Филтриране по

Бранд

Виж още Виж по-малко

Цена

28 лв. 176 лв.

Пол

Виж още Виж по-малко

Възраст

Виж още Виж по-малко

В промоция

Виж още Виж по-малко

Кенгура и слингове

Показани са 1-20 от общо 23 артикул(а)
Слинг, сив Sevi Baby 285841
Trustpilot stars

Слинг, сив

Sevi Baby
Редовна цена
-17%
55,99 лв Цена 46,47  лв
В наличност

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Бебето може да се носи в слинг още от раждането , тъй като в него позицията на тялото му е ергономична , каквато се препоръчва за профилактика на опорно-двигателния апарат и здравословното развитие. Това приспособление за носене също така осигурява: лесен и ефективен начин за успокояване и приспиване на бебето овладяване на проблема с коликите стабилизиране на жизнените показатели непосредствено след раждането

Бебето може да се носи в слинг без ограничение , стига и вие, и то да чувствате добре. Когато дойде моментът, в който вече не желаят да бъдат носени , бебетата ясно изразяват това. Все пак, ако сте родили наскоро , съветът ни е да не прекалявате с използването на слинга, тъй като е възможно да се получи натиск върху тазовото дъно или върху разреза при цезарово сечение . Принципно можете да използвате слинга до навършване на 3 години , а и след това (до 4-годишна възраст, или до 16 кг), стига това да е удобно и приятно за двете страни.

Да, това не е проблем, макар че вероятно ще трябва да проявите търпение, за да може бебето да привикне към тази нова, различна от познатата му близост . За целта започнете да го носите първо само няколко минути и постепенно увеличавайте продължителността. Това ще бъде полезно и за самите вас, тъй като мускулатурата ви ще се нуждае от време, за да укрепне, и да започнете да се чувствате уверени.

Когато използвате слинга , той трябва да бъде толкова стегнат, че да не усещате необходимост да поддържате бебето с ръце. От особена важност е да поставяте мъничето с лице към вас. За да се научите колко точно да затягате слинга , са необходими само няколко повторения. За новородените и по-малките бебета е важно да се избере такъв вариант на връзване, който да позволява различно затягане в зависимост от нуждите както на бебето , така и на носещия го. Ако имате близнаци може да използвате двоен слинг, преминаващ през двете рамена. Той, разбира се, е значително по-скъп, така че ако искате да избегнете този разход, може просто да ползвате два единични слинга едновременно.

Най-разпространената дължина , считана за стандарт, е 450 см . Тя е подходяща както за жени, така и за мъже. При всички положения подберете такъв размер, който да е удобен на човека, който ще го използва най-често.

Честото използване на слинг не води до разглезване ! В повечето култури носенето на бебето или на подрастващото дете е разпространена практика, която се счита за нещо нормално. Голяма част от света продължава да отглежда децата си по този начин. Първоначално бебето има само едно изразно средство – плача , чрез който ни приканва да му обърнем внимание. Но кой не иска да бъде забелязан и обгрижен?! Чувството на близост и сигурност са основни човешки нужди и ние ги задоволяваме, когато носим бебето си в слинг .

Когато носите бебето в слинг , вие му помагате за следното: да развие своите моторни, когнитивни и емоционални способности улеснява се дишането подобряват се храносмилателните функции рефлуксът и коликите намаляват Физическият контакт и чувството за сигурност са налице, което помага на бебето да се чувства спокойно. Позицията му в слинга допълнително допринася за правилното му физическо развитие. Специалната тъкан, от която е изработен, помага на детето да заеме оптималната позиция , следвайки тялото на човека, който го носи, като така получава надеждна подкрепа .

Може да се използва навсякъде и по всяко време . С него си осигурявате така необходимата мобилност и чувство за близък физически контакт с любимото ви същество. Можете да използвате ръцете си свободно , без да се налага да оставяте бебето. Слингът е изключително полезен за родители, осиновили дете , тъй като ускорява процеса на сближаване. Също така, използвайки това приспособление за носене , вие разбирате по-бързо нуждите на детето си. Специално внимание заслужават ползите за бащите – с помощта на слинга те създават много по-близки взаимоотношения с детето си и са по-съпричастни към неговото отглеждане.

Слингът с халки представлява неразтеглив плат с дължина 2,5 м и широчина 0,7 м. , който се поставя на едното рамо. В единия му край са пришити две халки, с които се стяга и нагласява в удобна за бебето позиция. Слингът тип „шал“ се носи на двете рамене. Когато е в по-къс вариант, може да се завърже и на едното рамо (така наподобява слинга с халки) . Това е дълъг шал с размери до 5 м и широчина 50 – 70 см , като платът може да бъде еластичен или нееластичен. Еластичният слинг тип „шал“ е по-удобен, тъй като се поставя по-лесно и обхваща по-добре тялото на бебето. Нееластичният вариант е по-подходящ за поотраснали и понатежали бебета. Шалът се поставя в зависимост от позицията на носене на бебето, върху което минават три слоя плат , които надеждно го придържат до тялото на възрастния Слинг „Май Тай“ се поставя на двете рамене, като бебето е в изправена позиция отпред или на гърба. Крачетата са широко разтворени , а самото дете е плътно прилепено към тялото на носещия го. В тази позиция не се натоварва гръбнакът на детето и тежестта му се разпределя равномерно . Недостатъкът на този модел е, че не позволява носене в легнала позиция.

За новороденото най-подходящ е слингът тип „шал“ и до известна степен моделът с халки, тъй като и двата позволяват бебето да бъде поставено в легнала позиция (поза „люлка“) , включително по време на кърмене. Ако желаете да го държите изправено, шалът ще поддържа най-добре неукрепналото му вратле и главичка. Т рикотажният слинг шал е подходящ за носене на бебето от раждането до 8 – 9-месечна възраст. Имайте предвид, че при поотрасналите бебета разтегливостта на плата ще доведе до провисване и изместване на центъра на тежестта при носене. Тъканият слинг шал е удобен за носене на по-тежко и поотраснало бебе. Моделът „Май Тай“ ви позволява да носите бебе над 1 месец, но най-удобен е за след 3 – 4-месечна възраст. В периода, когато бебето започва да се движи , но все още не е проходило, най-удобният вариант е слингът тип „шал“ , тъй като в него бебето е добре обезопасено, а тежестта му се разпределя между двете рамене на носещия, за разлика от модела с халки , при който тежестта пада само върху едното рамо и се налага да придържаме детето с една ръка. За периода от 6 до 10-месечна възраст е подходящ т.нар. азиатски тип („Май Тай“), защото при него тежестта е равномерно разпределена между двете рамене на възрастния, а подвижното бебе е добре обезопасено. Над 1 годинка слингът с халки е най-удобен, тъй като позволява бързо и лесно поставяне и изваждане на бебето от него, както и лесна промяна на позицията .

Да, важно е! Моделът с халки е за предпочитане при по-леките бебета, а при тегло над 10 – 12 кг най-подходящи са тъканият слинг тип „шал“ и „Май Тай“ . Позицията, която се препоръчва при носене на едро бебе, е на гърба на възрастния.

В домашни условия е най-добре да ползвате варианта с халки – в него можете да кърмите и приспивате бебето, след което лесно да го свалите и оставите в легълцето му, без да се събуди. Ако искате да не се разделяте с бебето си, докато вършите домакинските си задължения, изберете варианта шал или „Май Тай“, тъй като позволяват носене и на гърба. Шалът е подходящ за бебета, които обичат да бъдат носени постоянно и часове наред да стоят сгушени в прегръдките ви. Той е подходящ и за продължителни разходки навън, особено в по-прохладно време. Ако ви се налага често да слагате и вадите бебето от слинга , най-добър е вариантът с халки. Той е за предпочитане и когато времето е топло, тъй като бебето е покрито само с един слой плат.

Слагането на слинговете с халки и „Май Тай“ е лесно и бързо , ако спазвате на инструкциите на производителя. Нужни са ви само няколко повторения, за да добиете увереност. При слингът тип „шал“ поставянето се различава според това дали е трикотажен, или от тъкан плат. Трикотажният се слага по-лесно, тъй като е еластичен и приляга удобно към тялото на възрастния. 

Да можете да променяте позицията на бебето, за да се чувства комфортно – да стои изправено, легнало, отпред или на гърба на носещия . Когато искате това да става бързо и лесно, изберете варианта с халки. Той ви дава възможност да променяте позицията, без да се налага да изваждате бебето от слинга.

Да, възможно е . Независимо какъв вид слинг използвате , можете да нахраните детенцето си дори на обществено място. Това е възможно, защото бебето и гърдите ви са дискретно прикрити в слинга. Все пак, ако държите на удобството, по-добре се спрете на варианта с халки или шал (в сравнение с тях „Май Тай“ ще ви затрудни).

Когато използваме слинг през зимата, трябва да подберем подходящите дрехи както за детето, така и за себе си. Идеалният вариант е възрастният да е облечен със специална връхна дреха за бебеносене . Ако не разполагате с такава, можете да я замените с по-голям размер. Правилото е слингът да не се слага върху връхните дрехи, защото може да се отпусне и това да се отрази неблагоприятно както на удобството на бебето, така и на носещия. Ако все пак го поставите върху връхната си дреха , погрижете се да не е твърде обемна и да е от нехлъзгаща се материя .

