Филтриране по
Марки
Виж още Виж по-малко
Цена
14 лв. 32 лв.
Номер
Виж още Виж по-малко
Сезон
Виж още Виж по-малко

Пантофи

Показани са 1-15 от общо 15 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Детските пантофки са задължителен елемент от детския гардероб първо у дома, а по-късно и в яслата, и в детската градина. Когато правите избор, е важно да вземете под внимание:

  • Качеството на материалите, от които са изработени - те трябва да са естествени, защото краката на децата се потят много повече в сравнение с тези на възрастните
  • Подметката също трябва да е от лек материал, който осигурява стабилност на стъпалото, еластичен е и дава възможност за естествено проветрение
  • Моделът на пантофките също е много важен. Те трябва да бъдат лесни за обуване/събуване, особено ако са предназначени за яслата или детската градина.

От изключителна важност е пантофките да бъдат изработени от естествени материали. Препоръчително е това да бъдат висококачествен памук, кадифе или вълна, които ще ви гарантират, че малкото човече се чувства удобно през целия ден. Важно е краченцата му да могат да дишат, за да не се изпотяват и овлажняват.  Специално внимание трябва да обърнете на качеството на подметката. Поливинилхлоридът е устойчив на изтъркване и осигурява стабилност.

Както и при избора на обувки, от съществено значение е определянето на подходящия размер. Децата непрекъснато се движат и ако пантофките са им големи или пък малки, това ще доведе до неправилно развитие на крачетата им в този период. Не купувайте по-голям номер, защото това е предпоставка за неприятен инцидент, при който детето да се нарани.  Правилният размер при избора на пантофи е този, при който остават около 0,5 см резерв спрямо номера, който детето носи в момента (имайте предвид, че в студените месеци в детските градини се поддържа висока температура, така че не е необходимо да оставяте по-голям резерв за дебели чорапи).

Когато избираме пантофи за детската градина или яслата, от първостепенно значение е начинът им на закопчаване. Имайте предвид, че пантофите ще се окажат едно от първите предизвикателства пред порасналото ви дете – в началото ще го обуват/събуват възпитателите, но много скоро ще трябва да се справя само̀ с тази задача. За да подпомогнете първите прояви на самостоятелност у своето дете, ви съветваме да подберете модел с лесно закопчаване – с велкро лепки, ластик или клип.  

За да сте сигурни, че пантофките са удобни на детето, подметката не трябва да бъде нито много мека, нито прекалено твърда; трябва да осигурява стабилност на крака и същевременно да му позволява да се огъва при ходене. По този начин детското стъпало се развива правилно и се подпомага оформянето на свода.  Подходящите детски пантофи правят детето уверено в походката си и му дават нужната стабилност. Тънките грайфери на подметката ще го предпазят от подхлъзване и падане, а лекото повдигане в задната ѝ част ще осигури допълнителна стабилност на стъпалото.  Така детето може да играе по-динамични игри, без да рискува да падне и да се удари. Ако пантофките са изработени от дишащата материя, а в подметката има малки отвори, те ще бъдат проветриви през лятото, но и ще задържат топлина през зимата, без кракът да се изпотява.

Пантофките задължително трябва да са удобни, което не пречи да имат модерен вид. Тъй като обикновено са изработени от текстилен материал, той дава възможност да се използват разнообразни цветове и десени Старайте се да бъдат издържани в ярки цветове, да имат декорации, бродерии или щампи с любими детски герои и животни. Така ще създадете настроение на детето, което лесно ще ги запомни (а това означава, че и лесно ще ги разпознава в детската градина) и ще ги носи с удоволствие.  Така че по показателя „естетика“ можете да споделите избора с детето, като го оставите само̀ да си хареса десена и цвета, докато вие следите за удобството и практичността. 

Продуктът е добавен към желани продукти