Видео Текст
пробиотик махеш (custom)

Днес ще говорим за най-добрия пробиотик за децата.

Като цяло има две храни, които могат да дадат на децата най-добрия пробиотик. Първата храна е пчелен мед, а втората храна е кисело мляко, или извара. Така че, ако използвате меда и киселото мляко по научен начин в диетата на детето си, това ще им донесе всички ползи от наличието на правилни естествени пробиотици в менюто им.

Когато говоря за меда, имам предвид мед, който е бил съхраняван поне една или две години преди употреба. Така че, ако използвате мед, който е пресен, той не се счита за добър за децата. Така че, ако искате да използвате меда за получаване на ползите му като пробиотик за здравето на вашето дете.

трябва да съхранявате меда поне за една година, а след това да започнете да го използвате и той ще ви даде ползите от подобряването на храносмилането му, имунитета и всички често срещани проблеми, които наблюдаваме при децата:

  • настинка
  • кашлица
  • треска
  • грипни инфекции и подобни проблеми

Детето ще бъде добре защитено, ако използва мед редовно в диетата си.

Други храни, които детето може да използва за подобряване на имунитета и които имат пробиотично действие, са куркумата и босилекът в храната на детето.

Листа на босилек или чай от босилек се използват за:

  • подобряване на храносмилателната сила.
  • поддържане на имунитета.
  • при борба с често срещаните проблеми на децата като настинка, кашлица, треска или грип и вирусни инфекции.
add
add

Коментари на читатели

Напишете вашия коментар към темата
Вижте цялата дискусия
  1. Petya_baby
    Petya_baby

    Дори и традиционния лекар – педиатър настоява да пием постоянно пробиотик. Казва, че здравето на дебелото черво е гаранция за стабилна имунна система.
    За киселото мляко винаги съм знаела, че е добро решение. Заради подобрителите и цялата химия, която прави киселото мляко по-трайно мисля, че това от магазина отдавна е загубило ценните си характеристики. Мисля, че индустрията го е превърнала в технологичен jogurt, който няма нищо общо с традиционните бактерии. За съжаление нямам какво да квася редовно.
    Медът е здраве, но не съм подозирала, че има пробиотичен ефект. Учудена съм и не разбирам, защо трябва да е престоял поне 12 месеца. Ще се радвам ако допишете още по темата с меда.

Вашият коментар