Филтриране по

Бранд

Виж още Виж по-малко

Цена

2 лв. 3 лв.

В промоция

Виж още Виж по-малко

Храна за бебе

Показани са 1-1 от общо 1 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Съгласно официални препоръки издадени през 2011 година от Световната здравна организация и UNICEF се казва, че бебешките храни трябва да започнат да се въвеждат в детското меню след навършване на шест месеца. Различните бебета могат да се различават много от тези общи препоръки, заради различните степени на индивидуално развитие . Бебешките храни могат да се дават, когато детето се е развило достатъчно. Знаците за това са различни, но най-честите сигнали са, когато детето може да стои седнало само, когато проявява интерес към храната на другите и др.

Основният недостатък на ранното захранване е възможността да се появи железен дефицит в детския организъм. Когато детето започне да се храни с обща храна, броят на кърменията намалява . Заедно с това намалява количеството желязо, което детето приема заедно с кърмата. Проблемът се задълбочава и от това, че усвояването на желязо се намалява в бебешкия организъм , когато кърмата е в контакт с други храни.

Домашната храна за бебета е по-евтина от тази приготвена индустриално. Приготвянето на домашна храна за бебето е допустимо само когато семейството има подходящи условия за това – разнообразна храна, добри хигиенни условия, достъп до хладилник и нормални битови условия . Домашното приготвяне на храна изисква много повече време, в сравнение с това да отворите готовата опаковка. Ако семейството е свикнало с храна с много сол, със съдържание на захар или с други силни подправки, то тогава е нужно бебешката храна да се готви отделно.

Причина за развалянето на една храна са наличието на бактерии и подобни в храната . Те се развиват при определена температура и в следствие на това храната се разваля. Бебешките храни се произвеждат при много висока хигиена и в стерилна среда. Специалното им производство позволява в да няма вредни микроорганизми и съответно те да не се развалят . Това развенчава мита, че бебешките храни са пълни с консерванти.

Сипвайте храна за бебето в отделен съд и в количество , което то ще изяде за едно хранене. Ако подавате храна на бебето направо от бурканчето, тази храна през приборите вече е замърсена с микроби. Съхранението на останалото количество ще е за много по-кратък период от време. Съхранявайте храна, която веднъж е отворена само в хладилник, добре опакована (затворена) и спазвайте инструкцията на производителя .

Свързани блог публикации

За пълноценното развитие на едно бебе качествената храна е от изключителна важност.

Предлагаме ви да разгледате богатия асортимент от бебешки храни на страниците на онлайн магазин Kidso. Онлайн магазинът предлага различни видове бебешки храни като например млека, пюрета, сокове, нектари, вода, адаптирано мляко, млечни каши, сухари без глутен и бисквити, чай, десерти и други храни за бебета, които са произведени съгласно изискваните стандарти за качество при бебешките храни.

В тях се съдържат изцяло натурални съставки биологично производство, които щадят стомаха на бебето и са безвредни. Богати са на ценни вещества и са с високо съдържание на витамини, които са нужни за правилното развитие на бебето. Те са произведени според принципите на биологичното земеделие.В тях има нулево съдържание на консерванти, оцветители и изкуствени аромати. В тях няма добавена сол или захар, добавена ароматизатори, сгъстители.

Натуралните съставки в бебешката храна носят всички необходими ценни вещеста на бебешкия организъм, за да расте бебето здраво и щастливо. Пюретата за бебета например биват такива с месо, зеленчукови и плодови пюрета, безглутенови, с мляко и без мляко, както и пюрета десерти. По консистенция те могат да бъдат както фино пюрирани, така и да съдържат едри късчета.

Бурканчетата бебешки пюрета се предлагат в различни разфасовки от 100-190 гр.

Адаптираните млека са богати на прoбиoтични култури, които са пoдoбни на тeзи, съдържащи се в xранocмилатeлната cиcтeма на кърмeнитe бeбeта. Напитките за бебета като вода, сокове и нектари се предлагат в стъклени бутилки от 200мл. Соковете за бебета съдържат 100% плодове без консерванти.

Млечните каши съдържат важни хранителни влакнини, които спомагат за развитието на балансирана чревна флора. В магазина се предлагат също такива бебешки продукти, които са отличен избор за започване на захранване.

Бебешките храни се приготвят изключително лесно и бързо и предлагат практичност за ежедневието на родителя.

Предлаганите бебешки продукти от Кidso подлежат на постоянен строг контрол върху качеството по време на всички производствени фази , през които минава всеки продукт от суровина до готово изделие.

Произведени са от топ марки за бебешки продукти като HIPP, Nestle, BabyOno,Humana,Milupa съгласно законовите изисквания за производство на бебешки хранителни продукти. Те разработват и произвеждат своите бебешки продукти според най-новите научни открития, които се основават на дългогодишни изследвания и опит. Продуктите, които използват са изключително внимателно подбрани и тествани.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими