Филтриране по

Бранд

Виж още Виж по-малко

Цена

15 лв. 445 лв.

В промоция

Виж още Виж по-малко

Помпи за кърма

Показани са 1-19 от общо 19 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Избора на правилната помпа зависи най-вече от нуждите на майката : Ръчните помпи са подходящи за жени, които се изцеждат рядко – от време на време. Те са леки, компактни и безшумни Електрическите помпи от своя страна са подходящи за кърмачки, които се цедят редовно – ежедневно. Те са много по- бързи от ръчните и освен това можете да изберете модел, който ви позволява да изцеждате едновременно и двете гърди

Независимо каква помпа сте избрали, важно е да не пропускате нейната стерилизация . При първоначалното разопаковане на продукта се стерилизират всички накрайници. След употреба същите могат да бъдат почиствани с вода и сапун , а стерилизацията да се извършва един път на ден .

Причините, които могат да доведат до необходимост от изцеждане, са много. Най-честите са:  преждевременно раждане препълване на гърдите стимулиране на гърдите когато родилката приема медикаменти или кърмата не е достатъчна за задоволяване на хранителните нужди на бебето когато майката и детето ще бъдат разделени повече от 6 часа и др.  Тук на помощ идват помпите за кърма – неизменен помощник на всяка майка .

Затруднения при изцеждането изпитват голяма част от майките. Ако и вие сте сред тях, бихте могли да си помогнете с масаж на гърдите или с поставяне на топъл компрес .  Също така бихте могли да масажирате посредством леко издърпване зърната. Причината за неуспеха при изцеждане с помпа може да се дължи и на недостатъчен вакуум, като в този случай може да опитате с навлажняване на ръбовете на силиконовата част или на фунията.

Изцедената кърма е най-добре да бъде съхранявана в съдове или торбички за еднократна употреба , тъй като най-важното е да не бъде допуснато развитие на бактерии: на стайна температура майчиното мляко може да се съхранява до 6 часа в хладилник – до 6 дни дълбоко замразено във фризер – за срок не повече от 3 месеца  За улеснение на майките (а и за тяхно спокойствие) препоръчваме върху съда/торбичката да бъде поставен етикет с точните ден и час на изцеждане на кърмата , което ще ви гарантира, че няма да допуснете неволна грешка.

Свързани блог публикации

Кърмещите майки залагат на необходимостта от уред, който ще снижава напрежението в гърдите и ще селектира ценното майчино мляко.  Това са помпите за кърма, без които никоя кърмеща дама не може.

Kidso предоставя два модела, спрямо предпочитанията на майките – механична и електрическа:

  • Ръчната помпа предлага комфорт и изцеждане на повече кърма по естествен начин с помощта на ергономична дръжка, която осигурява минимална умора в ръката и разполага с биберон в естествена форма, който улеснява комбинацията между кърмене и хранене с шише.
  • За разлика от механичната,  електрическата се придържа към регулираща система на изцеждане чрез различни режими. Тя възпроизвежда двете фази на кърмене на бебето – стимулиране и сукане. Режимите нежно стимулират потока на мляко чрез няколкостепенните си програми. По време на работа електрическите моделите използват захранване чрез адаптер или работят с помощта на батерии.

Благодарение на мекия накрайник за изцеждане за всички модели се осигурява нужния комфорт по време на целия процес. Неминуемо този продукт спомага за:

  • осигуряване нуждата от облекчаване на напрежението в гърдите
  • съхраняване кърмата за по-късен етап
  • ползването за поддържане на секрецията, когато сте подложени на медикаментозно лечение, след което може да продължите кърменето на своето дете

В зависимост от модела, някои артикули имат различни аксесоари в комплекта като:

  • кутия за стерилизиране в микровълнова
  • шише за хранене и биберон
  • контейнер за съхранение на кърма и капак
  • подплънки за кърмачки и други допълнителни аксесоари като практична чанта за съхранение

Изработката на моделите е създадена на опити, целящи естествения процес на кърмене, а необходимите материали за направа не съдържат бисфенол А, фталати и други вредни съставки. Марките, които години наред изработват, с помощта на клинични тестове, уреди за помощ на родителите са Cangaroo, BabyOno, Chicco, Pfilips Avent и други световни  производители, незаменими създатели на бебешки и детски продукти.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими