Филтриране по

Бранд

Виж още Виж по-малко

Цена

6 лв. 57 лв.

За баня

Показани са 1-14 от общо 14 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Това са екологично чисти препарати, които са създадени само от природни съставки. Най-често те са създадени от пробиотични култури. След изтичане в отпадните води те не водят до замърсяване на околната среда. Тези препарати включват широка гама от продукти : препарати за почистване на каменни и керамични повърхности препарати за миене на стъкла и огледала  препарати за почистване на тоалетни и други

Традиционните препарати за почистване в кухнята съдържат фосфор, азот, амоняк и други химични съединения класифицирани като летливи органични съединения VOCs са от групата, които засягат най – тежко околната среда . За съжаление тези химични компоненти имат дезинфектиращи и избелващи свойства и са популярни при традиционното почистване и премахване на мазнини.  При био препаратите, които най-често са пробиотични, почистват и дезинфекцират на микро ниво естествено и безопасно. За разлика от обикновените дезинфектанти, пробиотиците убиват само лошите бактерии, създавайки здравословна микрофлора.

Почистващи препарати за баня – течните, абразивните, спрей препаратите и геловете, които премахват петната от мухъл, мазнина и отлагания и оставят плочките чисти са със съдържание на хлор. Дезинфекциращите традиционни препарати дават максималната степен на защита от бактериите, за които банята предоставя идеални условия за развитие. Общоприето вярване е, че използването им в банята е задължително ,защото това помещение, наред с тоалетната, е най-уязвимо по отношение на бактерии и всевъзможни болестотворни микроорганизми. При всички такива препарати трябва да се следи етикетът за киселинност. Киселинните препарати представляват силен концентрат, затова са и опасни. При прилагане трябва да се използват защитни ръкавици и маска. Ако проверите какво е нивото на рН , за каква повърхност е препарата и какви са ограниченията и препоръките за използването му ще се убедите, че препаратите за баня , съдържат хлор и фосфати, те са вредни при вдишване както за този, който работи с тях, така и за околната среда.  В някои страни те вече са забранени за употреба. По тази причина се развиват био препарати, които са неабразивни, нямат агресивни и отровни изпарения, съставени са само от природно извлечени вещества – киселини, соди и подобни. Те са и безвредни след изхвърляне на използваното течно съдържание.

В повечето случаи тези препарати са по-щадящи и не увреждат повърхностите. Те са със специални съставки извлечени от природата и не са агресивни. Еко почистващи препарати за баня съдържат само детергенти на растителна основа и чисти етерични масла.  Производството е безвредно за атмосферата. При производството на тези препарати са използвани о паковъчни материали, подлежащи на рециклиране. Био препаратите за баня не са тествани върху животни.

Традиционните препарати за почистване съдържат силни разтворители, избелители на хлорна основа, понякога имат в състава си фосфати и нонилфеноли. Тези агресивни химически съставки са опасни за здравето. Те са агресивни не само към бактерии, мухъл и плесени в банята, но и към кожата. По трансдермален път те навлизат и в човешкия организъм. Често тези препарати отделят и агресивни изпарения понякога с остра миризма, друг път маскирана с ароматизатори. За хора с дихателни проблеми и алергии, това е опасно и вредно. На всички био препарати изрично е указано, че те са безвредни за хора с дерматологични проблеми, за хора с астма или алергии. Причината те да са по-неагресивни е, че съставките в тях са извлечени от растения и минерали. Като резултат от това техния състав не е агресивен към човешкия организъм.

Свързани блог публикации

Вероятно вече сте срещалипродукти за почистване, които са с етикет „зелен“, „екологичен“, или „биоразградим“. Тези термини се свързват с продукти, които са нетоксични, некорозивни, и не предизвикват алергични реакции.

Много хора се интересуват от по – екологичен начин на живот, от използването на био препарати, които не замърсяват околната среда. Разбира се има и скептици, които подлагат на съмнение ефективността на почистване на еко препаратите - работят ли толкова добре, колкото традиционните препарати?

Когато търсите препарати без агресивни химикали, можете да се ориентирате по етикети от типа „зелен печат“ или подобни. Те изразяват наличието на определен еко сертификат. Сертифицирането е доброволно и като резултат има множество и най – различни еко удостоверения, а други еко продукти пък нямат никакви изпитания.

Това обаче не им пречи да са безопасни и ефективни. Препаратите за почистване традиционно са химически съставки, които са смесени в различни пропорции в зависимост от предназначението им. Традиционните химикали са гарантирано ефективни, но за съжаление те крият редица възможни рискове.

Те заплашват околната среда и човешкото здраве. Химикали като фосфор, азот, амоняк и всички други химични съединения класифицирани като летливи органични съединения VOCs, са от групата, които засягат най – тежко околната среда. 

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими