Филтриране по

Бранд

Виж още Виж по-малко

Цена

79 лв. 829 лв.

Възраст

Виж още Виж по-малко

Пол

Виж още Виж по-малко

В промоция

Виж още Виж по-малко

Кошари

Показани са 1-20 от общо 21 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Ако детето ви е под 15 кг и в дома ви има достатъчно място, бебешката кошара е голямо удобство. В наши дни семействата не стоят заключени в домовете си, докато детето проходи, и често пътуват дори с новородени. Сгъваемата бебешка кошара ще ви осигури независимост при избора на хотел или квартира, както и в случаите, когато се налага да оставяте детето при близки и приятели.

Най-важното при избора на кошара е да се гарантира безопасността на бебето/детето. Затова бъдете особено внимателни по отношение на следното: ● Дълбочината (разстоянието между основата на матрака и горния ръб на кошарата) трябва да бъде най-малко 60 см ● Разстоянието между матрака и страните трябва да бъде не повече от 2 см ● Трябва да има добра вентилация – всички страни трябва да бъдат от материал, който пропуска въздуха ● Добър дизайн (не става дума за известна марка или атрактивна външност) – кошарата не трябва да има издадени/изпъкнали части, в които детето би могло да удари главичката си или да ги използва като „стъпало“, за да прескочи стената на кошарата; също така не трябва да има празни пространства, тъй като може да се заклещи в тях ● Парапетите трябва да имат двойни заключващи се механизми, за да се предотврати инцидентно падане, както и сгъване на кошарата или на част от нея ● Подът трябва да бъде стабилен (да не провисва), което можете да проверите, като упражните натиск върху него

Засега няма доказателства, че поставянето на две новородени в една и съща кошара може да предизвика СВДС (синдром на внезапната детска смърт). Поставете бебетата да легнат по гръб на разстояние едно от друго, като не ги завивате с одеяла и не им подлагате възглавници.

За да се гарантира безопасността на детето, е важно матракът в кошарата да бъде предназначен специално за нея.

Кошарата с падащи прегради е създадена за улеснение на родителите. Важно е да бъдете внимателни, когато връщате преградата на мястото ѝ – тя трябва да бъде добре захваната, за да не падне или да предизвика заклещване на главичката или друга част от тялото на детето.

Изборът е изцяло ваш. Ако кошарата „втора ръка“ е добре поддържана, ако няма счупени или липсващи елементи от конструкцията, както и разкъсвания на плата по стените, не е проблем да я използвате. Важно е обаче да купите нов матрак, тъй като съществуват наблюдения, че бактериите в стария могат да доведат до увеличаване на риска от СВДС.

Кошарата се почиства в няколко стъпки: ● Извадете матрака и старателно почистете с прахосмукачка него, както и всички прегради и ъгли на кошарата, по които може да се е събрал прах ● С мокра кърпа и неагресивен сапун избършете всички части, до които детето може да се докосне, както и ъглите, които остават под матрака ● Напръскайте матрака с чист спирт и не го поставяйте в кошарата, преди да е изсъхнал напълно ● Поставете върху матрака чист протектор за матрак

Много педиатри отричат антибактериалните спрейове по две основни причини: ● Някои вещества в тях може да предизвикат раздразнение или алергия у бебето ● В тази ранна възраст детето изгражда имунитета си и излагането на каквото и да било количество бактерии не е добро за неговото здраве Почистването с прахосмукачка, последвано от сапунен разтвор биха били достатъчни за поддържането на чистотата на кошарата.

Свързани блог публикации

Бебешката кошара ще бъде личната „крепост“ на малкото дете през първите месеци от живота му.
Когато е вкъщи и не е в прегръдките на мама и татко, то най-вероятно ще бъде там – ще спи, ще
играе, ще се учи да посяга към играчките си, ще опознава света комфортно и безопасно. Именно
затова е важно да изберете и устроите тази „крепост“ с внимание към детайла, информирано и
без компромиси.

Има доста видове детски кошари – от леки, платнени, сгъваеми и преносими, до
висококачествени кошари от масивно дърво. Изборът трябва да бъде съобразен с бюджета и
безопасността на детето, както и с начина, по който възнамерявате да използвате
самостоятелното детско легло. Ако планирате да го използвате активно и дългосрочно, то
дървените кошари несъмнено са най-разумния избор, докато преносимите кошари са едно добро
решение за пътуващите семейства, както и за тези, които са решили да практикуват съвместен сън
през някаква част от живота на бебето.

Препоръчително е първата бебешка кошара на най-малките да бъде в меки, ненатрапчиви
цветове, като се комбинира с по-пъстра музикална въртележка или по-ярки висящи играчки за
кошара. Така бебето ще получава нужните за развитието си стимули, без да бъде твърде
агресивно „нападано“ с остри и дразнещи шарки през сто процента от времето си.
Важно е бебешката кошара да се оборудва с внимателно подбрани допълнителни аксесоари като
добър матрак, подходящо и качествено спално бельо, безопасно бебешко чувалче за сън, а на по-
късен етап – обиколник, бебешка възглавница, одеялце или олекотена завивка.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими