Иван Карагьозов

Иван Карагьозов

Класическа медицина
ПсихологСтатии (42)


Вход / Регистрация


Иван Карагьозов е психолог.
Роден е през 1974 година в Бургас. Животът му преминава по интересен начин и затова той има диаметрално противоположни интереси – от увличането по бокса до успеха му като музикант на мандолина. Същото важи и за образованието му. От специалист по компютърни мрежи и системи на Университета в Кент в Обединеното Кралство до защита на дисертационен труд в хуманитарната сфера. Причината за тези житейски трансформации е дългият период, в който е бил в инвалидна количка. Впоследствие той се превръща в ревностен защитник на правата на хората с увреждания.

 1,765 total views,  2 views today

Покажи повече Покажи по-малко

Биография

Уважаван член на редица организации, като Съюз на Учените в България; Американската психологическа асоциация; Американската асоциация на консултантите; Международната организация за борба с мозъчните тумори и т. н. В тази си роля той печели редица национални награди и международно признание. От 2007 година Карагьозов осъществява практическата подготовка на студенти за реално практико-приложни дейности насочени към тяхната квалификация. Научните му публикации са включени и високо ценени във водещи национални и международни издания. Интересите му са свързани с психологическия аспект на личността и пътят към себеутвърждаването. Стигнал до заключението за динамичната природа на проблемите – неговият подход е интегриран и насочен към бързото възвръщане на личността към нормално психо-физиологично съществуване.
Покажи повече Покажи по-малко
Статии
Възпитанието на детето

Вечната дилема за всеки родител е свързана с поощренията и наказанията   Въпросът е сложен, но съществува достатъчно литература...