Филтриране по

Марки

Виж още Виж по-малко

Цена

26 лв. 108 лв.

Пол

Виж още Виж по-малко

В промоция

Виж още Виж по-малко

Музикални въртележки

Показани са 1-10 от общо 10 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Това са играчки , които се поставят над бебешката кошара или легло, издават приятни, нежни звуци, въртят се и успокояват детето . Има различни видове въртележки за легло, с всякакви форми, цветни фигури и светлини.

Музикалната въртележка е подходяща за новородени . Препоръчваме да я поставите, след като бебето навърши един месец. През първите седмици зрението му не е добро и то не проявява особен интерес към заобикалящите го предмети. Вие, разбира се, може да поставите играчката и преди навършване на 1 месец , но ефектът от нея няма да е голям.

Има музикални въртележки с малки плюшени играчки или светещи такива , които забавляват и радват детето. Предлагат се модели с дистанционно управление , както и със сензор, който се задейства, когато детето заплаче. По-обикновените модели са неподвижни (просто висят над детското легълце и то се радва на бебешките играчки и цветовете) , за разлика от тези на батерии, които се движат (въртят се, светят, издават различни звуци) .

Наред с всички грижи за детето трябва да отделите внимание и на неговото забавление. Централно място в този процес заемат играчките. Докато бебето е малко, подходящи за него са цветните играчки (развиват зрението) , музикалните (развиват слуха) , играчките с различна форма и материал (разнообразието стимулира възприятията) . Умелият подбор на цветове и мелодии предоставя необходимия стимул за развитие на вашето бебе. Музикалните въртележки успокояват и занимават детето , докато е в леглото или кошарата си, и го стимулират да се движи постоянно, стремейки се да ги достигне. Накратко: стимулират сетивата развиват мисловната дейност обогатяват уменията развиват фината моторика развиват интерес към външния свят Недостатъкът на музикалните въртележки може да се изразява в това, че някои деца се заглеждат прекалено дълго в тях, което пречи на заспиването (повечето не реагират по този начин, но има и такива)

Музикалната въртележка се поставя на позиция над коремчето на детето или странично на него , а не над главата. Така ще я вижда по-добре и няма да изкриви очите си, събирайки погледа в един център.

Музикалната въртележка става излишна тогава, когато детето започне да се изправя , придържайки се за страничните прегради на леглото. Това крие риск, защото може да събори играчката и тя да го нарани.

Продуктът е добавен към желани продукти