Филтриране по

Бранд

Виж още Виж по-малко

Цена

10 лв. 64 лв.

Пол

Виж още Виж по-малко

В промоция

Виж още Виж по-малко

Възглавници

Показани са 1-8 от общо 8 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Най-често употребяваните пълнежи са на полиестерна основа .  Те са и доказали добрите си характеристики: издръжливи са могат да се перат не предизвикват алергии Нов алтеррнативен материал са така наречените мемори пяни. Възглавницата заема формата на главата и осигурява максимален комфорт .

Повечето възглавници са с памучна калъфка .  Пожелателно е текстилът да е по-плътен – това позволява по-голяма здравина, а намалява възможността да минават твърди частици от пълнежа навън . Памукът е естествен материал и не предизвиква кожни раздразнения.

Възглавниците, чиито пълнеж е обработен допълнително , за да не задържа акари и да не позволява развитието на микроорганизми и други алергени са подходящи за деца с такива проблеми.  Проверете внимателно сертификатите , които производителя притежава. Като правило перете редовно възглавницата при температура от 60 градуса .  Това е гаранция за добра хигиена и здраве на Вашето дете.

Децата не бива да спят на обикновена възглавница.  Тя е предвидена за човек с различни от техните килограми и размери.  Детските пропорции на тялото са различни и за това се нуждаят от различна възглавница.  Детските възглавници са с друг размер и са по-ергономични за детското тяло.

Това е спорен въпрос, без еднозначен отговор. Множество организации за бебешко здраве препоръчват до 12 месец бебето да спи без възглавница .  Те претендират, че тя не му е необходима.  Основният им аргумент срещу възглавниците е, че те увеличават потенциалния риск от задушаване. Аргументът за използването на възглавница е, че те намалява риска детето да стане с плосък череп отзад.  При честото лежане по гръб, главата на новородените става по-плоска отзад .  Този ефект изчезва с израстването на детето.

Свързани блог публикации

Знае се, че бебето няма нужда от възглавници. Ако обаче решите да му осигурите такава – изберете по-твърдата възглавница с перфорирана вътрешна структура против задушаване, която може да се използва веднага след раждането. Ако обаче сте по-големи традиционалисти и следвате препоръките на личния си лекар – вероятно ще решите да купите възглавница за бебето на малко по-късен етап (някои специалисти дори твърдят, че детето има нужда от възглавница чак след навършването на 2 години). 

 

Както при възглавниците за големи, така и при бебешките има такива с memory пяна, както и възглавници с ограничител отстрани, за да не се „килва“ главичката на бебето. Когато избирате възглавница обаче е много важно да спазите няколко универсални изисквания за по-голяма безопасност и комфорт. Възглавницата трябва да бъде сравнително твърда, за да не може главата на бебето да потъне в нея и по този начин да се създаде опасност от задушаване. Важно е още възглавницата да е по-малка, отколкото тази за възрастен и да може да се пере. Специалистите съветват да се вземе антиалергична възглавница, защото така се предотвратява ранното възникване на алергии. Тази възглавница също може да се пере. Хубав избор би била и антибактериалната възглавница. Може да се купи и възглавница за спане настрани, която подпира гръбчето на бебето. За по-спокоен сън вече се продават и възглавници с лек дъх на лавандула или алое вера, които осигуряват по-лесно заспиване и здрав сън на вашето бебе. 

 

В днешно време има и специални възглавници за кърмене, които напомнят възглавниците за спане в самолет или автобус за възрастни, и са много удобни за бебето и майката. Те са с памучна и красива калъфка, която може да се сваля и пере, и поддържат главичката на бебето в удобна и правила поза за кърмене. 

 

Всяка детска стая има нужда и от много декоративни възглавници с памучни или пухкави покрития, които придават уют и топлина на помещението за игра и сън. И все пак съветваме в по-ранната си възраст бебето да не е заобиколено от декоративни възглавници, поради опасността от задушаване. 

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими