Филтриране по

Бранд

Виж още Виж по-малко

Цена

82 лв. 425 лв.

В промоция

Виж още Виж по-малко

Столчета за кола

Показани са 1-3 от общо 3 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

По закон е задължително използването на столче за кола до 4 години . Между 4 и 8 години може да се използва и седалка за кола без облегалка.

Международно е прието да се счита, че над 22 килограма и 125 см . е безопасно да не се използва столче за кола.

Isofix е международна стандартизирана система за монтаж на столчета в автомобил. Тя позволява бързо и лесно да се фиксира столче в автомобил. Повечетo съвременни автомобили имат Isofix система задните си седалки.

Това са столчета от раждането до 12 месеца или 13 килограма. Тогава детето се вози в посока обратна на движението. Столчето позволява да го носите и на ръка след като пътуването приключи. Особено предимство е, че ако детето спи, можете да го носите извън автомобила без да го будите.

Това са столчета от раждането до 48 месеца или 18 килограма . Повечето столчета са постоянно фиксирани в колата Ви. Те позволяват няколко позиции на наклон на седалката, което в ранната възраст осигурява допълнителен комфорт.

Това са столчета от 9 месеца до 12 години или от 9 до 36 килограма. Повечето столчета са постоянно фиксирани в колата Ви. Позицията на подглавника се регулира в зависимост от височината на детето. Столчето има собствени колани за деца до 15 кг. След това се използва предпазния колан на автомобила.

Това са столчета от 4 до 12 години или от 15 до 36 килограма. Повечето столчета са постоянно фиксирани в колата Ви. Моделите са олекотени, за да могат да се местят лесно от един автомобил в друг. Позицията на подглавника се регулира в зависимост от височината на детето. Сигурността в столчето се осигурява от предпазния колан на автомобила.

Това са столчета от 4 до 12 години или от 22 до 36 килограма. Сигурността в столчето се осигурява от предпазния колан на автомобила. Детето е „повдигнато“ до височина, която осигурява ефективна сигурност от предпазния колан на автомобила. Столчето е лесно за съхранение и местене.

ZIZITO е швейцарски бранд . Всички продукти са проектирани в Швейцария. Столчетата за кола се отличават с изключителна швейцарска сигурност и надеждност. За да гарантират надеждността на Вашето дете ZIZITO са покрили стндарта за сигурност ЕСЕ R44 и в допълнение са тествали и сертифицирали продуктите си във водещи агенции за сертифициране – TUV и SGS.

Свързани блог публикации

Децата пътуват с родителите си и това е вълнуващо преживяване за всички. За съжаление малките деца имат специфични нужди и това може да превърне по-дългите пътувания в не толкова приятно преживяване. За да е по-лесно и по-гладко пътуването помагат за столчета за кола. Те улесняват родителите и подобряват сигурността на детето. Те могат да направят пътуването по-леко и родителите по-спокойни.

Столчетата за кола са изобретени около 1940 година, а първите столчета за кола с вид близък до вида им сега се появяват около 1960 година. От появата си до ден днешен столчетата за кола имат две основни функции – сигурност и удобство.

Столчетата за кола имат една основна функция –да предпазват детето в автомобила. Възможните наранявания не са само в следствие на катастрофи. Възможни инциденти настъпват и при рязко спиране, при рязък завой или други резки маневри. При използването на столче за кола нараняванията с фатален край или с необходимост за настаняване в болница намаляват намаляват с до 70%.

Заради тази си безспорна полза столчетата за кола са станали задължителни със закон в много държави.  В Европейския съюз има директива 2003/20/EC, която постановява, че деца с височина до 135 сантиметра трябва да пътуват в автомобил само в столче за кола. Безопасността на децата е толкова важна, че в глобален мащаб е наложен единен стандарт, на който истински сигурните столчета за кола трябва да отговарят.

Ако искате да сте сигурни, че сте избрали най-доброто столче за кола за Вашето дете, се уверете, че то притежава сертификат или маркировка, че то покрива нормите на стандарт ЕСЕ R44. Столчетата за кола ZIZITO отговарят на всички международни изисквания. В името на сигурността на децата и спокойствието на родителите ZIZITO сертифицират продуктите си в TUV Германия или SGS Швейцария. Така се гарантира, че столчетата за кола отговарят на най-високите изисквания за безопасност.

Удобството, особено при по – дълги пътувания, също е от голямо значение. Столчета за кола са предвидени да са ергономични, да не спарват тялото на детето, както и да не са твърде твърди на детето. Когато тези детайли са предвидени малкото дете не изморява кръста, гърба си, главата е в удобно положение, а детските крака не изтръпват по време на пътуване. Въпреки всички тези мерки се препоръчва на всеки два часа пътуване да се правят почивки. 

 Това гарантира комфортно пътуване и детето няма да получи болки в следствие обездвижването.  Столчетета за кола на ZIZITO са със специална пяна, която не се деформира лесно и е по-устойчива от стандартните предложения. В продуктите си ZIZITO се стремят да постигнат максимален комфорт – всички столчета имат допълнителен слой за омекотяване, който гарантира по-голямо удобство на бебето.

За да работи ефективно столчето за кола е необходимо то да е съобразено с възрастта и размерите на Вашето дете. Всяко столче е предвидено за определена възрастова група и това е изрично оказано на него. Винаги следвайте тези указания.

Втората важна подробност за правилно използване на столчето за кола е то да бъде монтирано съгласно предписанията дадени от производителя. Ако столчето за кола се закрепва към купето на автомобила посредством предпазните колани, ги сложете точно както изисква с производителя. Ако столчето за кола е със система за закрепване Isofix се уверете, че и автомобилът Ви е оборудван с тази система.

Отново следвайте инструкцията за монтаж, която придружава столчето за кола. Столчетета за кола на ZIZITO са оборудвани с подробни упътвания на всички европейски езици, с което се стремят всички родители да могат да използват продуктите им с лекота.

В Кидсо сме представили пълната гама столчета за кола на ZIZITO. Ние сме горди да Ви предлагаме продукти с швейзарско качество и надеждност на достъпни цени.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими