Съветите на д-р Гайдурков: рецепти за сосове, дресинги и заместители на солта от Д-р Георги Гайдурков
Салатата можем да овкусим с една невероятна майонеза от смляни на паста ядки, с добавен сок от стъблена целина, който ще даде един изключителен солен вкус без да добавяме сол. Ще даде не само вкуса, а и необходимите минерали По ...Въпроси и отговори по тази тема (1)
Сол и захар са безспорни вредители за здравето на човека. Разбира се в ограничени количества няма да доведат до нищо драматично.
Суровите жълтъци предизвикват в различните специалисти много спорове и противоречиви мнения. Някои като доктор Гайдурков са привърженици, други ги отричат категорично. Тук специалистът обаче пропуска да спомене, че суровото яйце е основен причинител на салмонела. Без значение колко е полезно, тази болест си съществува и е доказано от къде идва. Има и компронисен вариант – термична обработка на около 75 градуса убива бактериите и в същото време запазва повечето полезни съставки на жълтъка. Как да го направим това на точно 75 градуса не знам. Сигурно има кулинарна техника за това.
Сол и захар са безспорни вредители за здравето на човека. Разбира се в ограничени количества няма да доведат до нищо драматично.
Суровите жълтъци предизвикват в различните специалисти много спорове и противоречиви мнения. Някои като доктор Гайдурков са привърженици, други ги отричат категорично. Тук специалистът обаче пропуска да спомене, че суровото яйце е основен причинител на салмонела. Без значение колко е полезно, тази болест си съществува и е доказано от къде идва. Има и компронисен вариант – термична обработка на около 75 градуса убива бактериите и в същото време запазва повечето полезни съставки на жълтъка. Как да го направим това на точно 75 градуса не знам. Сигурно има кулинарна техника за това.