Какво стана с хляба или “войната” с глутена! от Ипократис Пападимитракос

Наистина в последно време, много тъжно за мен, войната срещу хляба се развива на много различни фронтове. Различни са причините – първо, има едно отричане на въглехидратите и необходимостта от тях в нашето хранене. Това е, разбира се, съчетано с ...Въпроси и отговори по тази тема (0)
Преглеждания: 2110
Споделете:

Коментари на читатели

< Върнете се към темата
Напишете вашия коментар към темата
  1. Mary_Balabanova
    Mary_Balabanova

    За да се избегне глутенът, много майки лишават от зърнени култури децата си. За съжаление това обаче лишава децата от ценни витамини и минерали и заедно с тях от фибри. Това е потенциален капан, който води към лошо храносмилане, непълноценна обмяна и подобни. Ако няма доказана непоносимост към глутен, това е ненужно и дори вредно.
    Заместител на традиционните зърнени култури в безглутенова диета са оризовите култури. За съжаление те се отглеждат основно в Азия, където опазването на околната среда не е приоритет. Оризовите култури имат свойството да изтеглят от почвата арсен, а той далеч не е най – полезния елемент…
    С една дума – не бива да изпадате в крайности…

Вашият коментар

add
add
add
add