Съветите на д-р Гайдурков: рецепти за сосове, дресинги и заместители на солта от Д-р Георги Гайдурков

Салатата можем да овкусим с една невероятна майонеза от смляни на паста ядки, с добавен сок от стъблена целина, който ще даде един изключителен солен вкус без да добавяме сол. Ще даде не само вкуса, а и необходимите минерали По ...Въпроси и отговори по тази тема (1)
Преглеждания: 4099
Споделете:

Коментари на читатели

< Върнете се към темата
Напишете вашия коментар към темата
  1. Mother_Iskra
    Mother_Iskra

    Сол и захар са безспорни вредители за здравето на човека. Разбира се в ограничени количества няма да доведат до нищо драматично.
    Суровите жълтъци предизвикват в различните специалисти много спорове и противоречиви мнения. Някои като доктор Гайдурков са привърженици, други ги отричат категорично. Тук специалистът обаче пропуска да спомене, че суровото яйце е основен причинител на салмонела. Без значение колко е полезно, тази болест си съществува и е доказано от къде идва. Има и компронисен вариант – термична обработка на около 75 градуса убива бактериите и в същото време запазва повечето полезни съставки на жълтъка. Как да го направим това на точно 75 градуса не знам. Сигурно има кулинарна техника за това.

Вашият коментар

add
add
add
add