Филтриране по
Марки
Виж още Виж по-малко
Цена
8 лв. 79 лв.
Пол
Виж още Виж по-малко

Възглавници

Показани са 1-19 от общо 19 артикул(а)

Знае се, че бебето няма нужда от възглавници. Ако обаче решите да му осигурите такава – изберете по-твърдата възглавница с перфорирана вътрешна структура против задушаване, която може да се използва веднага след раждането. Ако обаче сте по-големи традиционалисти и следвате препоръките на личния си лекар – вероятно ще решите да купите възглавница за бебето на малко по-късен етап (някои специалисти дори твърдят, че детето има нужда от възглавница чак след навършването на 2 години). 

 

Както при възглавниците за големи, така и при бебешките има такива с memory пяна, както и възглавници с ограничител отстрани, за да не се „килва“ главичката на бебето. Когато избирате възглавница обаче е много важно да спазите няколко универсални изисквания за по-голяма безопасност и комфорт. Възглавницата трябва да бъде сравнително твърда, за да не може главата на бебето да потъне в нея и по този начин да се създаде опасност от задушаване. Важно е още възглавницата да е по-малка, отколкото тази за възрастен и да може да се пере. Специалистите съветват да се вземе антиалергична възглавница, защото така се предотвратява ранното възникване на алергии. Тази възглавница също може да се пере. Хубав избор би била и антибактериалната възглавница. Може да се купи и възглавница за спане настрани, която подпира гръбчето на бебето. За по-спокоен сън вече се продават и възглавници с лек дъх на лавандула или алое вера, които осигуряват по-лесно заспиване и здрав сън на вашето бебе. 

 

В днешно време има и специални възглавници за кърмене, които напомнят възглавниците за спане в самолет или автобус за възрастни, и са много удобни за бебето и майката. Те са с памучна и красива калъфка, която може да се сваля и пере, и поддържат главичката на бебето в удобна и правила поза за кърмене. 

 

Всяка детска стая има нужда и от много декоративни възглавници с памучни или пухкави покрития, които придават уют и топлина на помещението за игра и сън. И все пак съветваме в по-ранната си възраст бебето да не е заобиколено от декоративни възглавници, поради опасността от задушаване. 

Продуктът е добавен към желани продукти