Филтриране по

Бранд

Виж още Виж по-малко

Цена

4 лв. 52 лв.

Термометри за вана и тяло

Показани са 1-3 от общо 3 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

За нормално отглеждане на детето си Вие ще се нуждаете от: термометър за измерване на телесната температура термометър за измерване на стайната температура термометър за измерване на температурата на водата при къпане Термометърът за измерване на телесна температура е необходим, за да следите здравословното състояние на детето си. С термометърът за стайна температура ще сте сигурни, че сте осигурили най-добрите условия за отглеждане на детето си. Термометърът за вода Ви гарантира, че за нежния детски организъм сте осигурили подходяща температура на водата за баня.

За съжаление няма термометър, който да може да измерва точно телесна температура, стайна температура и температура на вода. За това ще са Ви нужни термометри за всяка отделна функция.  Те са различни. Освен това, използвани в неподходяща среда, термометрите могат да се повредят и да не са годни за следваща употреба или ще започнат да дават неверни показания.

Докато детето е все още малко, не може да говори то показва своя дискомфорт по различен начин. Понякога е раздразнително, друг път не се храни добре, в някои случаи е по-зачервено от обичайно. Всичко това може да са симптоми за здравословен проблем. Първа стъпка по откриването на подобен проблем е измерването на телесната температура. Температура над 37 градуса е ясен и недвусмислен сигнал за зараждащ се или за наличен здравословен проблем на датето.  Най-често високата температура на бебето говори за развитие на възпалителен процес организма.  Повишаването на телесната температура е естествената реакция срещу инфекцията. При ранна идентификация на подобен проблем и навременна консултация с педиатър е възможно относително лесно и бързо да се предотвратят усложнения или по-сериозни заболявания. По тази причина трябва да разполагаме с термометър вкъщи . Препоръчително е и да имаме два различни по марка и вид термометри, за да можем да сравняваме идентичността на данните от тях.

Препоръчва се да използвате цифрови термометри . Термометрите със скала и мерителен стълб са стар похват и са по-трудни за употреба. На много места те са и забранени, заради употребата на живак (в минали години) в мерителния стълб. В зависимост от възрастта на детето се определя кой е най-подходящия термометър: ректален безконтактен орален термометър за ухо Не всеки термометър е подходящ за употреба при малките бебета. До 3 (три) месечна възраст се препоръчва да се мери ректалната температура на детето с нормален дигитален термометър. Понякога детето е твърде раздразнително или твърде енергично, за да може да се измери лесно ректалната температура. В тези случаи се използва безконтакте термометър, тъй като това замерване е неинвазивно. След навършване на 3 (три) месеца родителите могат да преминат към използването на безконтактен термометър. