Филтриране по

Бранд

Виж още Виж по-малко

Цена

8 лв. 94 лв.

Градина

Показани са 1-3 от общо 3 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Това са екологично чисти препарати, които са създадени само от природни съставки.  Най-често те са създадени от пробиотични микроорганизми. След реакцията в отпадните води те не водят до замърсяване на околната среда, ускоряват процесите на разлагане на органични отпадъци и спомагат отпадните води да са по – щадящи към природата. Тези препарати включват набор от продукти за отстраняване на миризми от септични ями, които са под формата прах или течност, препарати за външни тоалетни и препарати за био компост.

Традиционните препарати съдържат агресивни химически съставки , най-често бензен, формалдехид, терпен, стирен, тулол и др. органични съединения. За тези съединения е доказано, че имат канцерогенно влияние, предизвикват главоболие, безплодие и са предпоставка за астма При био препаратите, които най-често са пробиотични микроорганизми , които разлагат отпадъка.

Пробиотикът е жив, полезен микроорганизъм, който когато е в достатъчни количества, оказва ползи за здравето на приемника си . В този смисъл с био препаратите се борави по абсолютно безвреден начин и те не застрашават здравето.

При оплаквания с алергичен характер, при хора с астма и дори при домашни любимци, които имат кожни проблеми, се препоръчва използване на препарати за градина с пробиотична основа.  При подобни проблеми и използване на традиционни препарати се изисква хора с проблеми да не вдишват газове или изпарения, които се отделят. При био препаратите липсват агресивни химикали и тази необходимост отпада. Допирът с кожата е напълно безвреден и няма никакви миризми или изпарения, които да навредят на хора с пулмологични проблеми.

Не.  Те щадят природата .  Опаковките им са напълно рециклируеми.  Не влияят върху водната флора и фауна.  Дори използването на такива препарати се препоръчва на собственици на къщи с автономни канализации и септични ями с бактерии.  

Нормален прах за пране, белина или други избелващи комбинации убиват пробиотичните микроорганизми.  В следствие на това действието на пробиотика в септичната яма спира. Отпадните води не могат да станат с разграден биологичен отпадък и цялата концепция за независима/автономна канализационна система се проваля.

Свързани блог публикации

Вероятно вече сте срещали продукти за почистване, които са с етикет „зелен“, „екологичен“, или „био разградим“.  Тези термини се свързват с продукти, които са нетоксични, некорозивни, и не предизвикват алергични реакции. Много хора се интересуват от по – екологичен начин на живот, от използването на био препарати, които не замърсяват околната среда.

Разбира се има и скептици, които подлагат на съмнение ефективността на почистване на еко препаратите - работят ли толкова добре, колкото традиционните препарати?

Когато търсите препарати без агресивни химикали, можете да се ориентирате по етикети от типа „зелен печат“ или подобни. Те изразяват наличието на определен еко сертификат.

Сертифицирането е доброволно и като резултат има множество и най – различни еко удостоверения, а други еко продукти пък нямат никакви изпитания. Това обаче не им пречи да са безопасни и ефективни.

Препаратите за градина традиционно са от химически съставки, които са смесени в различни пропорции в зависимост от предназначението им. Традиционните химикали са гарантирано ефективни, но за съжаление те крият редица възможни рискове.

Те заплашват околната среда и човешкото здраве. Химикали като фосфор, азот, амоняк и всички други химични съединения класифицирани като летливи органични съединения VOCs, са от групата, които засягат най – тежко околната среда. За съжаление тези химични компоненти са широко използвани в повечето градински препарати.

Този тип препарати крият и опасност от негативно повлияване на здравословното състояние на човека. Налице са редица проучвания, че ароматизаторите и отстранителите на лоши миризми съдържат бензен, формалдехид, терпен, стирен, тулол и др. органични съединения, които е медицински доказани че предизвикват главоболие, умора, имат канцерогенно действие и дори могат да доведат до безплодие.

Като противовес на традиционните продукти, еко и био продуктите осигуряват добър ефект без агресивни химични съединения. Те са най – често ароматизирани с естествени аромати от природата и това е напълно безопасно.

Ползите от био препаратите се простират много по – далеч от избягването на токсичните изпарения. Разбира се те нанасят много по – малко вреди на околната среда и съдържат много по – малки рискове за човешкото здраве. При хора с изявени дихателни проблеми, повишена чувствителност към алергени и подобни заболявания, този тип био препарати са задължителни.

Био препаратите за градина най – често включват препарати базирани на пробиотици и микроорганизми, които се използват в септични ями за разграждане на отпадни продукти, препарати за външни тоалетни, както и препарати за ускоряване на компостирането на био продукти. 

Всички те нямат вредно или опасно влияние върху околната среда, безопасни са за човешкото здраве и имат минимално влияние върху чистотата на водите. Съпътстващите продукти, получени вследствие от разграждането на продукта с тези микроорганизми е отново екологичен и не крия никакви опасности.

Тези продукти са създадени за повишаване жизнения стандарт и опазване на околната среда. В този смисъл под тяхно влияние много често се неутрализират и вредни миризми, неприятни изпарения и др. подобни вредни ефекти.

За да имат оптимален ефект тези био продукти е нужно те да бъдат използвани точно както е предписано от производителят им. От значение е и да се спазва съвсем точно предписанието относно честотата на използване.

В допълнение те не бива да се съчетават с традиционните препарати, които се използват в земеделието или в домакинствата с двор. Силно вероятно е, подобно съчетание да доведе до това полезните микроорганизми от био препаратите да загубят своята ефективност или да бъдат изцяло убити от агресивните химически съставки.

За негативен ефект биха могли да оказват влияние и предходни натрупвания на агресивни химикали, които са останали неразградени в почвата или по дъната на водни корита.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими