Филтриране по

Бранд

Виж още Виж по-малко

Цена

49 лв. 100 лв.

Номер

Виж още Виж по-малко

Сезон

Виж още Виж по-малко

Футболни обувки

Показани са 1-9 от общо 9 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Децата растат бързо, затова е важно постоянно да следите дали обувките, с които тренират футбол, са удобни и точният размер . От съществено значение е футболната обувка (бутонка) да прилепва точно по крака на детето, за да не изпитва дискомфорт по време на тренировка.  Ако размерът е по-голям, може да се стигне до разраняване, поява на мехурчета, навяхване на глезена или деформация на крака . Затова е особено важно обувките своевременно да се подменят със следващия размер, за да не се увреди растежът на детския крак.  Важно е да се обърне внимание на функционалността на бутонките , тъй като те не само предпазват детските крака от наранявания, но и оптимизират двигателните им способности. Футболните обувки трябва да са изработени от подходящите материали.  Важно е да следват формата на крака и да бъдат подсилени при върха на пръстите , както и в горната и вътрешната част на ходилото. Подметката трябва да осигурява естествено сгъване на ходилото, за да се предотврати умора на стъпалото.

Най-добрият начин за определяне на правилния размер на футболните обувки е детето да ги премери заедно с чорапите и протекторите , с които ще тренира. Бутонките не бива да бъдат нито прекалено тесни (да стискат) , нито прекалено големи (стъпалото да се движи свободно в тях) .  Детето трябва да усеща обувката плътно прилепнала в горната част, за да има по-добър контрол над топката по време на игра. След няколко тренировки кожата ще се отпусне и очупи по формата на крака, ще се разшири в горната част и те ще станат още по-удобни.

Децата тренират целогодишно на терен с различно покритие , затова е важно да се съобрази дали обувките ще се използват за игра на открито, или в зала . Това е важно, тъй като футболните обувки са с различни качества и функционалности според вида на настилката (естествен линолеум, естествена или изкуствена трева) .  Футболните обувки за трева са с бутони на подметката , които осигуряват по-добро сцепление с терена и съответно подобряват качеството на играта За игра в зала подметките са пригодени за твърди и гладки повърхности – имат нисък профил , а сцеплението се осигурява от специалния материал, от който са изработени (без бутони) Футболните обувки за изкуствена трева се наричат „стоножки“ . При тях подметката е с множество малки бутони, наподобяващи стоножка , чрез които се осигурява необходимата сигурност. Могат да се използват и за по-твърди терени, но за естествена трева не са особено подходящи

Идеалният материал за горната част на обувките е кожата . Тя е мека, позволява на крака да „диша“ и осигурява добра чувствителност при допир с топката. Важно е да запомните, че когато избирате кожени бутонки, трябва да съобразите, че кожата се отпуска бързо по крака. Затова е препоръчително да изберете този материал за игра на закрито или на терен с естествена трева .  Когато се играе при различни атмосферни условия, синтетичният материал е по-подходящ. При игра във влажно време и на влажна трева е добре бутонките да са изработени от полиуретанова кожа . Тя е лека и има свойството да не пропуска влагата  навътре и в същото време предпазва от удар по време на движение.  Подметката може да е от каучук , но това не е подходящ материал за твърд терен и в зала, защото може да остави черни ивици. Предимствата му са добрите амортизационни свойства и достъпната цена . Бутоните на подметката се изработват от твърда пластмаса, а понякога и от метал.

Трябва да имате предвид, че някои от материалите, от които са изработени футболните обувки, се променят при ниски температури, затова е важно да обърнете внимание на информацията, съпътстваща продукта. При тренировки през зимата е важно да се съобрази размерът на футболните обувки , защото най-вероятно ще се носят с по-дебели и топли чорапи . Точният номер по правило е този, при който остава свободно място от 1 до 1,5 см . 

Височината на футболните обувки се определя в зоната на глезена – има ниски и средно високи бутонки. По-голямата височина предоставя допълнителна защита от контузии на глезена , но движението на краката са по-ограничени. Затова такъв тип бутонки са подходящи при игра в защита. Ако детето играе на друга позиция, е по-добре да е с ниски бутонки , за да може да се движи свободно и да разкрие максимално своите игрови качества.

Както и всички други обувки, футболните също се нуждаят от грижа – особено при тренировки на открито. Детето може да се научи и само̀ да се грижи правилно за тях, като спазва някои правила :  Добре е да бъдат почиствани след всяка тренировка След измиване е необходимо да се оставят да изсъхнат на открито, като се избягва излагането на пряка слънчева светлина Неправилно е да се слагат в близост до уред, излъчващ топлина, тъй като това ще доведе до деформация на материалите, от които са изработени

Специално изработените обувки за футбол, известни като бутонки, имат функционално приложение. С тях момчето ви ще тренира любимия си спорт като ходилата му ще бъдат защитени от подсилените участъци в зоната на пръстите.

Цялата проекция на модела стимулира двигателните способности и подобрява усета между топка-крак. Вътрешността на обувките е изработена от висококачествен синтетичен материал с дишаща основа за максимално удобство през цялото време.

Изработката на лицевата част от изкуствен или естествен кожен материал определя употребата им според вида на терена. По-практични за игра на влажни терени в различни метеорологични условия са моделите със синтетично покритие.

Те задържат влагата навън и заедно с това защитават крака от травми и наранявания. В по-благоприятни условия и закрити терени са за предпочитане бутонки с естествен произход на материалите, които позволяват на крака да диша.

Стелките са с мека задна част за по-голям комфорт, а подметките са изработени от висококачествена изкуствена кожа в типичния за спорта релеф. Те ще балансират допира на стъпалото с повърхността на терена под  високата скорост на придвижване и ще осигурят необходимото сцепление.

Предлаганите модели имат атрактивен дизайн с декоративни ластици, а цветовете създават бодър, младежки вид. Фиксират се посредством връзки и велкро лепенки, които стабилно придържат ходилото до плътно прилягане.

Моделите са подходящи за всекидневна употреба за пролетно-летния и есенен сезон. Категоричното им превъзходство като обувка за конкретен спорт, ще създаде у вашето момче усещането за истински футболен играч.

Моделите дължат своята изработка на Puma и Unred Armour, които респектират със своя оригинален и вълнуващ стил. Тяхното преимущество е създаването на висок клас спортни обувки за момчета и момичета и възрастни по цял свят.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими