Филтриране по

Бранд

Виж още Виж по-малко

Пол

Виж още Виж по-малко

Цена

0 лв. 1338 лв.

Възраст

Виж още Виж по-малко

Сезон

Виж още Виж по-малко

Играчки

Показани са 1-20 от общо 1888 артикул(а)
Шейна "CRYSTAL" ZIZITO 314916 Най-добър избор
Trustpilot stars

Шейна "CRYSTAL"

ZIZITO
Редовна цена
-30%
178,99 лв Цена 125,29  лв
В наличност

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Интерактивни са тези играчки, които предполагат детето да извършва конкретни действия , докато борави с тях. Например за най-малките (между 1 и 2-годишна възраст) се предлагат модели с бутони , които се натискат и по този начин възпроизвeждат различни мелодии или думи.

Интерактивните играчки не само не са вредни, а са препоръчителни, защото провокират децата да изпълняват определена задача. Те спомагат за осъзнаване на връзката ухо – око – ръка (звук – зрение – двигателни умения) . Това спомага за по-бързото развитие на мозъчната дейност , особено при най-малките.

Интерактивните играчки са създадени да обучават и да провокират действие . Те се различават според възрастта на децата, за които са предназначени: Най-малките се учат да познават цветове и звуци, да изпълняват елементарни команди и да комбинират действия – например едновременно бутане и натискане или задържане и бутане. При по-големите този вид играчки са в помощ на обучението и тренират паметта . Важно е при избора им винаги да съобразявате с годините на детето и да следите възрастовото ограничение, отбелязано на етикета/опаковката на продукта.

Интерактивните играчки могат да бъдат полезни дори за 6-месечно бебе. Разбира се, когато става дума за съвсем малки деца, родителят трябва активно да участва в играта, да показва какво трябва да се направи и да насърчава повторението на дадено действие.

Интерактивните играчки се произвеждат от разнообразни материали , за да отговорят на нуждите на децата в различните им възрасти: За най-малките те са най-често от пластмаса , което ги прави лесни за почистване. Има и модели с гумени елементи и детайли от плат , които учат детето да различава различни повърхности и текстури. Когато са предназначени за по-големи деца, материалите обикновено са комбинирани (например в комплектите за сглобяване на ходещ робот се използват пластмасови и метални части).

От най-ранна възраст търсете играчки, които са многофункционални, т.е. могат да бъдат използвани за различни игри и дейности . Такива са кубчетата, които се захващат едно за друго и могат да послужат за построяване на път, сграда, космически кораб и т.н. Играчките, които предполагат различни дейности, обучават детето от най-ранна възраст да разрешава проблеми, да мисли логично и да използва въображението си. Всяка играчка може да послужи за обучение , затова търсете такива, които ще „израснат“ заедно с детето. Най-често това са класическите кукли и плюшените животни (говорещи или не).

Интерактивните са вид образователни играчки. Кубчетата, мемори картите, пъзелите или комплектите за сглобяване например също са образователни играчки, но не са интерактивни .

Семейните и настолните игри са едни от най-добрите образователни играчки, защото могат за кратко време да научат детето да мисли логично, да разпознава цветовете, да брои, да разрешава проблеми, да работи в екип и да се справя с неуспеха. Много настолни игри също така подпомагат придобиването на елементарни математически или езикови познания.

Образователните комплекти са чудесна възможност за обучение и развитие на фината моторика, която при съвременните деца е недостатъчно развита. Преди да направите своя избор, проверете каква е препоръчителната възраст , посочена от производителя на видно място на опаковката на продукта. При всички случаи наблюдавайте детето , когато използва комплекта (децата често обичат да експериментират и могат да открият неподозирани приложения на различните части, като например да натъпчат глина за моделиране в електрическия контакт).

Да, това е едно от големите им предимства. От една страна, те помагат на децата да придобият различни знания и умения , от друга – създават чудесни условия за сплотяване на цялото семейство и общуване с по-големите или по-малките братя и сестри, което е изключително важно за емоционалното им израстване.

Играчките са повече от забавление за децата .  Повечето играчки дават възможност на децата да научат нещо.  В най-ранна възраст чрез играчките децата осмислят причинно-следствените връзки и усъвършенстват двигателните си умения.

Играчките стимулират когнитивното развитие , като стимулират детската концентрация и памет (настолните игри) , като им позволяват да резрешават проблеми по творчески път, което е ключ за развитие на тяхната бъдеща увереност и самостоятелност (игри с мозайки и конструктори).

Няма фиксирана цифра .  Децата с по-малко играчки около себе си обръщат повече внимание на една играчка, съсредоточават се върху нея и измислят повече игри с нея.  Това стимулира творческото им мислене.

Много родители са забелязвали как бебето може за дълги периоди от време да изучава ръцете си или да се занимава с някаква играчка, или да лежи и играе с активна гимнастика.   Бебетата нямат чувство за скука и досада.  Това е причината някои играчки да се окажат изключително забавни за тях.

В детска възраст играчките развиват светоусещането на детето.  Те развиват тяхнот о въображение.   Играчките са основния инструмент за общуване между децата – с тях де се учат да взаимодействат помежду си, да се запознават едно с друго, да участват в групови занимания.

Най-подходящи за децата са обикновените играчки.  С играчка в ръцете децата са откриватели.  Те са активни и търсят как могат да я „използват“.  По този начин използват въображението си.  Опростените играчки провокират развитието на качества като самостоятелност, критично мислене (решаване на проблеми), умение за справяне с различни ситуации и творческо мислене .  Колкото повече неща прави една играчка, толкова по-малко неща ще прави детето.

Играчките за открито карат детето да заобича природата.  Създават у него навици за физическа активност.  Играчките за открито подобряват двигателната култура и координацията на детето.   Те са предпоставка за практикуване на различни видове спорт в последствие.

Най-често играчките са направени от пластмаса.   Тя е отностително здрава и това прави играчките издържливи.  Пластмасата е лесна за почистване и така се гарантира, че в устата на детето не попадат бактерии и микроби.  Това е основен аргумент за използването и.  За да са напълно безопасни пластмасовите играчки не трябва да съдържат BPA. Други възможности за детските играчки са дървото и алуминия, но те дават по-малко възможжости от гледна точка на форми, разнообразие и лекота на използване.

Свързани блог публикации

Играчки! Каква по-хубава дума за слуха на едно дете? Това е страницата, която ще осигури на всеки малък мечтател незаменими, ценни и качествени забавления. Марките, създали нашите модели са вложили в изработката на творенията си многопластови предназначения. Те са съумели да комбинират по иновативен начин своя възпитателен и образователен характер с възможността от невероятно забавление.

За култивиране на творческите заложби у децата и стимулиране на въображението, сръчността и умелите когнитивни способности, Kidso предлага:

  • своеобразни пъзели и мозайки
  • творчески комплекти с глина и пластилин
  • конструктори
  • играчки с електроника
  • игри
  • дъски за рисуване и оцветяване и други знаменителни пособия, които да развихрят и подтикнат децата към изобретателност и креативност

За създаване и надграждане на образователен архив от знания и умения, магазинът обуславя огромна категория от привлекателни образователни играчки, интерактивни играчки, настолни и семейни игри, игри за спорт и професия и много други комплекти,  гарантиращи качествено усвояване на информация.

За върхово развлечение, съобразено с нуждата от насърчаване на двигателните умения  може да заложите на разнообразието от атрактивни превозни средства като акумулаторни колички, колела, триколки, шейни и всякакви други интензивни средства. А за моменти, свързани с училищни занятия, може да заложите на огромното разнообразие от канцеларски пособия.

Магазинът предлага активни играчки и приспособления, предназначени за бебета в първите месеци след раждане, отново за стимулиране на сетивните възприятия и изграждане на съзнателни познания.

Изработката на моделите е съобразена с висококачествени материали и облагородени съставки от естествени и устойчиви материали, които не влияят на детското и бебешко здраве.

Създадени са от световни марки с огромен опит в производството на артикули за щастливо детство като Zizito, Avengers, Bebedue, Chipolino, Hasbro, Lego и много други, сертифицирани с висок стандарт и стил производители като тяхната мотивация в основен аспект е насочена към интеграция на децата и тяхното прогресивно развитие.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими