Филтриране по
Марки
Виж още Виж по-малко
Цена
13 лв. 240 лв.
Години
Виж още Виж по-малко
Пол
Виж още Виж по-малко
В промоция
Виж още Виж по-малко

Интерактивни играчки

Показани са 1-20 от общо 62 артикул(а)
Игра Удари  101766

Игра Удари

Редовна цена
-20%
54,99 лв Цена 43,99  лв
В наличност

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Интерактивни са тези играчки, които предполагат детето да извършва конкретни действия, докато борави с тях. Например за най-малките (между 1 и 2-годишна възраст) се предлагат модели с бутони , които се натискат и по този начин възпроизвеждат различни мелодии или думи.

Интерактивните играчки не само не са вредни, а са препоръчителни, защото провокират децата да изпълняват определена задача. Те спомагат за осъзнаване на връзката ухо – око – ръка (звук – зрение – двигателни умения) . Това спомага за по-бързото развитие на мозъчната дейност, особено при най-малките.

Интерактивните играчки са създадени да обучават и да провокират действие . Те се различават според възрастта на децата, за които са предназначени. Най-малките се учат да познават цветове и звуци, да изпълняват елементарни команди и да комбинират действия – например едновременно бутане и натискане или задържане и бутане . При по-големите този вид играчки са в помощ на обучението и тренират паметта. Важно е при избора им винаги да съобразявате с годините на детето и да следите възрастовото ограничение, отбелязано на етикета/опаковката на продукта.

Интерактивните играчки могат да бъдат полезни дори за 6-месечно бебе . Разбира се, когато става дума за съвсем малки деца, родителят трябва активно да участва в играта, да показва какво трябва да се направи и да насърчава повторението на дадено действие. Интерактивните играчки се произвеждат от разнообразни материали , за да отговорят на нуждите на децата в различните им възрасти. За най-малките те са най-често от пластмаса , което ги прави лесни за почистване. Има и модели с гумени елементи и детайли от плат , които учат детето да различава различни повърхности и текстури. Когато са предназначени за по-големи деца, материалите обикновено са комбинирани (например в комплектите за сглобяване на ходещ робот се използват пластмасови и метални части) .

ПОЛЗИ: Нека забавлението влезе в дома Ви – чрез интерактивните играчки. Те грабват вниманието на децата и ги провокират към действие. „Ръцете са инструмент на мозъка“, е констатирала и световноизвестната д-р Мария Монтесори. Развивайки фината моторика на ръцете, прогресира и умът на детето. Чрез интерАКТИВНИТЕ играчки детето е постоянно ангажирано и в движение, трупа сетивна и двигателна активност и не спира да се весели. А добрата физическа форма засилва когнитивните възможности и концентрацията.

Изберете играчка според възрастта на детето. За по-малките /над 6 месечна възраст/ са полезни различни модели на плюшени животни, кукли, пеещи кутии. Те  стимулират детето да натиска бутони, които издават звуци, светят и пеят. Мъничето се успокоява чрез мелодиите, свиква да разпознава предмети, форми и състояния.

Интерактивните играчки подкрепят детето в опитите му да  изпълнява задачи и следва команди – куклата ще заплаче или кученцето-играчка ще излае, ако малчуганът натисне съответното копче. Детето ще научи първите си думи, някои от тях на чужд език, ще обогати слуховите и зрителните си способности, ще гука и ще се забавлява. Окуражавайте го да достига само до целта, за да развива двигателните си и езикови умения.
Огромен е изборът на комплекти и модели интерактивни играчки. Внимателно подбрани, те подкрепят детето в непрестанния му процес на развитие и усъвършенстване. В забавен и непринуден стил му „преподават“ първите уроци по грижовност, доброта и отговорност – отглежда свое цвете, разхожда любимото кученце, преоблича куклата.

Интерактивните играчки за малки и големи са идеален вариант за подкрепа на фината моторика при децата: обгрижват с обич своята любима играчка, хранят я, откопчават копчета, обуват чорапки, връзват обувки…
Игрите, чрез които детето изучава средата, му помагат да мисли, да се концентрира, да довърши започнатото.

Продуктът е добавен към желани продукти