Филтриране по

Бранд

Виж още Виж по-малко

Цена

10 лв. 20 лв.

Възраст

Виж още Виж по-малко

Слайм,пластелин,гипс

Показани са 1-3 от общо 3 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Слаймът представлява желеобразна маса , която не изсъхва, когато е изложена на въздух, както става с пластилина и гипса. Заради специфичната си полутечна консистенция с този материал не могат да се създават дълготрайни форми .

Да, изсъхва под въздействието на въздуха, но това е бавен процес, който може да отнеме седмици или месеци.

Децата обичат да усещат с ръцете си различните материали, затова игрите със слайм, пластилин и гипс им доставят удоволствие , като същевременно подпомагат сензорното им развитие. Моделирането с тези продукти е много полезно за усъвършенстване на фината моторика и координацията око – ръка.

Има фирми, чиито продукти съдържат токсични за детския организъм вещества. Винаги купувайте слайм, пластилин и гипс от проверени магазин и и се доверявайте само на реномирани марки . Не забравяйте и основното правило: винаги се информирайте дали продуктът е подходящ за деца, както и дали има изрично възрастово ограничение , което обикновено е посочено върху опаковката или етикета.

Не слагайте изцапаната дреха в пералната машина , преди да сте премахнали слайма от нея. Опитайте да почистите, като накиснете в бял оцет и изтъркате с четка . Препаратите за ръчно измиване на съдове също могат да помогнат. Отстранете слайма , доколкото е възможно, излейте върху мястото препарат и изтъркайте с четка или груба кърпа. След това изперете на ръка (имайте предвид, че може да се наложи да повторите тази процедура повече от веднъж).

Свързани блог публикации

ПОЛЗИ:
Децата от всички възрасти обичат да „месят“ тесто за игра от слайм, гипс или пластилин.
Слаймът или още цветно желе е последният хит в играта с ръце, като освен за забавление, успокоява и напрегнатите деца. Това е и средство малчуганите да се откъснат за малко от технологиите и да проявят фантазия. Работата с ръце доказано развива фината моторика и говора при децата. Мачкайки слайма или пластилина/глина, малките творци използват и двете си ръце. Степента на развитие на движенията на ръцете предопределя и степента на развитие на речта.

Моделирайки, децата придобиват редица умения – да измислят, да се изразяват, да си помагат, да слушат и изпълняват. Качества, полезни и необходими им в училищна възраст.

Като деца всички сме си играли с пластилин – съвременните опаковки са изработени от безвредни високо молекулярни съставки, в т.ч. каучук или силикон. С появата на меките пластилини с приятен аромат и пристрастяването на децата по „плей-до“, все повече родители и малчугани преоткриват ползите на това „меко тесто“. Дайте на детето пластилин и то веднага ще започне да го стиска, мачка, къса на парчета или прави дупки. Помага чудесно и за подобряване на координацията око-ръка.

По-големите деца могат да оформят разнородни формички и фигури, да разпознават животни, предмети, цветове.
Използването на слайм, пластилин, глина позволява поетапния преход от статична към сюжетно-ролева игра. Децата също така се успокояват от натрупаните очаквания и негативни емоции в градината или училището.

Всяка работа с ръце развива тактилната и зрителна системи, усещането за равновесие и пространство.
Децата могат да тестват своите умения, работейки и с глина / основен природен материал, разпространен в природата/ . С различните комплекти децата правят първите си стъпки в света на скулптурата. Няма ограничения – всичко зависи само от таланта, креативността и индивидуалността на децата. Съвременните сетове включват гипс и различни калъпи за отливки, които вдъхновените творци пълнят, оставят да изсъхнат, накрая могат и да оцветят.  Забавлението чрез моделиране засилва координацията на ръцете, а процесът на оцветяване стимулира фантазията и творческото мислене.
Глината е материал, който дава изключителна свобода на малчуганите – от техните предпочитания зависи дали ще я втвърдят или омекотят с повече вода. Благотворно се отразява на деца, които имат нужда от повишаване на самочувствието и увереността. Помага за овладяване на основни умения, като овалване, изтегляне, смесване, заглаждане и др.

И най-важното, какъвто и материал да предоставите на детето, то се учи и развива, докато се забавлява!

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими