Филтриране по
Марки
Виж още Виж по-малко
Цена
3 лв. 58 лв.
Години
Виж още Виж по-малко
Пол
Виж още Виж по-малко

Настолни и семейни игри, фокуси

Показани са 1-20 от общо 45 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

На пазара се предлага голямо разнообразие от настолни, семейни и други игри, изискващи няколко участници. Те могат да бъдат с карти, със зарчета, с писане, ролеви или стратегически, тип пъзел и др.

Игрите с карти могат да имат или да нямат хазартен елемент. Като цяло заниманията с тях развиват паметта, логиката, стратегическото мислене и са полезни от психологическа гледна точка, защото ни учат как да се справяме в различни ситуации, които зависят не от нас, а от шанса.

Разбира се, но има едно важно изискване – да бъде съобразена с най-малкия участник, за да е сигурно, че може да се справи с уловията на играта. Проверете каква е минималната възраст (тя е изписана на опаковката/кутията на продукта), за да прецените дали конкретната игра е подходяща за цялото семейство.

Игрите с карти, които тренират паметта, както и тези с елементарно броене (тип Не се сърди, човече) са много подходящи за деца в предучилищна възраст. Все пак проверете изписаната на опаковката препоръчителна възраст.

Комплектите с фокуси не са опасни за децата, ако са подходящи за възрастта им. Все пак е добре в началото да следите заниманията им, като разучавате заедно фокусите.

Освен че сплотяват семейството и създават чудесни мигове заедно, настолните и семейните игри са изключително важни за правилното детско развитие, тъй като стимулират мозъка, засилват паметта, развиват логическото мислене, възприемането на цветовете и т.н. Този вид занимания могат да бъдат чудесно средство за намаляване на стреса у най-малките ученици (напр. след напрегнат ден в училище), освен това създават добри умения за работа в екип.

Продуктът е добавен към желани продукти