Филтриране по

Килими за игра

Не са открити продукти

Килимът се превръща в задължителен и полезен атрибут за детската стая от момента, в който бебето започне да пълзи. Детското килимче  е ценен помощник и за мама, и за дечко – омекотява неизбежните падания, запазва  топъл пода и същевременно шумоизолира.  Изключително разнообразни по дизайн, размери и състав на материала, от който са изработени. Материалът за изработка е ключов компонент от него зависи усещането за безопасност и удобство при игра на малкия човек. Най-често съдържат естествени /вълна, коприна, памук, растителни/ или синтетични влакна – найлон-полиамид, полипропилен, полиестер/. Според някои производители, килимите с найлон в състава са добър избор за детето, защото са пожаробезопасни, хипоалергенни, дълготрайни, устойчиви на износване. Полипропиленът пък е устойчив на петна, а цветовете му се запазват по-дълго време, почиства се лесно и по сух, и по мокър начин.

Следващият критерий, който ни ориентира в избора и практичността на килима, е дължината на власинките. Тези, с по-дълги власинки, задържат повече топлината. Детето свободно може да пълзи и играе без да се притеснявате, че ще настине. Гладките килими са по-лесни за поддръжка, обичайно са и по-здрави.   На тях децата се учат да редят първите си играчки, да  развиват въображението си чрез контрастните форми и цветове. 

За мъничетата най-безопасни са плачета с къси нишки и закрепяне върху настилката с велкро ленти, за да се предотврати плъзгане или нежелано падане. 

Меките, пастелни цветове усъвършенстват визуалните възприятия и стимулират мисловната дейност. Детето се учи да разпознава цветове и форми, да назовава типове животни или растения, да „опознава“ света. 

Килимите с образователен дизайн са сред първите детски учители. Децата ги обожават – и за занимание, и за игра. Образователните плачета с мозайки, на интерактивни и нови настилки, събуждат креативността на малкия човек, учат го активно да възприема и общува със средата си. Десените им забавляват и малки, и големи - с красиви, реалистични принтове на животни, растения, планети, професии и т.н.

Много полезни са специалните постелки – „мат“.  Те подпомагат двигателното развитие на бебето, създават безопасно и забавно кътче за игра. Отличават се със своя информативен и еко-приятелски дизайн. Дори когато Вашето дете е овладяло ходенето, то ще обожава да играе на такъв „мат“, обикновено изработен от нетоксични материали, отлично омекотени, със забавно-развлекателни мотиви.

Друг актуален модел килим е  FUN PLAY FOR KIDS - помага на децата да седнат и да играят безгрижно  с приятели. Тези килими подобряват грубите двигателни умения, координацията между ръцете и очите, зрителния сензорен растеж. Дизайнът им се отличава с висококачествени материали, устойчиви на износване и пренапрежение, обезопасени с т.нар. TPR облицовка - по-издръжлива, с отлична защита срещу плъзгане, за да избегне пожълтяване и напукване.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими