Филтриране по

Бранд

Виж още Виж по-малко

Цена

9 лв. 10 лв.

Килими и тъкани

Показани са 1-3 от общо 3 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Това са екологично чисти препарати , които са създадени само от природни съставки. Най-често те са създадени от пробиотични култури. След изтичане в отпадните води те не водят до замърсяване на околната среда. Тези препарати включват набор от - продукти за отстраняване на петна, препарати за пране на килими и тапицерии, препарати за отстраняване на миризми от текстил и обувки, препарати за третиране на кожа и други.

Традиционните препарати за почистване на килими и дамаски съдържат агресивни химически съставки , най-често алкил сулфати, алкил етоксилатни сулфати и етери на мастен алкохол. При био препаратите, които най-често са пробиотични, почистват и дезинфекцират на микро ниво естествено и безопасно. За разлика от обикновените дезинфектанти, пробиотиците убиват само лошите бактерии, създавайки здравословна микрофлора.

Пробиотикът е жив, полезен микроорганизъм, който когато е в достатъчни количества, оказва ползи за здравето на приемника си. В този смисъл с био препаратите се борави по абсолютно безвреден начин и те не застрашават здравето.

При оплаквания с алергичен характер, при хора с астма и дори при домашни любимци, които имат кожни проблеми, се препоръчва използване на препарати за почистване на под с пробиотична основа . При подобни проблеми и използване на традиционни препарати се изисква след третиране неколкократно изпиране с вода, за да се отмият агресивните съставки.  При био препаратите липсват агресивни химикали и тази необходимост отпада. Допирът с кожата е напълно безвреден и няма никакви миризми или изпарения, които да навредят на хора с пулмологични проблеми.

Не - те щадят природата . Опаковките им са напълно рециклируеми. Не влияят върху водната флора и фауна. Дори използването на такива препарати се препоръчва на собственици на къщи с автономни канализации и септични ями с бактерии.

Традиционните химически ароматизатори замаскират миризмите. При ароматизатори за обувки има добавени антимикотични агенти. Пробиотичните ароматизатори неутрализират вредните микроорганизми и по този начин елиминират източника на лоши миризми, а не я потискат или замаскират.

Свързани блог публикации

Вероятно вече сте срещали продукти за почистване, които са с етикет „зелен“, „екологичен“, или „биоразградим“. Тези термини се свързват с продукти, които са нетоксични, некорозивни, и не предизвикват алергични реакции.

Много хора се интересуват от по – екологичен начин на живот, от използването на био препарати, които не замърсяват околната среда. Разбира се има и скептици, които подлагат на съмнение ефективността на почистване на еко препаратите - работят ли толкова добре, колкото традиционните препарати?

Когато търсите препарати без агресивни химикали, можете да се ориентирате по етикети от типа „зелен печат“ или подобни. Те изразяват наличието на определен еко сертификат. Сертифицирането е доброволно и като резултат има множество и най – различни еко удостоверения, а други еко продукти пък нямат никакви изпитания.

Това обаче не им пречи да са безопасни и ефективни. Препаратите за почистване традиционно са химически съставки, които са смесени в различни пропорции в зависимост от предназначението им. Традиционните химикали са гарантирано ефективни, но за съжаление те крият редица възможни рискове.

Те заплашват околната среда и човешкото здраве. Химикали като фосфор, азот, амоняк и всички други химични съединения класифицирани като летливи органични съединения VOCs, са от групата, които засягат най – тежко околната среда.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими