Филтриране по

Бранд

Виж още Виж по-малко

Цена

8 лв. 30 лв.

Възраст

Виж още Виж по-малко

Пол

Виж още Виж по-малко

Сезон

Виж още Виж по-малко

В промоция

Виж още Виж по-малко

Каски и протектори

Показани са 1-15 от общо 15 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Безопасността на детето е на първо място, затова, независимо дали ще кара велосипед , ролери или кънки , трябва да му осигурите необходимите предпазни средства. Това са динамични занимания, при които паданията са доста чести , затова в никакъв случай не трябва да се практикуват без каска и протектори за ръцете, коленете и/или китките . На пазара се предлага голямо разнообразие от каски, но нашият съвет е да се спрете на изработена от поликарбонат (този материал я прави лека) с вътрешен слой от пенопласт. Не забравяйте, че при избора на модела каска отново важи правилото за точния размер – това е важно за сигурността на детето и гарантира, че няма да пострада, ако падне. Протекторите защитават лактите и коленете и са важна част от предпазните аксесоари. Когато избирате какви да бъдат, обръщайте внимание дали вътрешната им част е достатъчно мека и дали се закрепват добре. Ако детето обича да кара бързо и има склонност да опитва по-сложни маневри , добре е да предвидите и защита за китките.

Основната функция на предпазните средства е недвусмислена – да защитават главата и тялото от наранявания. Наред с това обаче тези аксесоари трябва да бъдат и удобни. Каската трябва да е лека, а в зависимост от предназначението – да отговаря и на някои допълнителни изисквания. При протекторите е важно да са меки и да се захващат добре. Предпазните аксесоари имат разновидности според вида спорт, за който са предназначени: Шосейни каски – характерното за тях е, че аеродинамиката е от съществено значение . Това обуславя формата им, която е по-обтекаема, а в някои случаи и леко издължена назад . Ниското тегло и добрата вентилация също са много важни МТБ каски (шлемове) – има различни разновидности на този вид каска. Формата, дебелината, покритието и детайлите зависят от предназначението и ценовия клас на продукта . Повечето покриват цялата глава, включително лицето, но има и отворени модели (т.нар. „половинки“) , които обхващат само горната част на главата – те са по-леки и по-добре вентилирани. Доскоро МТБ каските се използваха основно за високорисково каране , но в последните години намират все по-голямо приложение и като стандартно средство за защита. БМХ каски – ползват се не само от колоездачи, но и от скейтъри и други спортуващи в града хора. Характерното за тях е, че са по-тежки, имат дебел и здрав корпус и по-малко отвори за вентилация. БМХ каските осигуряват надеждна защита при сериозни инциденти. Детски каски – Първото, което трябва да съобразите, е от какво ниво на защита се нуждае вашето дете. Въпреки че каските отговарят на определени стандарти ( европейските са EN 1078:1997 u EN 1080:1997 ), това не им гарантира еднакво ниво на предпазване. Протекторите се различават по вид и модел . Изборът е ваше лично решение, но в никакъв случай не са за пренебрегване факторите удобство, лекота и най-вече надеждност. Протекторите са 3 основни вида: наколенки налакътници накитници

При избора на аксесоари за защита е важно да прецените къде и как ще се ползват, както и какъв е обичайният риск за детето. Друго важно условие е да направите избора „на живо“ – добре би било детето да бъде с вас, за да изпробва каската и протекторите . Например, ако детето носи очила , трябва да се убедите, че каската е съвместима с тях. Размерът има съществено значение за адекватната защита при падане. Полезно е да знаете, че при отделните производители понякога има леки разлики . Освен това корпусите на видовете каски не са оформени еднакво – някои може да паснат по-добре на по-издължени глави, други – на по-кръгли. Обърнете внимание на системата за регулиране , като проверите дали има необходимия диапазон и е удобна за ползване. Вентилацията на каските трудно се преценява на място, но най-общо можете да добиете представа чрез оглед и сравнение кои модели са по-отворени и предлагат по-голямо проветрение. Важна част от безопасното каране на колело, скейтборд, кънки или ролери са протекторите . При избора им е важно да съобразите материала, от който са изработени, както и точния размер, за да гарантират максимална защита . Всяко дете расте със собствено темпо, затова е особено важно предпазните средства да могат да се регулират, така че да му бъдат удобни и по мярка. Пластмасовите черупки с вложки от пяна осигуряват надежда защита. Наколенките и налакътниците се регулират лесно поради разтегливата си материя и еластичните велкро ленти . По-долу ви предлагаме упътване за размерите на протекторите според възрастта: XS – от 2 до 4 години Обиколка на китката: 10 – 14 см Обиколка на коляното: 16 – 21 см Обиколка на лакътя: 14 – 19 см S – от 4 до 6 години Обиколка на китката: 10 – 14 см Обиколка на коляното: 19 – 24 см Обиколка на лакътя: 16 – 21 см M – от 6 до 9 години Обиколка на китката: 11 – 15 см Обиколка на коляното: 24 – 29 см Обиколка на лакътя: 17 – 22 см L – от 9 до 13 години Обиколка на китката: 13 – 17 см Обиколка на коляното: 25 – 30 см Обиколка на лакътя: 21 – 26 см

