Филтриране по

Бранд

Виж още Виж по-малко

Цена

103 лв. 126 лв.

Възраст

Виж още Виж по-малко

Пол

Виж още Виж по-малко

В промоция

Виж още Виж по-малко

Фотьойли и дивани

Показани са 1-3 от общо 3 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Няма предписана точна възраст , от която нататък детето трябва да има собствени мебели. Правилото е да се следват естествените нужди на децата. Когато детето е готово да седне и да се храни на масата заедно с родителите си, то тогава е нужно столче за хранене. Когато детето започне да използва собствена детска стая самостоятелно, да започне да изкарва повече време само в нея, то тогава идва и времето за детски диван или фотьойл .

Децата се чувстват в тези мебели удобно. В тях те играят с удоволствие, гледат телевизия или почиват. За тях това е знак, че са пораснали и както възрастните имат свой кът и свое място . Това е важен жест от страна на родителите за „приемане“ на детето в света на големите .

Често родителите обзавеждат детската стая с мисълта и намерението тя да може да се използва и когато „детето порасне“ . Този подход не е препоръчителен. Мебелите, които не са съобразени с размерите и възрастта на детето са трудни за използване. Те дори могат да бъдат опасни. Детско сядане в стол за четене или игри е с височина около 55-60 см. За сравнение височината на стол на нормален възрастен е около 75 см. Очевидната разлика във височината се мултиплицира и в другите размери на мебелите.

Силно се препоръчва това да са меки и изкуствени материали . Мекотата е заради комфорта на детето за сядане, а изкуствените материали от типа на микрофибър не задържат петна, перат се лесно и са с добра износоустойчивост.

Този тип мебели, изработени по този начин стават по леки и компактни . Това позволява те по-лесно да се местят, в зависимост от нуждите на детето. Мебелите от дунапрен са по-меки и безопасни за децата . Те се перат и съхнат по-бързо.

Свързани блог публикации

Детето расте, вече няма нужда от постоянно наблюдение, може да се заиграва само и отделя внимание и се фокусира върху определени занимания по-дълго.  В този период то има нужда от собствена стая, собствено пространство, където да изкарва по-дълго време в учене, забавления или игри.  Неимоверно по-голямо удобство и уют се получават в интериорите с детски фотьойли и дивани.

Когато детето има собствено пространство, в него има фотьойл или диван, който е съобразен с неговите размери и е ергономичен за неговата възраст, детето се чувства удобно.  Така то играе, гледа ТВ, чете или просто си почива с удоволствие.  Прекараното време е в занимания и така неусетни провокирате развитието на самостоятелност при децата.

Когато децата имат собствен фотьойл или диван те смятат, че това е проекция на света на възрастния в техния свят.  Детето се чувства пълноценно – така то прави стъпка към света на големите и неусетно се учи да поема отговорности, да поема и изпълнява различни ангажименти.

Собствената детска стая, оборудвана с удобства като детски фотьойл или диван, е предпоставка детето да изкарва по-дълги периоди от време само, съответно родителите да разполагат с повече лично време.  Когато в стаята присъстват любими за детето вещи, тя е декорирана с анимационни или приказни герои, които са любими на Вашето дете, то се чувства привлечено да бъде там.  За него това е собствен свят.  

Детските фотьойли и дивани са ергономични.  Те са предвидени да отговарят на спецификата на детското тяло, неговите размери и тегло, да са по-лесно достъпни за детето, да са безопасни и лесни за употреба.  Разбира се, че детето би могло да използва и мебели за възрастни, но те не са предвидени за него – по-високи са, по-неудобни за слизане и качване на тях и като резултат от неудобната им употреба, могат да не са напълно безопасни за Вашето дете.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими