Съветите на д-р Гайдурков: рецепти с варива 1 от Д-р Георги Гайдурков

Освен суровата компонента, когато говорим за структуриране на нашия обяд, тогава можем да включим зърнени и бобени варива.  Оказа се, че те също са един много добър елемент, необходим на нашето човешко хранене. От зърнените продукти предпочитаме да дадем превес ...Въпроси и отговори по тази тема (0)
Преглеждания: 2171
Споделете:

Коментари на читатели

< Върнете се към темата
Напишете вашия коментар към темата
  1. Mama_Maryann
    Mama_Maryann

    Царевицата е интересна храна. Много разпространена в Северна Америка, където са известни с не най-здравословното си хранене. В Африка също се яде много – там заради бедността. В Европа не е основна зърненеа храна, макар че и у нас има традиционни рецепти с царевица. Но все пак у нас с царевица се хранят животни за угояване. Така, че да не прекаляваме.
    С безглутеновите храни малко се преекспонира темата. Разбира се, че няма смисъл да се прекалява с глутен, но при здраво дете не трябва да се абсолютизира темата. Някъде бях чела, че оризовите култури (типична безглутенова храна) имат склонност да абсорбират арсен. Като имаме предвид и кои държави са основните производители на оризови култури, каква е индустриализацията и нивото на замърсяване там, съмненията стават все повече. Имаше един български възрастен професор, гастроентеролог, който казваше по телевизията – нищо, което е израснало по-на север от Дунав и по-на изток от Черно море не трябва да се слага в диета…
    Аз не бих изпадала в никоя крайност – нито с традиционното хранене, нито с без глутен.

Вашият коментар

add
add
add
add