Филтриране по

Цена

13 лв. 266 лв.

Възраст

Виж още Виж по-малко

Пол

Виж още Виж по-малко

В промоция

Виж още Виж по-малко

Lego

Показани са 1-20 от общо 58 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Научни изследвания доказват, че децата, които играят с конструктори и мозайки, подобряват своите умения в следните области: двигателни умения и координация между очите и ръцете пространствено мислене речеви и езикови умения нестандартно мислене социални умения ( когато няколко деца играят заедно) логическо (математическо) мислене

Най-често тези занимания се препоръчва да започнат, когато детето е навършило 3-години. Съществуват обаче конструктори и мозайки, подходящи и за по-малките (на възраст от 2 до 3 години) . Прочетете внимателно какво пише на опаковката на продукта – там производителят е указал препоръчителната възраст.

Най-малките деца играят с конструктори и мозайки , чиито елементи са по-големи, по-малко на брой и със заоблени краища (без остри ъгли). Те се сглобяват и разглобяват по-лесно. При по-големите деца елементите стават повече и с по-малък размер , а сглобките изискват повече прецизност .

Дървените конструктори са по-екологични, с по-едри елементи и като цяло са предвидени за игра в по-ранна детска възраст. Тъй като дървото все пак е преминало обработка с бои, лакове и химикали, трябва да се внимава да бъдат безвредни. Пластмасовите елементи позволяват да се създава т по-сложни форми и като цяло имат по-големи възможности. Те обаче се чупят по-лесно, затова родителят трябва да има грижата да ги проверява редовно.

По правило върху опаковката на всички конструктори е посочена препоръчителна възраст – това е един от ориентирите. От значение е и тематичната област на конструктора . Ако детето ви проявява интерес към природата, добре би било да изберете такъв, който съдържа фигурки или елементи с животни, дървета и т.н. Ако обича автомобили, изберете конструктор, с който се правят коли . Важно е да задържа интереса и вниманието на детето, тъй като по този начин то се увлича в играта и развива различни полезни умения . Не избирайте конструктори, които са твърде сложни или изискват умения , които детето все още не придобило. Твърде трудните задачи са неразбираеми за него и не го привличат.

Препоръчително е в първите игри с конструктор или мозайка да участва и родителят. Така детето научава какви са възможностите на играта, а след това го води собственото му въображение и го предразполага към следващи самостоятелни игри. Преди първата игра прочетете инструкциите за употреба на конструктора . Те ще ви покажат какви са неговите възможности и ще ви дадат ценни идеи за игри .

Свързани блог публикации

Lego представя своя невероятен сглобяем свят, който ще вдъхнови всяко дете с безграничните си възможности за творене. Неговия субективен характер изразява, както върховно забавление, така и смислени, развиващи децата умения.

Станете създател на архитектурни забележителности, на градове и магически светове. Сериите от конструктори на любими герои от анимационни филмчета и поредици ще ви позволи да се впуснете в невероятните приключения на вашите авантюристични персонажи. Те интерпретират своенравни битки и сблъсъци между нинджи, вълшебници, супергерои и динозаври, както и приятелски приключения между принцеси и куп други увлекателни образи.

С възможността да изградите техния свят идва идеята да създадете сами нова, вълнуваща история и да заемете мястото на любимия ви герой. Сглобете си чудовищни превозни средства, замъци, къщи или други, грабващи съзнанието развлекателни комплекси и парадоксални постройки.

Моделите, подходящи за деца над 3-годишна възраст имат свойствения характер да стимулират двигателните функции чрез редене и сортиране на цветни блокчета и тухлички. В качеството си на образователна игра ще проектират у тях индивидуално съобразяване на формите, което от своя страна ще послужи за геометричните и алгебрични познания в училищната и предучилищна възраст. Сформирането на конкретни форми и мотиви ще развие аналитичното мислене на децата, като се отрази благоприятно върху цялостното когнитивно развитие.

Моделите на конструктори изразяват игра с колективен дух. Когато децата се забавляват заедно, докато строят, ще придобият важни социални техники на поведение. Ще се научат да уважават съотборниците си и ще изградят стойностни приятелства, както и ще обособят в комуникацията си добър, семантичен речник.

В комплектите на Lego са заложени различни на брой пластмасови елемента и емблематични фигурки. Те са изработени с висококачествени материали, които са безвредни за техните малки консуматори. Създадени от потребността за правилно развитие, те ще намерят своето приложение в забавлението на всяко дете.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими