Филтриране по

Бранд

Виж още Виж по-малко

Цена

29 лв. 30 лв.

В промоция

Виж още Виж по-малко

Футболни обувки

Показани са 1-1 от общо 1 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Децата растат бързо, затова е важно постоянно да следите дали обувките, с които тренират футбол, са удобни и точният размер . От съществено значение е футболната обувка (бутонка) да прилепва точно по крака на детето, за да не изпитва дискомфорт по време на тренировка.  Ако размерът е по-голям, може да се стигне до разраняване, поява на мехурчета, навяхване на глезена или деформация на крака . Затова е особено важно обувките своевременно да се подменят със следващия размер, за да не се увреди растежът на детския крак.  Важно е да се обърне внимание на функционалността на бутонките , тъй като те не само предпазват детските крака от наранявания, но и оптимизират двигателните им способности. Футболните обувки трябва да са изработени от подходящите материали.  Важно е да следват формата на крака и да бъдат подсилени при върха на пръстите , както и в горната и вътрешната част на ходилото. Подметката трябва да осигурява естествено сгъване на ходилото, за да се предотврати умора на стъпалото.

Най-добрият начин за определяне на правилния размер на футболните обувки е детето да ги премери заедно с чорапите и протекторите , с които ще тренира. Бутонките не бива да бъдат нито прекалено тесни (да стискат) , нито прекалено големи (стъпалото да се движи свободно в тях) .  Детето трябва да усеща обувката плътно прилепнала в горната част, за да има по-добър контрол над топката по време на игра. След няколко тренировки кожата ще се отпусне и очупи по формата на крака, ще се разшири в горната част и те ще станат още по-удобни.

Децата тренират целогодишно на терен с различно покритие , затова е важно да се съобрази дали обувките ще се използват за игра на открито, или в зала . Това е важно, тъй като футболните обувки са с различни качества и функционалности според вида на настилката (естествен линолеум, естествена или изкуствена трева) .  Футболните обувки за трева са с бутони на подметката , които осигуряват по-добро сцепление с терена и съответно подобряват качеството на играта За игра в зала подметките са пригодени за твърди и гладки повърхности – имат нисък профил , а сцеплението се осигурява от специалния материал, от който са изработени (без бутони) Футболните обувки за изкуствена трева се наричат „стоножки“ . При тях подметката е с множество малки бутони, наподобяващи стоножка , чрез които се осигурява необходимата сигурност. Могат да се използват и за по-твърди терени, но за естествена трева не са особено подходящи

Идеалният материал за горната част на обувките е кожата . Тя е мека, позволява на крака да „диша“ и осигурява добра чувствителност при допир с топката. Важно е да запомните, че когато избирате кожени бутонки, трябва да съобразите, че кожата се отпуска бързо по крака. Затова е препоръчително да изберете този материал за игра на закрито или на терен с естествена трева .  Когато се играе при различни атмосферни условия, синтетичният материал е по-подходящ. При игра във влажно време и на влажна трева е добре бутонките да са изработени от полиуретанова кожа . Тя е лека и има свойството да не пропуска влагата  навътре и в същото време предпазва от удар по време на движение.  Подметката може да е от каучук , но това не е подходящ материал за твърд терен и в зала, защото може да остави черни ивици. Предимствата му са добрите амортизационни свойства и достъпната цена . Бутоните на подметката се изработват от твърда пластмаса, а понякога и от метал.

Трябва да имате предвид, че някои от материалите, от които са изработени футболните обувки, се променят при ниски температури, затова е важно да обърнете внимание на информацията, съпътстваща продукта. При тренировки през зимата е важно да се съобрази размерът на футболните обувки , защото най-вероятно ще се носят с по-дебели и топли чорапи . Точният номер по правило е този, при който остава свободно място от 1 до 1,5 см . 

Височината на футболните обувки се определя в зоната на глезена – има ниски и средно високи бутонки. По-голямата височина предоставя допълнителна защита от контузии на глезена , но движението на краката са по-ограничени. Затова такъв тип бутонки са подходящи при игра в защита. Ако детето играе на друга позиция, е по-добре да е с ниски бутонки , за да може да се движи свободно и да разкрие максимално своите игрови качества.

Както и всички други обувки, футболните също се нуждаят от грижа – особено при тренировки на открито. Детето може да се научи и само̀ да се грижи правилно за тях, като спазва някои правила :  Добре е да бъдат почиствани след всяка тренировка След измиване е необходимо да се оставят да изсъхнат на открито, като се избягва излагането на пряка слънчева светлина Неправилно е да се слагат в близост до уред, излъчващ топлина, тъй като това ще доведе до деформация на материалите, от които са изработени

Свързани блог публикации

Специално изработените обувки за футбол, известни като бутонки, имат функционално приложение. С тях момчето ви ще тренира любимия си спорт като ходилата му ще бъдат защитени от подсилените участъци в зоната на пръстите.

Цялата проекция на модела стимулира двигателните способности и подобрява усета между топка-крак. Вътрешността на обувките е изработена от висококачествен синтетичен материал с дишаща основа за максимално удобство през цялото време.

Изработката на лицевата част от изкуствен или естествен кожен материал определя употребата им според вида на терена. По-практични за игра на влажни терени в различни метеорологични условия са моделите със синтетично покритие.

Те задържат влагата навън и заедно с това защитават крака от травми и наранявания. В по-благоприятни условия и закрити терени са за предпочитане бутонки с естествен произход на материалите, които позволяват на крака да диша.

Стелките са с мека задна част за по-голям комфорт, а подметките са изработени от висококачествена изкуствена кожа в типичния за спорта релеф. Те ще балансират допира на стъпалото с повърхността на терена под  високата скорост на придвижване и ще осигурят необходимото сцепление.

Предлаганите модели имат атрактивен дизайн с декоративни ластици, а цветовете създават бодър, младежки вид. Фиксират се посредством връзки и велкро лепенки, които стабилно придържат ходилото до плътно прилягане.

Моделите са подходящи за всекидневна употреба за пролетно-летния и есенен сезон. Категоричното им превъзходство като обувка за конкретен спорт, ще създаде у вашето момче усещането за истински футболен играч.

Моделите дължат своята изработка на Puma и Unred Armour, които респектират със своя оригинален и вълнуващ стил. Тяхното преимущество е създаването на висок клас спортни обувки за момчета и момичета и възрастни по цял свят.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими