Филтриране по
Пол
Виж още Виж по-малко
Марки
Виж още Виж по-малко
Цена
0 лв. 7 лв.
Вид
Виж още Виж по-малко

Мокри кърпички

Показани са 1-20 от общо 35 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Мокрите кърпички се използват за поддържане на интимна хигиена на децата.  Най-често при смяната на пелената се използват за почистване на тези части на тялото. Те са голямо улеснение при поддръжката нa бебешката хигиена и тоалет, когато детето е навън.

Не.  Мокрите кърпички са решение за поддръжка на бебешкия тоалет при условия различни от домашните.  Когато детето е в нормалната си среда на отглеждане се препоръчва при смяна на пелената то да бъде измивано.  Поддържането на бебешка интимна хигиена с вода и бебешки миещ сапун е правилния и препоръчителен начин за здрава кожа.

Повечето бебешки кърпички не съдържат алкохол, все по-често са произведени и без консерванти или се използват по-съвременни и щадящи консерванти.  Като резултат мокрите кърпички могат да се използват и за ръце или лице без да причинят кожни раздразнения или обриви.

Някои производители упоменават срок на годност на пакетите, други не.  Това е решение на всеки доставчик и маркирането на дата на изтичане на годност не е задължително. Общото правило е, че до 30 месеца от датата на производство мокрите кърпички са годни за употреба.

Мокрите кърпички са клинично тествани. Те е малко вероятно да предизвикат алергични раздразнения на кожата.  Въпреки това са възможни изключения от това правило. Причината е, че мокрите кърпички съдържат консерванти, които са необходими, за да се запази продукта и да не се получават плесени по него в дълъг период от време. Основният алерген в мокрите кърпички е съединението метилхлороизотиазолинон (MCI).  Все повече производители се съобразяват с този факт и избягват употребата му.

Продуктът е добавен към желани продукти