Филтриране по

Сезон

Виж още Виж по-малко

Бранд

Виж още Виж по-малко

Цена

5 лв. 94 лв.

Био препарати за дома

Показани са 1-20 от общо 56 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Био почистващите препарати носят редица позитиви в ежедневието ни, подпомагат чистотата на средата, в която живеем, подкрепят здравето ни - те са изключително ефективни, безопасни и лесни за употреба. Базирани на растителни и минерални съставки, с био-ензими и пробиотици, те не само щадят чувствителната кожа и предпазват от инфекции, но се препоръчват за хора, страдащи от алергии и астма. Далеч по-безопасна и природосъобразна алтернатива от силните химикали на масовите почистващи препарати. Не съдържат ароматизатори, без избелители на хлорна основа, без токсични или абразивни съставки, силно препоръчителни за използване в къщи със септични и други видове автономни канализации.

Основна отличителна характеристика на био продуктите е, че не съдържат силни химикали или отровни токсини, които биха навредили на здравето ни. Традиционните препарати са със значително количество вредни вещества, които в голяма степен „отключват“ различни алергии и кожни раздразнения. Наскоро норвежки специалисти доказаха в свое проучване, че домакините и професионалистите, които редовно използват масовите почистващи спрейове/гелове/ прахообразни вещества, излагат на риск здравето на белите си дробове. Био препаратите не вредят на дихателните органи, екологични са, с щадящи формули, почистват и дезинфекцират на микроскопично ниво, концентрирани и икономични.

Не, въпреки търговските „претенции“ на много производители. Съветваме Ви да търсите на опаковките и в съдържанието на препаратите отличителни знаци и символи, които утвърждават БИО произхода на продуктите, сертифициращите ги асоциации и контролни национални и международни органи. Най-сигурният начин да проверите био-препаратите е като се запознаете с международните сертификати за качество, които гарантират органичния произход и високо качество. В ЕС такъв е регламентът CLP – урежда начинът, по който химикалите и продуктите, които ги съдържат, са етикирани и опаковани.

Сертифицираните био/органик/натурални препарати най-често съдържат ензимни и пробиотични формули, био контролирани растения, вода, избелващи вещества на кислородна основа, нейонни повърхностно активни вещества, глицерин и др. Не съдържат синтетични консерванти, химикали, фосфати, оцветители, животински мазнини. Те са напълно разградими, не вредят на почвата, въздуха или околната среда. Био препаратите са щадящи и към дома – мивки, бани, перални, съдомиялни, мебели, килими и др. Отсъствието от състава им на вредните формалдехиди, фосфати, ароматизатори ги прави подходящи за употреба от хора с раздразнителна кожа.

Свързани блог публикации

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими