Филтриране по
Марки
Виж още Виж по-малко
Цена
16 лв. 160 лв.
Номер
Виж още Виж по-малко
Сезон
Виж още Виж по-малко
В промоция
Виж още Виж по-малко

Гуменки и кецове

Показани са 1-20 от общо 53 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Ако търсите универсални обувки на достъпна цен а, кецовете/гуменките са идеалният избор. Те са изключително удобни и практични за ежедневна употреба и чудесно се съчетават с почти всички детски дрехи. Пазарът предлага богато разнообразие от модели, които могат да задоволят и най-претенциозния вкус .

Определянето на точния размер е от съществено значение при избора на обувки – изискване, което е приложимо и за гуменките/кецовете. Тук също важи правилото да има достатъчно свободно място – пръстите на краката трябва да могат свободно да се движат, като в същото време петата не излиза при ходене . Според производителите стелката трябва да бъде с между 0,5 до 1 см по-дълга от ходилото. За пролетно-летните гуменки/кецове с номера от 19 до 27 трябва да предвидите аванс от 0,5 мм, а ако моделът е зимен – около 1 см, за да има място за по-дебели чорапи. За номера от 28 до 35 разликата между дължината на стелката и ходилото трябва да бъде 1 см независимо от сезона, за да може детето да носи обувките поне два сезона. За номерата над 35 дължината на стелката може да бъде с аванс от 0,5 см до 1 см. Съветваме ви да не вземате прекалено голям номер кецове/гуменки – освен че ще му бъдат неудобни, рискувате да повлияят негативно на растежа и развитието на краката , включително да увредят походката му.

Да, може да се каже, че гуменките/кецовете са подходящи за всеки сезон. Есенно- зимните модели са изработени от кожа, имат подплата, която държи топло на крака, а подметката е с дълбок грайфер , който осигурява стабилност независимо от настилката. За летния и пролетен сезон са подходящи моделите от плат, с тънка и гъвкава подметка. Така изработени, те прилепват добре по крака на детето и стават негово естествено продължение , без да възпрепятстват по никакъв начин движенията.

От подметката до голяма степен зависи как ще се чувства детето, когато носи този вид обувки. Гумената подметка на кецовете трябва да бъде едновременно гъвкава и достатъчно дебела, за да предпазва крака от различните неравности по пътя и в същото време да следва естествените му движения. При есенно-зимните модели наличието на грайфери е от съществено значение. Когато са по-дълбоки, се получава по-добро сцепление с повърхността и се предотвратяват неприятни инциденти, свързани подхлъзване и падане . От особена важност е гъвкавостта на подметката, която трябва да позволява на ходилото да се прегъва до 40 градуса в ставата при глезена (тествайте я, като огънете двата ѝ края). Твърдите подметки трябва да се избягват, освен ако не са препоръчани за конкретен проблем от лекар специалист.

Често децата ни започват да тренират от ранна възраст един или няколко вида спорт, докато определят кое е заниманието, което е най-завладяващо и интересно за тях. Изборът на спортни обувки е изключително важен и за родителите, за да бъдат спокойни, че по време на тренировка детето им се чувства удобно и може да разгърне в пълнота своите игрови способности. Различните спортове натоварват по различен начин краката и ходилата, така че трябва да съобразите избора с тези специфики. Кецовете не са подходящи за занимания с по-високо или специфично натоварване на ходилото , но са предпочитани за скейтбординг например.

За този вид обувки важат същите правила, както и за всички други – колкото по-старателно и добре се грижим за тях, толкова по-дълго ще им се радваме и ще ни служат. Моделите, изработени от текстилен материал , могат да се перат с перилни препарати. Подвижната стелка може да се почиства отделно с помощта на фина четка . Не се препоръчва използването на четка с груб косъм, която може да увреди тъканта/материала на обувката. При появата на трудно отстраними петна може да използвате препарат, като спазвате инструкциите за употреба . Моделите, изработени от велур или набук , трябва да се поддържат със специални препарати и четки. Не мокрете велура, защото той се поврежда и остават петна по него. Кожените кецове се почистват с вода и гъба , но може да се перат и изцяло, като е важно да се изплакват много добре, за да не остават петна. За бързо почистване можете да използвате мокри кърпички за обувки . Изпирането в пералня не е препоръчително, освен ако на етикета не е изрично посочено. В този случай е задължително да зададете ниска температура на водата , ниски обороти и да не ползвате сушилня.

Това, което прави кецовете толкова желани и за предпочитане сред спортните обувки, е отличителната бяла лента на подметката, която имат повечето модели. Най-сигурният начин да възстановим искрящобелия цвят е като използваме четка за зъби и сапунена вода. Повярвайте, усилията си заслужават – захабената подметка ще светне като нова.

Независимо дали са се намокрили от дъжда/снега навън или сме ги изпрали, този вид обувки трябва да се сушат на сухо и проветриво място. Добре е стелките да се извадят, за да съхнат отделно, както и да обърнете езиците наобратно , за да увеличите притока на въздух към вътрешността на кеца/гуменката . Стелките всъщност са причината за забавяне на сушенето . Не ги оставяйте мокри или влажни, тъй като това ще доведе до развитие на микроби и лоша миризма. Неправилно е кецовете да се сушат върху отоплителен уред (напр. радиатор) или със сешоар, тъй като това може да увреди материала, от който са изработени (особено ако е кожа), да доведе до промяна на формата и/или стесняване. Друг нежелан резултат от неправилното сушене е увреждането на структурата на лепилото , което ще доведе до разлепване на обувката. Пряката слънчева светлина също трябва да се избягва, защото уврежда използваните материали и води до избеляване . Евтин, бърз и същевременно ефикасен вариант за бързо изсушаване на влажни/мокри кецове и гуменки е да поставите намачкана хартия (може и вестник) в областта на пръстите и при петата. Хартията ще попие влагата и ще ускори процеса на съхнене. Така можете да сте спокойни, че поддържате добра хигиена, без да рискувате да замърсите микросредата в обувката.

Много стилни, с иновативна изработка и външен вид, тези спортни обувки ще променят до неузнаваемост тоалета на вашата малка кукла. Ще допълнят цялостната визия и ще й придадат излъчване с индивидуален характер.

Подходящи за всякакви сезони, моделите са прекрасно решение за ежедневието на детето. Те ще му осигурят нужния комфорт по време на игра, подходящи за разходка, спорт, детска градина и училище. Добре подсигурената им и подсилена подметка ги прави подходящи за всякакви други занимания.

Закопчавани посредством връзки, велкро лепенки, ципове или чрез нахлузване с ластик, обувките съчетават интересни мотиви в изчистени визии или многоцветни, забавни принтове. Може да избирате едноцветни модели с пришити блестящи и брокатени орнаменти, с  флорални и животински мотиви и много оригинални съчетания на цветове.

Висококачествени естествени и изкуствени материали се грижат за нужното удобство и чувство на лекота на ходилото. Тези предложения може да бъдат съчетавани не само със спортно облекло. Те се съчетават идеално с различни поли, рокли и по-официални панталони и клинове, като придават по-бунтарски и приключенски дух на вашето момиче.

Идеята им е свързана с възможността от свободни движения и непрестанни забавления, присъщи за всяко дете, затова са правилното решение за занимания и в закрити помещения като спортни зали и училищни салони.

Като продукт на международни марки, те изразяват високо качество и спортен характер. Производителите залагат на своите лидерски качества за изработката на невероятни модели, съобразени със световните директиви за стандарт. Това са Arnetta, Balducci, Diesel, Chicco, Mini Melissa и други брандове с  безспорен професионализъм.

За конкретни размери, трябва да потърсите в указаните таблици за номерация, а за улеснена поддръжка, следвайте указанията, зададени от производителя.

Продуктът е добавен към желани продукти