Изборът на приспособление за носене тип „кенгуру“ ни дава възможност да бъдем неразделни със своето бебе по всяко време и навсякъде.  С негова помощ ръцете ни са свободни и нямаме ограниченията на детската количка и неподходящото време. Докато бебето стои спокойно или придремва, нежно притиснато към нашето тяло, можем да го изведем на чист въздух и едновременно с това да свършим голяма част от ежедневните си задачи, да минаваме през оживени места, без да се притесняваме от това, да се придвижваме по всякакъв терен , включително да ползваме градския транспорт.  Специалистите твърдят, че носенето на бебето в кенгуру допринася за: успокояването на раздразнено или страдащо от колики дете намалява риска от следродилна депресия при майката засилва връзката между бебето и родителите Кенгуруто е изключително удобно още през първите месеци, но може да се използва и при деца с тегло над 6 – 9 кг. Такива са моделите, които могат да издържат до 30 килограма . Те са подсилени с ергономични подложки и ленти, които изместват тежестта на детето към бедрата, за да не се натоварват раменете и гърба на носещия го.

Моделите се различават основно по позицията , в която е поставено бебето. Когато е предвидено за носене отпред, кенгуруто има две раменни презрамки , които поддържат платнена седалка. Бебето се поставя с лице към вас, много близо до гърдите ви. Този модел е много подходящ за новородени , тъй като осигурява най-голяма близост между майката и детето. В периода, когато бебето започва да държи главичката си изправена (около 3-ия месец ), можете да го носите в кенгуруто с лице навън , обърнато към посоката на движение.  Друг модел кенгуру позволява носене на гърба – по-удобен вариант, когато бебето е поотраснало и понатежало. Тази позиция дава възможност на вече поукрепналото дете да наблюдава света край себе си.

Един от недостатъците на това приспособление за носене е, че не може да се ползва за всички възрасти бебета. Също така ако не е сложено правилно, може да доведе до болки в кръста и гърба на възрастния, който го използва. Като недостатък може да се изтъкне и това, че при някои модели не е предвидена възможност за кърмене ; при други пък липсва опция за обръщане на детето с гръб към нас.  Някои специалисти са на мнение, че продължителното използване на бебешко кенгуру не е добра идея, тъй като при носене крачетата на детето висят без опора , което създава напрежение в седалището и крехкия детски гръбнак.

Да, възрастта на бебето е от първостепенна важност , тъй като има пряко отношение към степента на развитие. При новороденото главичката и гръбчето трябва да бъдат допълнително поддържани , защото не са укрепнали достатъчно.  Ако трябва да носите бебето, крачетата му трябва да са присвити към тялото , да има удобна опора на вратлето и плътна поддръжка по гръбнака . Задължителната позиция за тази възраст е с лице към вас.  Когато бебето поотрасне (на възраст 3+ месеца) и държи главичката си изправена, може да го сложите с гръб към вас , като му осигурите възможност да разглежда и изучава света наоколо. Трябва да изберете модел кенгуру, който да има стабилна опора както за главичката, така и за гърба и седалището. Крачетата трябва да са присвити, а седалката да обхваща дупето и бедрата до коленете.  Когато детето навърши годинка , се препоръчва да потърсите модел, който е подходящ за носене на гърба. Така ще облекчите натоварването за себе си и в същото време ще позволите на детето да има повече свобода да се движи и да разглежда света от друг, не по-малко интересен ъгъл.

Ако ви е трудно да понесете по-голяма тежест от 10 килограма , можете да използвате кенгуру, което е подходящо само за първите месеци от раждането на детето . Ако ще носите бебето продължително време, потърсете модел, който позволява трансформации, т.е. има подвижни елементи, които могат да се използват с различно предназначение. Моделът на кенгуруто трябва да ви позволява носене както отпред (пред гърдите) , така и отзад, на гърба.

Кенгуруто може да се ползва к акто от един човек, така и от няколко. Когато избирате модел само за себе си, моделът, естествено, трябва да бъде съобразен с вашите изисквания и да ви е по мярка. Ако обаче ще го ползват няколко души, обърнете повече внимание на презрамките – те трябва да могат да се регулират, за да паснат на всеки от бъдещите му ползватели.

Можете да носите бебето в кенгуру: В магазина Да излезете на дълга разходка навън. Да се качите без никакви затруднения в градския транспорт. Да бъдете мобилни по всяко време на годината (вкл. когато навън вали или е паднал сняг). Докато вършите домакинската си работа.

