Филтриране по

Бранд

Виж още Виж по-малко

Цена

419 лв. 477 лв.

Сезон

Виж още Виж по-малко

В промоция

Виж още Виж по-малко

Колички за близнаци

Показани са 1-3 от общо 3 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Има три вида колички за близнаци , като българските еквиваленти на чуждестранните им наименования са „ Рамо до рамо“, „Тандем“ и „Трансформър“.

При този модел седалката може да бъде само една – с преграда, или да има две отделни, като обикновено за всяко от децата е предвиден отделен предпазен колан. Предимствата на този вид количка се изразяват в това, че бебетата могат да се настанят удобно едно до друго и да се наслаждават на света, без нищо да пречи на погледа им, а майката има постоянна видимост и към двете деца. Неудобството идва от широчината, която може да затрудни управлението. Много входове, врати и асансьори не са предвидени за размерите на този вид колички , а дори и в сгънато положение не всеки багажник би бил достатъчно голям, за да ги побере. Когато избирате този вид количка, добре би било да вземете предвид и друг важен фактор – темперамента на бебчетата. Въпреки че за тях е добре да имат еднаква видимост и да са на еднакво разстояние от майката , понякога това разположение може доведе до проблеми. Не е изключено вече поотрасналите деца да започнат да се дразнят помежду си и да си пречат взаимно. В такива случаи е добре да се помисли за количка тип „Тандем“ .

Това са бебешки колички, наподобяващи влакче, при които децата са разположени едно зад друго. На широчина те не се различават от стандартните.   Безспорното им предимство спрямо модела „Рамо до рамо“ e лесното преминаване през входни врати , както и това, че позволяват управление с една ръка. Недостатъците: детето, което седи отзад, не вижда какво се случва пред него, а е възможно да няма и достатъчно пространство за краката. Друг проблем възниква, когато децата искат да легнат, тъй като при пълно разгъване дължината на количката става прекалено голяма, което значително намалява маневреността ѝ. Този проблем може да се реши с количка тип „Тандем“, при която местата са разположени на принципа на стадиона (амфитеатрално). Тук задната седалка е разположена над предната , за да могат и двете деца да имат добра видимост.  Има и варианти, при който близнаците са разположени с лице един към друг , което им позволява да си общуват, като същевременно имат добра гледка към заобикалящия ги свят. Проблемът тук е, че едното дете няма да вижда майката, както и тя него.

Най-просто казано, това са колички, които позволяват различни комбинации от елементи върху едно шаси. Може да поставите люлка плюс лятна седалка, две летни седалки, две столчета за кола, една лятна седалка и едно столче за кола и т.н. С тези колички можете да возите две деца на различна възраст, което е изключително практично, а когато разхождате само едното дете, не е нужно да бутате празната седалка или столче за кола . Друго тяхно предимство е, че сами избирате посоката на седене .  Често срещан вариант е поотрасналото дете да седи в лятната седалка по посока на движението, а новороденото – в люлка или столче за кола с лице към майката. Някои модели позволяват добавянето на места за сядане , като по този начин може да настаните три, а в някои случаи дори четири деца.  Недостатъкът на този вид колички напълно очаквано е голямото им тегло, което от своя страна води и до по-лоша маневреност.

Независимо на кой вид и модел количка ще се спрете, бъдете безкомпромисни по отношение на качеството и безопасността. Уверете се, че конструкцията и всички други елементи са достатъчно стабилни и здрави . Препоръчително е бебешките колички да имат двойно по-голяма товароносимост от общото тегло на двете деца. Тъй като компактността е изключително важна, преди да направите покупката, измерете количката и проверете дали минава през входната врата на сградата, в която живеете, както и през вратата на самото жилище. Ако има асансьор, направете същото измерване. В случай че често пътувате, проверете дали в сгънато положение ще се побира в автомобила ви .  Уверете се също така, че количката има амортисьори . За предпочитане са широките и големи колела, защото освен надеждност и устойчивост те позволяват по-висока проходимост и увеличават комфорта на возене .  Преди да изберете конкретен модел, изпробвайте неговата маневреност и лекота на управление. По всяка вероятност ще ползвате количката ежедневно, затова е важно да ви бъде удобна. Не на последно място, уверете се, че е снабдена с предпазни колани . Когато става дума за близнаци, тази мярка за безопасност е още по-важна, освен това гарантира, че децата няма да си пречат по време на пътуването.

Свързани блог публикации

Появата на бял свят на близнаци е двойна отговорност, непрестанна нужда родителя да се раздвоява, за да може да положи необходимите грижи за бебетата. С моделите колички за близнаци, магазин Kidso предоставя възможност на майките и татковците да организират лесно ежедневието си, свързано с различни разходки и излизания извън дома.

Моделите са всесезонни с различни на брой степени (4, 5 или други) на позиция на облегалката, включително позиция „сън” с обезопасени колани. Като някои модели на триколки за близнаци имат допълнителна мека подложка за седалката с бордове.

Всеки модел има индивидуално регулируеми позиции спрямо състоянието на всяко дете. Имат поставка за крачета, която също има свойствата да се степенува с различна височина, както и сенници, които  могат да се прибират по отделно и имат визьори за визуален контакт.

Стабилната им рамка на колела с амортисьори е лесно проходима, като колелата разполагат с копчета за освобождаване за лесно почистване, спирачки за застопоряване и въртяща система за фиксиране. Дръжката на моделите е ергономична, като позволява управление само с една ръка.

За удобство количките за близнаци разполагат с просторен кош за съхранение на детски принадлежности и вещи.  Като аксесоари към тях може да присъстват покривала за крачета, чанта за съхранение, поставки с улеи за чаши или бутилка,  предпазен борд и др.

Моделите са компактни и практични заради механизма си на лесно сгъване с една ръка. Изработени са с висококачествени материали- метали и текстил по правилата на стандарта за безопасност.

Моделите могат да се използват за деца в новородена възраст, като магазинът предлага и  модели за деца на възраст 6 месеца, а максималния период на употреба е за деца до 5-годишна възраст и тежест до 40 кг. Създадени са от Lorelli, BebeDue, Chipolino, Graco  и Chicco, марки, утвърдени на пазара като лидери в производството на бебешки колички.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими