Захранване на бебето – 1 част от Д-р Георги Гайдурков

Всъщност, детето трябва да се възпита и това е процес от възпитанието – да консумира здравословната храна на своето семейство.  Затова първо променяме себе си – още от концепцията, от зачатието, още от преди това. Просто този процес по естествен ...Въпроси и отговори по тази тема (6)
Преглеждания: 3842
Споделете:

Коментари на читатели

< Върнете се към темата
Напишете вашия коментар към темата
  1. LoveTheBaby
    LoveTheBaby

    Гайдурков е напълно прав – ако детето е заяло от ден 1 здравословна храна, ако е свикнало с този вкус, то тогава няма да има проблем в бъдеще с липса на сол, или с вкуса на храната. Всичко е въпрос на навици.
    За пръв път чувам, че при пъдпъдъчи яйца няма опасност от салмонела. Знаех, че по принцип са с по-малка вероятност да предизвикат алергии.
    Суровият жълтък е опасен при кокошите яйца. Но има решение – при термична обработка около 80 градуса (не съм сигурна за градусите дали са 70 или 80) жълтъкът запазва повечето си хранителни свойства, но при тази температура са убити всички вредни вещества.
    По отношение на свежите зеленчуци за захранване на бебета – няма никакъв спор, че те са задължителни. Заради глобализирането на света лесно се намират целогодишно. За съжаление и земеделието е станало масово производство – като резултат трябва да се внимава за произхода на зеленчуците – да не са торени прекалено. Торенето с изкуствени торове без контрол може да доведе да завишено съдържание на нитрати. Торенето с естествени торове, които не са проверени може да доведе до съдържание на различни „коли“ в зеленчуците. Не е елементарно.
    Птичето месо също не е съвсем прост избор – кокошката е мръсно животно. Яде почти всичко, винаги от земята. Няма как да не се заразява с всевъзможни бактерии и това да не отива в месото и. Не случайно в промишленото отглеждане на пилета ги тъпчат с антибиотици и всевъзможни други химии.

Вашият коментар

add
add
add
add