Филтриране по

Бранд

Виж още Виж по-малко

Цена

2 лв. 1338 лв.

Възраст

Виж още Виж по-малко

Пол

Виж още Виж по-малко

В промоция

Виж още Виж по-малко

Конструктори

Показани са 1-20 от общо 246 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Научни изследвания доказват, че децата, които играят с конструктори и мозайки , подобряват своите умения в следните области: двигателни умения и координация между очите и ръцете пространствено мислене речеви и езикови умения нестандартно мислене социални умения (когато няколко деца играят заедно) логическо (математическо) мислене

Най-често тези занимания се препоръчва да започнат, когато детето е навършило 3-години . Съществуват обаче конструктори и мозайки, подходящи и за по-малките (на възраст от 2 до 3 години) . Прочетете внимателно какво пише на опаковката на продукта – там производителят е указал препоръчителната възраст.

Най-малките деца играят с конструктори и мозайки, чиито елементи са по-големи, по-малко на брой и със заоблени краища (без остри ъгли) . Те се сглобяват и разглобяват по-лесно. При по-големите деца елементите стават повече и с по-малък размер , а сглобките изискват повече прецизност.

Дървените конструктори са по-екологични , с по-едри елементи и като цяло са предвидени за игра в по-ранна детска възраст. Тъй като дървото все пак е преминало обработка с бои, лакове и химикали , трябва да се внимава да бъдат безвредни Пластмасовите елементи позволяват да се създават по-сложни форми и като цяло имат по-големи възможности. Те обаче се чупят по-лесно, затова родителят трябва да има грижата да ги проверява редовно

По правило върху опаковката на всички конструктори е посочена препоръчителна възраст – това е един от ориентирите.  От значение е и тематичната област на конструктора . Ако детето ви проявява интерес към природата, добре би било да изберете такъв, който съдържа фигурки или елементи с животни, дървета и т.н. Ако обича автомобили, изберете конструктор, с който се правят коли. Важно е да задържа интереса и вниманието на детето , тъй като по този начин то се увлича в играта и развива различни полезни умения. Не избирайте конструктори, които са твърде сложни или изискват умения, които детето все още не придобило. Твърде трудните задачи са неразбираеми за него и не го привличат.

Препоръчително е в първите игри с конструктор или мозайка да участва и родителят . Така детето научава какви са възможностите на играта, а след това го води собственото му въображение и го предразполага към следващи самостоятелни игри. Преди първата игра прочетете инструкциите за употреба на конструктора. Те ще ви покажат какви са неговите възможности и ще ви дадат ценни идеи за игри.

Свързани блог публикации

Сглобяването на пъзели и конструктори несъмнено развива ума и въображението на децата и им помага да развият своето логическо мислене. Помогнете на своето дете да придобие нови знания за света и да усвои логическо мислене, докато играе.

Разгледайте различните видове конструктори, пъзели и мозайки сред продуктовата гама на онлайн магазин Kidso. Тук ще откриете различни видове конструктори, механични пъзели и мозайки, предназначени за момичета и момчета на възраст от 9 месеца до 14 години, които развиват редица умения у детето, от които аналитична мисъл, умение за сръчност и способност за концентрация.

Комплектите на конструкторите и пъзелите включват различни аксесоари, определен брой основни помощни/указателни компоненти като упътване за лесно ползване, специални лепила за пъзели, дъски, отверки, клещи. Механичните пъзели имат реалистичен и стилен дизайн, който би се харесал на по-големи деца и могат да се превърнат в един страхотен сувенир за дома. Дизайнът и компонентите на пъзелите и конструкторите са съобразени с детските умения. Елементите им са изработени от различни видове качествени материали като картон, метал, пластмаса или дърво.

Конструкторите и пъзелите предлагат възможност на децата сами да създават красиви фигури, изображения или макети чрез подреждане, сглобяване и притискане и са супер полезни за развитието на едно дете подаръци. Пъзелите се предлагат с различен брой части. Те могат да бъдат с 200, 480, 813 , 926 части, или 8, 15 или 23 елемента за сглобяване.По размери пъзелите и конструкторите варират- предлагат се в размери 143x157x82 мм,14.3 x 15.7 x 8.2 см.,40 х 76 х 44 см,8.4 x 3.4 x 10 см. , 49 x 36 см.,19 x 13.8 x 13.4 см и други.Конструкторите за по-малките деца дават пълна свобода на детското въображение и при тях няма грешно или правилно, децата могат да творят без да се страхуват от провал.

Детските пъзели и конструктори се предлагат с определен брой основни компоненти. Материалите на пъзелите са антибактериални и антиалергични и са напълно безвредни за детското здраве. Пъзелите варират по трудност и се предлагат с различни по брой части. Родителите могат да бъдат спокойни за безопасността на децата си, тъй като предлаганите пъзели и конструктори са изработени от 100% безопасни компоненти и материали. Желателно е по –малките деца да играят с конструкторите под непрекъснат надзор на родител, поради опасността от поглъщане на по-дребните им елементи.

Конструкторите и пъзелите в Kidso са внос от Испания, Америка, Латвия, Испания, Германия, Барселона, Холандия. Идват от известни марки като Ravensburger, Ugears, Educa, Game Movil, Disney, които са се специализирали в производството на качествени и безопасни играчки за деца от различни възрастови групи. (Не открих информация за гаранции)

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими