Д-р Махеш Гарже

Коронавирусът и бременната жена – съветите на Аюрведа специалиста! от Д-р Махеш Гарже

Въпроси и отговори по тази тема (4)
icon Преглеждания: 2460
Видео Текст
Corona Pregnancy Thumb (custom)

Сега ще говорим за коронавируса и бременната жена.

По време на бременността най-важната част е да се поддържа жената щастлива. Да се пази от страха. Да поддържаш жената на най-доброто ѝ емоционално ниво. Така че, когато има такъв тип пандемия или подобен кризисен период, трябва да дадете един вид уверение на дамата, че всичко е наред, че с нея и бебето ѝ няма да се случи нищо. 

Защото ако тя си създава този вид страх в съзнанието си, естествено тази информация преминава към детето и детето може да развие някакъв психологически страх или някакъв психологически дисбаланс поради кризисния период, пред който майката се е изправила по време на пандемията.

Останалите неща, които тя може да прави, са много нормални:

 • да има прясно сготвена храна
 • да има добър чист въздух
 • да поддържа добра хигиена
 • да бъде в добра компания с позитивни хора, които я обичат

Така че всичко това ще гарантира, че бременната дама и детето няма от какво да се страхува навън и всъщност не трябва да се притесняват от коронавируса.

Останалите предпазни мерки, които споменахме за храната и водата, са еднакво приложими за дамата и тя може да ги следва без никакъв страх и наистина може да предотврати този вид болестен процес в себе си и за бебето също.

Всички налични хранителни добавки – те трябва да се приемат под наблюдението на лекар или експертно лице. 

Не можете просто да пиете никакъв вид витамини или каквито и да било добавки с предположението, че са безопасни. Това не е правилно. От каквото и да се нуждае тялото – тялото го произвежда, или тялото получава от  естествени хранителни източници или по друг начин. 

Така че, ако използвате повече и повече витамин С или витамин D поради страх, вместо да дадете ползи или здравето на бебето, това ще бъде вредно и за човека. Така че можете да имате такива допълнителни мерки с добавката, но моят честен съвет ще бъде – получете някои насоки и не ги използвайте само сляпо с мисълта, че са безобидни. Това е невъзможно. 

Всеки материал, ако го използвате по грешен начин, ще ви навреди или ще доведе до лош ефект – може би сега, или може би след време. Може би не осъзнавате, че правите грешка, но ако е грешка, тя ще ви навреди след време, ще я осъзнаете след няколко години и месеци. Затова е по-добре винаги да внимавате с всичко, което приемате вътрешно, включително с храната.

Има някои подправки, които също са полезни при коронавирусни условия. 

Подправките като джинджифил, подправките като куркума, канела, кимион, черен пипер, кардамон, пчелен мед. Медът е отличен продукт, който можете да използвате за борба с коронавируса. 

Само едно малко нещо, което бих искал да ви дам като информация – ако съхранявате мед повече от две години, това ще бъде най-добрият продукт за борба с всички видове вирусни заболявания

Медът има различни свойства, когато е свеж и когато минава времето. Настъпват промени. Как можете лесно да определите дали медът е добър за вас или не? 

Когато вземете меда в устата си и ако той се разтвори много бързо – този мед се счита за най-добрият за тялото или най-добрият за здравето. Така че можете да съхранявате меда си в продължение на две или три години и след това да започнете да го използвате – той ще бъде много полезен, при всички видове вирусни заболявания. Той ще има всички видове добри ефекти или добри хранителни вещества.

add
add
Въпроси и отговори по статията
Показване на 4 резултати

Вход / Регистрация

Коментари на читатели

Напишете вашия коментар към темата
Вижте цялата дискусия
 1. Mother_Iskra
  Mother_Iskra

  Реално нищо не се казва как коронавирусът влияе върху бременната жена. То няма и как да е, тъй като вирусът е много нов и няма достатъчно изследвания и наблюдения върху случаи, за да може да се формулира в научен модел какви са последиците върху бъдещата майка и плода.
  Ясно е, че в такава ситуация всички компетентни ще поставят ударението върху превенцията. Така ако има пандемия, избягвайки всички възможни контакти, всички възможни пътища за зараза, бременната си гарантира гладко протичане на тези 9 месеца. Рискове при непознат вирус, с неясен курс на лечение са неоправдани.

  0
 2. AhinoraPopova
  AhinoraPopova

  Доктор Махеж ни разказва по принцип как трябва да се третира бременната жена. Да това е цяла философия, която би трябвало да е приложима и в този случай.
  Лошото е, че бременните са много малка извадка от населението и за да се появят някакви по-адекватни изследвания как протича, как влияе е нужно да мине по-дълго време, за да има заразени бременни, те да са под наблюдение, после да се види как се развива плодът, как се ражда бебето, то как се развива и т.н. Това ще отнеме години на наблюдения и изследвания. До тогава всяка бременна с корона вирус се лекува от лекар, който е по-смел, по-отговорен и се надява като прави правилните неща да не нанесе вреди.
  Казано направо – бременните трябва да се пазят много, защото никой не може да каже какво става и как протича всичко. Травмиращо е, но от друга страна може да е много мобилизиращ фактор.

  0

Вашият коментар