Когато поставяте бебето в кенгуруто , е добре да спазвате указанията на производителя. Така ще сте сигурни, че позицията му е правилна и се чувства спокойно и удобно. Положението, към което трябва да се стремите, когато носите бебето си в кенгуру, е: широко разтворени и сгънати в коленете крака, умерено извито гръбче (а не идеално право) и лице, обърнато към възрастния (при новородено). Има модели с допълнителни седалки , които се откачат от презрамките и ви дават възможност да ги използвате според нуждата и възрастта на бебето . 

Бебето трябва да е нормално облечено, за да не се претопли в резултат от топлообмена при досега с вашето тяло.

Преди всичко е важно теглото на бебето да е равномерно разпределено и да щадите от излишно напрягане раменете, врата и горната част на гърба си. За целта е добре презрамките да са широки и добре подплатени , а тъканта, от която е изработено, да бъде здрава. Ако ползвате кенгуруто с друг възрастен (напр. детегледачка) , презрамките трябва лесно да се регулират.  Приспособлението трябва да бъде подходящо за всякакви метеорологични условия , затова материята трябва да е съобразена. Цветове също трябва да са практични и подходящи със сезона ( през лятото са препоръчителни по-светлите тонове и по-тънките платове ).

Когато говорим за бебешки приспособления, удобството и сигурността вървят ръка за ръка. При избора на кенгуру е добре отворите за краката да бъдат подплатени и достатъчно свободни , за да не притискат бедрата на бебето (в същото време не е желателно да бъдат твърде свободни, защото има риск да се изхлузи през тях) .  Тъй като детето може да заспи в кенгуруто, важно е облегалката за глава да поддържа добре главичката и вратлето му, особено през първите месеци, когато все още не са укрепнали. Подвижната качулката също е важна, тъй като предпазва нежната детска главичка от слънцето и вятъра.  Моделите, които са с подвижна (сваляща се) ивица плат са практичен избор за летните месеци, като с това допринасят допълнително за комфорта на бебето . Необходимо е също така да се уверите, че седалката и ремъкът са здрави и ще поддържат правилно бебето, както и че всички катарами, клипсове и колани са добре поставени и достатъчно издръжливи .

Въпреки че е снабдено с видове презрамки, катарами, ципове и джобов е и на пръв поглед изглежда сложно и неудобно, всъщност кенгуруто се използване всеки ден и е една от незаменимите вещи при отглеждането на беб е. Заради честата употреба на този вид приспособление, тук правилото „ Колкото по-лесно, толкова по-добре “ е приложимо в особена степен. Затова бъдете внимателни при покупката, като приоритизирате сигурността, удобството и лесната поддръжка.

Свързани блог публикации

Скъпата новородена рожба е привързана много силно към своите родители и изпитва непрестанна нужда от тяхната близост. Ние разбираме необходимостта от нежни ласки и грижа, затова като магазин, подбрал с много внимание и любов артикулите си, ви предлагаме пособие за носене на малкото бебе, което ще му осигури нужния комфорт.

Моделите на кенгура и слингове доставят  правилно носене на детето като изключват употребата на ръцете на родителите. С това намалят умората и същевременно осигуряват максимален допир на бебето с тялото на неговата майка, което е доказано, че успокоява малчугана и му носи усещане за уют и топлина.

Дизайнът на продуктите е проектиран така, че да следва растежа на бебето, благодарение на отворите за глава, ръце и  крачета, които му осигуряват удобна стойка и М-поза на краката. Главата е в стабилна позиция и е подсигурена от подплатена мека подложка.

Артикулите се адаптират лесно към тялото на родителя, чрез регулируеми колани за кръста и раменете, които разпределят равномерно теглото на бебето, като с това не се усеща допълнителна тежест. Сходното поставяне на слинга го различава с това, че няма наличие на колани, а чрез широка мека материя придържа детското тяло. Тези продукти ще ви осигурят разнообразно носене на бебето в различни пози като лице в лице, на гърба, отстрани или гледайки напред.

Продуктите са изработени от висококачествени памучни материи, което ги прави подходящи за употреба от самото раждане. С това удобно средство родителите ще си спестят носенето на количка за разходка и ще осигурят на детето визуален контакт към нови интересни неща. Малкото бебе ще бъде подсигурено и нежно обгърнато, в  близост до майчиното тяло.

Моделите са изработени  с грижа от световни трендове като Tuc tuc, Mycey, Chicco и други марки, като препоръчват подобен тип носене на бебе не по-тежко от 16 кг.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими