Филтриране по
Марки
Виж още Виж по-малко
Цена
3 лв. 699 лв.
Пол
Виж още Виж по-малко
В промоция
Виж още Виж по-малко

Протектори и обиколни

Показани са 1-20 от общо 42 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Какво е протектор за легло?

Протекторът за легло е изработен от напълно безопасен материал и е с памучно покритие. Той е водоустойчив и така предпазва матрака от намокряне, като в същото време пропуска въздуха и не запарва. Протекторът удължава живота на матрака, като, от една страна, не позволява появата на петна, от друга, предотвратява събирането/хлъзгането на чаршафа. 

Нужен ли е протектор за детското леглото?

Протекторът е удобно и практично решение, което има няколко предимства: създава добра бариера срещу прах, мъртви кожни клетки и изпотяване и удължава живота на матрака, предотвратявайки директния му допир с тялото. Голямото предимство на протектора за легло е, че се сваля лесно и се пере без проблем в пералнята.

Какво е важно, когато избирам протектор за детско легло?

Препоръката е да разполагате с поне два протектора за детския матрак. Това ще ви позволи да го сменяте редовно, без да се притеснявате, че няма да изсъхне навреме.  Размерът на протектора също има значение. Той трябва да бъде съобразен с големината на матрака и да приляга точно върху него, за да не го деформира (огъне), ако е много малък, или пък да се нагъне, ако е прекомерно голям. Неподходящият размер на протектора със сигурност ще се отрази неблагоприятно на комфорта на детето, освен това крие риск от преждевременно съкращаване на живота на матрака.

Важен ли е материалът, от който е изработен протекторът?

Материалът на протектора е от изключително значение. Най-лесният ориентир за качеството му е цената на продукта. По-евтиният протектор обикновено е изработен от изкуствени нишки, докато при по-скъпия е използван памук и влакна с антиакарни и антиалергенни свойства. Тъй като този продукт е предназначен за детето ви, освен това се използва ежедневно, и то часове наред, съветът ни е да се спрете на по-скъпия модел, който е и по-качествен. Като цяло разликата в непромокаемите протектори е в горния слой на дамаската. Долният слой винаги е водонепромокаема мембрана.

Какви са предимствата от употребата на протектор за легло?

Протекторите са водонепромокаеми и предпазват от:

  • намокряне при пропускане на памперса или разливане на вода, сок и други течности;
  • замърсяване от отделяната по време на сън пот;
  • мъртвата кожа;
  • домашен прах;
  • замърсявания, предизвикани от домашни любимци (ако имате такива).
Повечето протектори са изработени като чаршаф с ластик, който плътно покрива и обхваща матрака. Може да се пере в пералня на температура до 60 градуса и дори да се суши в сушилня.

Какви видове протектори за легло има?

Съществува огромно разнообразие от протектори, които могат да се класифицират по много и различни критерии. На първо място, можем да си изберем протектор според това дали е обикновен, или непромокаем.  Обикновените протектори предпазват матрака от замърсяване и захабяване на дамаската. Те най-често се изработват от полиестер или от памук и полиестер. Това е така, защото чистият памук не притежава еластични свойства. Противно на всички очаквания, те не запарват и са приятни на допир.  Непромокаемите протектори за матрак са от по-висок клас и на 100% ви гарантират сухо легло. При тези модели разнообразието е още по-голямо. Повечето производители залагат на позната комбинация от памук и полиестер в съотношение 80:20. Под основния слой се залага на гумиран такъв, който осигурява и водонепропускливите свойства.  Повечето модели протектори са преминали антибактериална обработка, така че да могат да се ползват и от потребители, страдащи от алергии.

Продуктът е добавен към желани продукти