Филтриране по

Бранд

Виж още Виж по-малко

Цена

37 лв. 67 лв.

В промоция

Виж още Виж по-малко

Бустери

Показани са 1-3 от общо 3 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Това е седалка за кола , която е без облегалка. Използва се при по-високи и по-тежки деца. Смисълът им е да повдигнат малкия пътник ( от седалката на автомобила ) до ниво, при което предпазния колан застава в правилна позиция и няма опасност от наранявания на врата, рамената и гръдния кош.

Съгласно закона за движение по пътищата е задължително използването на столче за кола до 4 години. Между 4 и 8 години може да се използва и седалка за кола тип бустер (booster) без облегалка.

Възрастта не е най-точното измерение. Препоръчва се, че над 22 килограма и 125 см. е безопасно да се спре използването на бустер (booster) столче за кола. В зависимост от физиката на Вашето дете това се случва на възраст между 8 и 12 години.

Isofix е международна стандартизирана система за монтаж на столчета в автомобил. Тя позволява бързо и лесно да се фиксира столче в автомобил.  Повечетo съвременни автомобили имат Isofix система задните си седалки. Много производители са осигурили за произвежданите от тях бустер (booster) съвместимост със система Isofix.

Това са столчета от 4 до 12 години или от 15 до 36 килограма. Всички бустери (booster) столчета за кола са в тази група. Разделението по групи е стандартна международна класификация.

Свързани блог публикации

Столчетата за кола са задължителен атрибут в модерното отглеждане на малките деца.  Родителите водят динамичен начин на живот, придвижват се с автомобили, съответно и децата трябва да пътуват по удобен и сигурен начин.  

Първите детски столчета за кола са се появили през 1962 година и във времето са били усъвършенствани.  Днес те са се превърнали в стандарт за пътуване в автомобил на малките деца и в много държави са задължително изискване при возенето на деца, наложено със закон.

Столчето за кола дава най-висока степен на безопасност при евентуален инцидент с автомобил.  По тази причина те трябва да се използват винаги и по начин точно, както е предписал производителят.  От най-голямо значение е те да бъдат правилно фиксирани в автомобила и предпазните колани да се използват точно както е препоръчано от производителя на столчето за кола.

Много често, когато детето вече е по-самостоятелно се пренебрегва дисциплината по използване на столчето за кола.  Понякога улисани в игри или други занимания децата просто сядат на задната седалка на колата, друг път се правят компромиси защото пътуването ще е кратко и бустер (booster) столче за кола не се използва.  

Въпреки, че на задната седалка вече пътува голям и самостоятелен човек, винаги поставяйте детето в бустер (booster) столче за кола.  Така детето е в по-удобна стойка за предстоящото пътуване – гърбът и кръста му ще се изморяват по-малко при по-продължителните пътувания.  На второ място, но не и по важност, е и безопасността.  

Когато детето е настанено в бустер седалка за кола вероятността от нараняване при внезапно спиране или пътен инцидент е по-малка.  Детето е седнало по-високо и по този начин предпазният колан минава през точите части на тялото.  

Това гарантира максимална сигурност и безопасност.  Ако детето не използва бустер (booster) столче за кола предпазния колан на автомобила застава по-високо от необходимото и като резултат детето не е обезопасено добре.  Още по опасно е, че коланът може да му нанесе сериозни, в някои случаи и фатални травми в зоната на врата.

Бустерите (boosters) столче за кола имат редица преимущества.  Голяма част от тях са свободно стоящи – детето просто сяда върху тях и фиксира тялото си и бустера към седалката на автомобила посредством предпазния колан.  Има и бустери (boosters) столчета за кола, които се фиксират към седалката на автомобила посредством Isofix система.  

И в двата случая столчетата се махат лесно от колата и в случай на необходимост се освобождава допълнително място за пътник.  Бустерът (booster) столче за кола е компактен и лесно може да се прибере в багажника.  

Тези столчета са предвидени за по-големи и тежки деца и позволяват те да седят в изправена и ергономична стойка.  Така при по-дълги пътувания децата не изморяват кръста и гърба си.

В тази секция ние от kidso.bg сме подбрали с много внимание най-безопасните, най-надеждните и качествени бустери (booster) столчета за кола.  Погрижили сме се за всичко – да са от най-качествения текстил, да са максимално удобни, да се монтират лесно в автомобила, да могат да се перат и разбира се да са сигурни и безопасни.  

Всички продукти в тази секция са сертифицирани и отговарят на европейските стандарти за безопасност - EСE R44/04.  Това е гаранция, че детето Ви ще пътува възможно най-сигурно.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими