди Димова

Въпроси и отговори по тази тема (0)
icon Преглеждания: 1105
Видео Текст
220 Bremennata Gripna Epidemia (custom)

За да бъдем полезни на бъдещите майки, нашето интервю съвпадна и с грипната епидемия. Какво трябва да се знае? 

Първо: за жената, която забременее, съществуват на нашия пазар и може да се консултират с личния акушер-гинеколог, страшно много хомеопатични медикаменти, които засилват имунната система. Защото много често по време на бременността пада имунната система, спада имунитетът на жената. Така че, аз както често ги наричам – „малките вампирчета“всичко изконсумират, затова профилактиката трябва да започне още от самото начало. 

А по време на такава епидемия е добре да се подсили, да започне с хомеопатични медикаменти, профилактично да се засили имунитета на бременната. Да започнат да се приемат повече витамини в натурален вид, да се наблегне на повече плодове и зеленчуци, на подходящите чайове по време на бременността и най-вече да се избягва контакта. В големи помещения, където има събрани много хора, задължително трябва да имат маски. 

Срещите в моловете – да ограничат кръга на срещи. Когато се наложи да пътуват в обществен превоз, разбира се, маската трябва да бъде неотменна. Но какво трябва да се знае – една маска след два часа вече не върши никаква работа. По възможност след половин-един час маската трябва да се сменя. 

Ако неизменно трябва да го има този контакт, тоест, трябва да се пътува. Иначе бих посъветвала майките – разходка в парка, когато, разбира се, въздухът не е замърсен, както много често се случва напоследък. Разходка в парка. Кръгът трябва да е тесен, ограничен. 

Ако член от семейството е болен, то, моля, изолирайте се от болния член на семейството. Ако партньорът е болен, то вирусът се предава. Може да се отиде при майката, при бащата, при бабата или т.н., да се направи една изолация. Или болният татко да бъде в отделно помещение с много често проветряване на помещението, а да не се спи в една стая, защото също чрез въздуха се предават вирусите. Значи, трябва да се ограничат контактите на обществени места и контактите с болни членове на семейството

И профилактика. Толкова прекрасна хомеопатия има, която може да предотврати или при първите признаци да се започне с хомеопатичните медикаменти. И най-вече – да се избягват контактите. 

Ако възникне обаче заболяването и при непредпазливост е започнал вирусът или по неизвестни за нея причини, защото много често и така започва – не знаем, че съседната бременна, която е чакала пред кабинета е имала начален процес на вирусно заболяване

Тогава – изолация, много течности, топли чайове, не горещи. Топли чайове, неизменните течности, казах преди малко, защото те са уникални, както по време на бременността, така и по време на вирус, когато бременната жена боледува. Много чайове и да започне с хомеопатични медикаменти, които да подсилят имунната система и да предотвратят напредването на вируса

Но, другото което е, всички майки знаят, че при вдигане на висока температура, това няма да прозвучи като реклама, защото всички го казват, това е парацетамолът. Без притеснение могат да стигнат до парацетамол. 

Ако са привърженици сто процента на хомеопатията, то тогава да се обърнат към своя хомеопат и да засилят хомеопатичните медикаменти, за да предотвратят напредването на самия вирус. 

Също така могат да си направят изследвания до каква степен се е развил вирусът и какви други методи трябва да се приложат, за да не настъпят усложнения. Защото заболяванията много лесно се предават по кръвен път и към самото дете. 

Много често майките, когато родят и детето е с високи левкоцити, и се наложи да му се приложи антибиотик, те казват: „Защо?“. Ами да, това е необърнато внимание на вирус по време на бременността. Всичко се предава. 

Тогава, за да спасим детето, ние ще минем към крайни медикаменти – антибиотиците, от които всички майки се страхуват. Аз съветвам, че не трябва да се страхуват от това, защото животът и здравето на детето са по-важни. Но, мили дами, за да не предизвикате това – вземайте сериозни мерки още по време на бременността. Пазете се, предотвратявайте контактите, а ако възникне вече вирусът – медикаментите, без страх, започвайте да ги вземате навреме. 

add
add
Въпроси и отговори по статията

Вход / Регистрация

Коментари на читатели

Напишете вашия коментар към темата
Вижте цялата дискусия
  1. MamaSofi
    MamaSofi

    Имах приятелка която роди здраво бебе, но още при раждането лекарите се усъмняват, че ще има проблем за бебето. Съдили по състоянието и вида на околоплодните течности. Бебето е живо и здраво сега, но изкара първата седмица от живота си на антибиотици и под лекарско наблюдение. Причината за цялата неприятност – родилката е преболедувала без да си обърне внимание.
    Мит е, че заради бебето не бива да се приемат никакви лекарства. Ако е наложително бременната може да бъде лекувана, НО най-важното е това лечение да се направи от лекар и през целия ход на лечението да се следят показателите на пациентката. Да се правят изследвания и да се следи състоянието.

    0

Вашият коментар