Филтриране по

Бранд

Виж още Виж по-малко

Цена

24 лв. 120 лв.

Номер

Виж още Виж по-малко

Сезон

Виж още Виж по-малко

В промоция

Виж още Виж по-малко

Пантофи

Показани са 1-10 от общо 10 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Детските пантофки са задължителен елемент от детския гардероб първо у дома, а по-късно и в яслата, и в детската градина. Когато правите избор, е важно да вземете под внимание: Качеството на материалите , от които са изработени - те трябва да са естествени, защото краката на децата се потят много повече в сравнение с тези на възрастните Подметката също трябва да е от лек материал, който осигурява стабилност на стъпалото, еластичен е и дава възможност за естествено проветрение Моделът на пантофките също е много важен. Те трябва да бъдат лесни за обуване/събуване, особено ако са предназначени за яслата или детската градина.

От изключителна важност е пантофките да бъдат изработени от естествени материали . Препоръчително е това да бъдат висококачествен памук, кадифе или вълна , които ще ви гарантират, че малкото човече се чувства удобно през целия ден. Важно е краченцата му да могат да дишат, за да не се изпотяват и овлажняват.  Специално внимание трябва да обърнете на качеството на подметката . Поливинилхлоридът е устойчив на изтъркване и осигурява стабилност.

Както и при избора на обувки, от съществено значение е определянето на подходящия размер . Децата непрекъснато се движат и ако пантофките са им големи или пък малки, това ще доведе до неправилно развитие на крачетата им в този период. Не купувайте по-голям номер , защото това е предпоставка за неприятен инцидент, при който детето да се нарани.  Правилният размер при избора на пантофи е този, при който остават около 0,5 см резерв спрямо номера , който детето носи в момента (имайте предвид, че в студените месеци в детските градини се поддържа висока температура, така че не е необходимо да оставяте по-голям резерв за дебели чорапи) .

Когато избираме пантофи за детската градина или яслата , от първостепенно значение е начинът им на закопчаване . Имайте предвид, че пантофите ще се окажат едно от първите предизвикателства пред порасналото ви дете – в началото ще го обуват/събуват възпитателите, но много скоро ще трябва да се справя само̀ с тази задача. За да подпомогнете първите прояви на самостоятелност у своето дете, ви съветваме да подберете модел с лесно закопчаване – с велкро лепки, ластик или клип .  

За да сте сигурни, че пантофките са удобни на детето , подметката не трябва да бъде нито много мека, нито прекалено твърда; трябва да осигурява стабилност на крака и същевременно да му позволява да се огъва при ходене. По този начин детското стъпало се развива правилно и се подпомага оформянето на свода.  Подходящите детски пантофи правят детето уверено в походката си и му дават нужната стабилност. Тънките грайфери на подметката ще го предпазят от подхлъзване и падане, а лекото повдигане в задната ѝ част ще осигури допълнителна стабилност на стъпалото.  Така детето може да играе по-динамични игри, без да рискува да падне и да се удари. Ако пантофките са изработени от дишащата материя , а в подметката има малки отвори, те ще бъдат проветриви през лятото, но и ще задържат топлина през зимата, без кракът да се изпотява.

Пантофките задължително трябва да са удобни , което не пречи да имат модерен вид. Тъй като обикновено са изработени от текстилен материал, той дава възможност да се използват разнообразни цветове и десени .  Старайте се да бъдат издържани в ярки цветове, да имат декорации, бродерии или щампи с любими детски герои и животни . Така ще създадете настроение на детето, което лесно ще ги запомни (а това означава, че и лесно ще ги разпознава в детската градина) и ще ги носи с удоволствие.  Така че по показателя „естетика“ можете да споделите избора с детето, като го оставите само̀ да си хареса десена и цвета, докато вие следите за удобството и практичността. 

Свързани блог публикации

Домашните обувки са леки и удобни.  Те са разумно решение да пазите детския крак от температурни промени и влага или вода от сервизните помещения (бани и тоалетни) в къщи.  С тях детето е по-малко вероятно да се подхлъзне.  Обуват се и се събуват лесно, детето лесно се преобува с домашни пантофи с обувки за навън, лесно събува обувките си, за да легне на леглото или да седне на дивана.  Създавате навици на детето да не ходи с обувките от улицата у дома и така държите дома си чист и безопасен.  Това е особено важно в ранна детска възраст – в този период децата са с крехък имунитет и чистата домашна среда гарантира по-добро здраве.

В детските градини често задължително изискване е децата да са с домашни пантофи.  Причините за това са няколко – да не се плъзгат в тоалетните, да не си мокрят краката, да не настиват докато ходят боси по пода и ходилото им да е защитено.  Когато децата са в група и играят, често те забравят да се пазят и да пазят околните себеподобни.  В игри и забавления те забравят, че могат да се ударят или наранят.  До известна степен домашните обувки могат да предотвратят такива наранявания.

Детските домашни пантофи са създадени за лекота и удобство.  Най-често те са текстилни, могат лесно да се перат, съхнат бързо, в същото време позволяват детския крак да е топъл.  Домашните пантофи са олекотени, с гъвкави подметки са и позволяват на детето да се движи лесно, удобно и да не се изморява.  В повечето случаи те са проектирани да се закопчават и откопчават лесно с лепенки велкро или подобни.  Така за детето няма затруднение и детето може без да има специални умения да ги използва лесно и безпрепятствено.

Домашните пантофи много често са начин за себеизразяване – те често са брандирани с любими анимационни или приказни герои.  Детето избира само кой е неговия модел, как да се различава от другите деца.  Така то придобива допълнително самочувствие и увереност.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими