Филтриране по

Бранд

Виж още Виж по-малко

Цена

75 лв. 1944 лв.

Пол

Виж още Виж по-малко

Кошари

Показани са 1-20 от общо 83 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Ако детето ви е под 15 кг и в дома ви има достатъчно място, бебешката кошара е голямо удобство. В наши дни семействата не стоят заключени в домовете си, докато детето проходи, и често пътуват дори с новородени. Сгъваемата бебешка кошара ще ви осигури независимост при избора на хотел или квартира, както и в случаите, когато се налага да оставяте детето при близки и приятели.

Най-важното при избора на кошара е да се гарантира безопасността на бебето/детето. Затова бъдете особено внимателни по отношение на следното: ● Дълбочината (разстоянието между основата на матрака и горния ръб на кошарата) трябва да бъде най-малко 60 см ● Разстоянието между матрака и страните трябва да бъде не повече от 2 см ● Трябва да има добра вентилация – всички страни трябва да бъдат от материал, който пропуска въздуха ● Добър дизайн (не става дума за известна марка или атрактивна външност) – кошарата не трябва да има издадени/изпъкнали части, в които детето би могло да удари главичката си или да ги използва като „стъпало“, за да прескочи стената на кошарата; също така не трябва да има празни пространства, тъй като може да се заклещи в тях ● Парапетите трябва да имат двойни заключващи се механизми, за да се предотврати инцидентно падане, както и сгъване на кошарата или на част от нея ● Подът трябва да бъде стабилен (да не провисва), което можете да проверите, като упражните натиск върху него

Засега няма доказателства, че поставянето на две новородени в една и съща кошара може да предизвика СВДС (синдром на внезапната детска смърт). Поставете бебетата да легнат по гръб на разстояние едно от друго, като не ги завивате с одеяла и не им подлагате възглавници.

За да се гарантира безопасността на детето, е важно матракът в кошарата да бъде предназначен специално за нея.

Кошарата с падащи прегради е създадена за улеснение на родителите. Важно е да бъдете внимателни, когато връщате преградата на мястото ѝ – тя трябва да бъде добре захваната, за да не падне или да предизвика заклещване на главичката или друга част от тялото на детето.

Изборът е изцяло ваш. Ако кошарата „втора ръка“ е добре поддържана, ако няма счупени или липсващи елементи от конструкцията, както и разкъсвания на плата по стените, не е проблем да я използвате. Важно е обаче да купите нов матрак, тъй като съществуват наблюдения, че бактериите в стария могат да доведат до увеличаване на риска от СВДС.

Кошарата се почиства в няколко стъпки: ● Извадете матрака и старателно почистете с прахосмукачка него, както и всички прегради и ъгли на кошарата, по които може да се е събрал прах ● С мокра кърпа и неагресивен сапун избършете всички части, до които детето може да се докосне, както и ъглите, които остават под матрака ● Напръскайте матрака с чист спирт и не го поставяйте в кошарата, преди да е изсъхнал напълно ● Поставете върху матрака чист протектор за матрак

Много педиатри отричат антибактериалните спрейове по две основни причини: ● Някои вещества в тях може да предизвикат раздразнение или алергия у бебето ● В тази ранна възраст детето изгражда имунитета си и излагането на каквото и да било количество бактерии не е добро за неговото здраве Почистването с прахосмукачка, последвано от сапунен разтвор биха били достатъчни за поддържането на чистотата на кошарата.

Бебешката кошара ще бъде личната „крепост“ на малкото дете през първите месеци от живота му.
Когато е вкъщи и не е в прегръдките на мама и татко, то най-вероятно ще бъде там – ще спи, ще
играе, ще се учи да посяга към играчките си, ще опознава света комфортно и безопасно. Именно
затова е важно да изберете и устроите тази „крепост“ с внимание към детайла, информирано и
без компромиси.

Има доста видове детски кошари – от леки, платнени, сгъваеми и преносими, до
висококачествени кошари от масивно дърво. Изборът трябва да бъде съобразен с бюджета и
безопасността на детето, както и с начина, по който възнамерявате да използвате
самостоятелното детско легло. Ако планирате да го използвате активно и дългосрочно, то
дървените кошари несъмнено са най-разумния избор, докато преносимите кошари са едно добро
решение за пътуващите семейства, както и за тези, които са решили да практикуват съвместен сън
през някаква част от живота на бебето.

Препоръчително е първата бебешка кошара на най-малките да бъде в меки, ненатрапчиви
цветове, като се комбинира с по-пъстра музикална въртележка или по-ярки висящи играчки за
кошара. Така бебето ще получава нужните за развитието си стимули, без да бъде твърде
агресивно „нападано“ с остри и дразнещи шарки през сто процента от времето си.
Важно е бебешката кошара да се оборудва с внимателно подбрани допълнителни аксесоари като
добър матрак, подходящо и качествено спално бельо, безопасно бебешко чувалче за сън, а на по-
късен етап – обиколник, бебешка възглавница, одеялце или олекотена завивка.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими