Филтриране по
Марки
Виж още Виж по-малко
Цена
2 лв. 96 лв.
Пол
Виж още Виж по-малко
В промоция
Виж още Виж по-малко

Образователни играчки

Показани са 1-20 от общо 167 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

От най-ранна възраст търсете играчки, които са многофункционални, т.е. могат да бъдат използвани за различни игри и дейности. Такива са кубчетата, които се захващат едно за друго и могат да послужат за построяване на път, сграда, космически кораб и т.н. Играчките, които предполагат различни дейности, обучават детето от най-ранна възраст да разрешава проблеми, да мисли логично и да използва въображението си. Всяка играчка може да послужи за обучение, затова търсете такива, които ще израснат заедно с детето. Най-често това са класическите кукли и плюшените животни (говорещи или не) .

Интерактивните са вид образователни играчки. Кубчетата, мемори картите, пъзелите или комплектите за сглобяване например също са образователни играчки, но не са интерактивни.

Семейните и настолните игри са едни от най-добрите образователни играчки, защото могат за кратко време да научат детето да мисли логично, да разпознава цветовете, да брои, да разрешава проблеми, да работи в екип и да се справя с неуспеха . Много настолни игри също така подпомагат придобиването на елементарни математически или езикови познания .

Образователните комплекти са чудесна възможност за обучение и развитие на фината моторика , която при съвременните деца е недостатъчно развита. Преди да направите своя избор, проверете каква е препоръчителната възраст , посочена от производителя на видно място на опаковката на продукта. При всички случаи наблюдавайте детето, когато използва комплекта (децата често обичат да експериментират и могат да открият неподозирани приложения на различните части, като например да натъпчат глина за моделиране в електрическия контакт).

Да, това е едно от големите им предимства. От една страна, те помагат на децата да придобият различни знания и умения, от друга създават чудесни условия за сплотяване на цялото семейство и общуване с по-големите или по-малките братя и сестри, което е изключително важно за емоционалното им израстване.

ПОЛЗИ:
Разнообразието от образователните играчки в магазините на KIDSO ще впечатли и малки, и големи.
Всяка играчка учи и развива определени умения и възприятия. Съветът ни е да се подбират разумно според възрастта, интересите и развитието на детето. Наблюдавайте го – то ще се зарадва както на обикновена кутия или капачка, така и на робот със звукови и светлини функции. Инстинктивно проявява интерес към играчки, които стимулират интелекта, сръчността и го забавляват.

Образователните играчки помагат на детето да учи ефективно, да се адаптира към бързо променящия се свят, да подхожда креативно и отговорно.
За бебето в началото са нужни играчки с акцент върху развитието на сетивата – дрънкалки, различни форми и звуци, цветни кубчета. Те подпомогнат слуха, моторно-двигателните и визуални умения. Идва ред на любимите игри с кинетичен пясък, пластилин или пъзели.
Малчуганите над 3 години започват ролеви игри и копират поведението на възрастните, мислят креативно, конструират творчески, решават проблемни игрови ситуации. Подходящите образователни занимания развиват емпатията и концентрацията. Любовта към строенето ги води към интересни и все по-сложни модели.  А когато към конструирането се присъедини и друг участник, играта става още по-забавна, учейки на споделяне, ред, изчакване, решаване на проблеми.

Социалните умения също получават своето усъвършенстване чрез разнообразието от образователни играчки.  Децата трупат речников запас, запознават се с геометрични фигури, изучават форми, размери и цветове.
В училищните години децата започват да филтрират и осъзнават собствените си интереси и предпочитания, „тестват„ се за учители, лекари, инженери и др.

Подходящо избраният микроскоп  или телескоп може да отключи любовта на малкия експериментатор към науката за цял живот.
Не бива да пропускаме и най-добрия приятел на детето по пътя към интелектуално съзряване – книгите. Четенето на поне една книжка на ден стимулира въображението и доказано помага в бъдещите академични успехи.
Подходящо избраната литература открива пред детето  нов цвят и герои, на които иска да подражава, развива чувство на съпричастност и доброта, които му помага в изграждане на позитивни отношения с околния свят.

Продуктът е добавен към желани продукти