При сериозен удар каската вече е компрометирана, дори да не се виждат външни пукнатини . В повечето случаи обаче подобни инциденти водят до счупване на корпуса поне на едно място (не забравяйте, че това е нейната функция!). Затова, когато това се случи, най-добре е да подмените каската на вашето дете , за да сте спокойни, че при евентуално следващо падане ще бъде добре защитено. Материалът, от който е изработен корпусът на повечето такива аксесоари, обикновено запазва качествата си за период от 3 до 5 години . Би било чудесно, ако малчуганът ви не е имал инциденти през този период, но колкото и да си я харесва, по-разумно ще е да я смените, когато това време изтече.

Детските протектори предпазват коленете, лактите и китките . Те са предназначени за каране на велосипеди, кънки и ролери и з ащитават от охлузвания при падане, както и от по-сериозни наранявания . Каската е много важен аксесоар, от който не бива да лишавате детето си, тъй като пази главата му при удар. Не пропускайте да набавите тези предпазни средства – това ще даде спокойствие и сигурност както на вас, така и на любимото ви същество !

Безопасността на детето е на първо място, затова, независимо дали ще кара велосипед, ролери или кънки, трябва да му осигурите необходимите предпазни средства. Това са динамични занимания, при които паданията са доста чести, затова в никакъв случай не трябва да се практикуват без каска и протектори за ръцете, коленете и/или китките. На пазара се предлага голямо разнообразие от каски, но нашият съвет е да се спрете на изработена от поликарбонат (този материал я прави лека) с вътрешен слой от пенопласт. Не забравяйте, че при избора на модела каска отново важи правилото за точния размер – това е важно за сигурността на детето и гарантира, че няма да пострада, ако падне. Протекторите защитават лактите и коленете и са важна част от предпазните аксесоари. Когато избирате какви да бъдат, обръщайте внимание дали вътрешната им част е достатъчно мека и дали се закрепват добре. Ако детето обича да кара бързо и има склонност да опитва по-сложни маневри, добре е да предвидите и защита за китките.

главата и тялото от наранявания. Наред с това обаче тези аксесоари трябва да бъдат и удобни. Каската трябва да е лека, а в зависимост от предназначението – да отговаря и на някои допълнителни изисквания. При протекторите е важно да са меки и да се захващат добре. Предпазните аксесоари имат разновидности според вида спорт, за който са предназначени: Шосейни каски – характерното за тях е, че аеродинамиката е от съществено значение. Това обуславя формата им, която е по-обтекаема, а в някои случаи и леко издължена назад. Ниското тегло и добрата вентилация също са много важни. МТБ каски (шлемове) – има различни разновидности на този вид каска. Формата, дебелината, покритието и детайлите зависят от предназначението и ценовия клас на продукта. Повечето покриват цялата глава, включително лицето, но има и отворени модели (т.нар. „половинки“), които обхващат само горната част на главата – те са по-леки и по-добре вентилирани. Доскоро МТБ каските се използваха основно за високорисково каране, но в последните години намират все по-голямо приложение и като стандартно средство за защита. БМХ каски – ползват се не само от колоездачи, но и от скейтъри и други спортуващи в града хора. Характерното за тях е, че са по-тежки, имат дебел и здрав корпус и по-малко отвори за вентилация. БМХ каските осигуряват надеждна защита при сериозни инциденти. Детски каски – Първото, което трябва да съобразите, е от какво ниво на защита се нуждае вашето дете. Въпреки че каските отговарят на определени стандарти (европейските са EN 1078:1997 u EN 1080:1997), това не им гарантира еднакво ниво на предпазване. Протекторите се различават по вид и модел. Изборът е ваше лично решение, но в никакъв случай не са за пренебрегване факторите удобство, лекота и най-вече надеждност. Протекторите са 3 основни вида: – наколенки налакътници накитници.

