Съветите на д-р Гайдурков: рецепти за заместители на традиционните мазнини от Д-р Георги Гайдурков
Така че в един обяд ние можем да включим, нека да повторим: винаги да имаме нещо сурово на масата. Една богата сезонна салата, която също можем да овкусим в изключителни дресинги, за които сега ще стане дума. Избягваме в системата ...Въпроси и отговори по тази тема (0)
Най-накрая да видя някъде НАУЧНО обяснено защо това прехласване по зехтин, кокосово масло и други такива модерни мазнини е фактически пълна глупост. Да не говорим за палмовите боклуци, които ги има добавени във всичко от магазина… От друга страна, изненадана съм да видя за лененото семе и чията, че не се препоръчват, ние вкъщи често ги добавяме към смутита и десерти и никога не са предизвиквали ефектите, за които говори доктора.
А относно пестото от ядки – дали в тази връзка се препоръчва храненето с ядковите тахани, които се продават в магазините? Ще ми е интересно ако д-р Гайдурков може да даде някакви препоръки по този въпрос.
Най-накрая да видя някъде НАУЧНО обяснено защо това прехласване по зехтин, кокосово масло и други такива модерни мазнини е фактически пълна глупост. Да не говорим за палмовите боклуци, които ги има добавени във всичко от магазина… От друга страна, изненадана съм да видя за лененото семе и чията, че не се препоръчват, ние вкъщи често ги добавяме към смутита и десерти и никога не са предизвиквали ефектите, за които говори доктора.
А относно пестото от ядки – дали в тази връзка се препоръчва храненето с ядковите тахани, които се продават в магазините? Ще ми е интересно ако д-р Гайдурков може да даде някакви препоръки по този въпрос.