При избора на аксесоари за защита е важно да прецените къде и как ще се ползват, както и какъв е обичайният риск за детето. Друго важно условие е да направите избора „на живо“ – добре би било детето да бъде с вас, за да изпробва каската и протекторите. Например, ако детето носи очила, трябва да се убедите, че каската е съвместима с тях. Размерът има съществено значение за адекватната защита при падане. Полезно е да знаете, че при отделните производители понякога има леки разлики. Освен това корпусите на видовете каски не са оформени еднакво – някои може да паснат по-добре на по-издължени глави, други – на по-кръгли. Обърнете внимание на системата за регулиране, като проверите дали има необходимия диапазон и е удобна за ползване. Вентилацията на каските трудно се преценява на място, но най-общо можете да добиете представа чрез оглед и сравнение кои модели са по-отворени и предлагат по-голямо проветрение. Важна част от безопасното каране на колело, скейтборд, кънки или ролери са протекторите. При избора им е важно да съобразите материала, от който са изработени, както и точния размер, за да гарантират максимална защита. Всяко дете расте със собствено темпо, затова е особено важно предпазните средства да могат да се регулират, така че да му бъдат удобни и по мярка. Пластмасовите черупки с вложки от пяна осигуряват надежда защита. Наколенките и налакътниците се регулират лесно поради разтегливата си материя и еластичните велкро ленти. По-долу ви предлагаме упътване за размерите на протекторите според възрастта: XS – от 2 до 4 години Обиколка на китката: 10 – 14 см Обиколка на коляното: 16 – 21 см Обиколка на лакътя: 14 – 19 см S – от 4 до 6 години Обиколка на китката: 10 – 14 см Обиколка на коляното: 19 – 24 см Обиколка на лакътя: 16 – 21 см M – от 6 до 9 години Обиколка на китката: 11 – 15 см Обиколка на коляното: 24 – 29 см Обиколка на лакътя: 17 – 22 см L – от 9 до 13 години Обиколка на китката: 13 – 17 см Обиколка на коляното: 25 – 30 см Обиколка на лакътя: 21 – 26 см

При сериозен удар каската вече е компрометирана, дори да не се виждат външни пукнатини. В повечето случаи обаче подобни инциденти водят до счупване на корпуса поне на едно място (не забравяйте, че това е нейната функция!). Затова, когато това се случи, най-добре е да подмените каската на вашето дете, за да сте спокойни, че при евентуално следващо падане ще бъде добре защитено. Материалът, от който е изработен корпусът на повечето такива аксесоари, обикновено запазва качествата си за период от 3 до 5 години. Би било чудесно, ако малчуганът ви не е имал инциденти през този период, но колкото и да си я харесва, по-разумно ще е да я смените, когато това време изтече.

Детските протектори предпазват коленете, лактите и китките. Те са предназначени за каране на велосипеди, кънки и ролери и защитават от охлузвания при падане, както и от по-сериозни наранявания. Каската е много важен аксесоар, от който не бива да лишавате детето си, тъй като пази главата му при удар. Не пропускайте да набавите тези предпазни средства – това ще даде спокойствие и сигурност както на вас, така и на любимото ви същество!

Свързани блог публикации

Като родител вече знаете колко важна е безопасността на детето ви. Един от най-важните начини да запазите детето си е като го насърчите да носи каска и протектори, когато употребява своите ролери или велосипед.

Тези аксесоари са най-добрата първа линия на защита и могат да им помогнат да предпазят своята глава и крайници. Ако малчугана ви изпитва колебание относно тези артикули е може би защото той не е запознат с тяхната основна цел и поради това е препоръчително да го запознаете с нея.

С всеки изминал ден става все по-прието да се използват такива защитни аксесоари, особено след като професионалните спортисти винаги се показват с тях по телевизията. В случай че това не е стимулирало детето ви да започне да ги използва е важно да вземете мерки.

Тези мерки в голяма степен трябва да съответстват на метода ви на възпитание, който прилагате върху него. Но въпреки това, ако те не сработват може да опитате да създадете правилото в което те ще бъдат задължени да ги носят в противен случай не биха могли да използват своите любими приспособления за игра.

Веднъж щом успете да го научите да ги използва е редно да прегледате тяхното състояние. В случай че те не са годни за употреба ви съветваме да закупите нови и то не от къде, а именно от Кидсо. 

Каските и протекторите, които те предлагат са от доказан произход и качество. Те са изградени от напълно устойчиви материали, които успешно предпазват тялото от нараняване. За да се убедите напълно можете да разгледате наколенките с марката – Amaya и Dino Bikes.

Те произлизат от световно известен бранд, който е изцяло съсредоточен в производството на детски принадлежности. Качеството им както казахме е безкомпромисно и заедно с това те са преминали множество тестове за сигурност, за да може родителите да са в покой.

Избирайки продуктите на Кидсо ви гарантираме, че малчугана ви ще бъде защитен на всяка цена от всичко. Предпазните средства разполагат с впечатляващ дизайн, който се увива идеално върху крайниците на детето.

При поръчка разполагате с възможността за стандартна доставка, която се осъществява в порядъка на два работни дни. Заедно с това имате и безплатно връщане в случай на размяна.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими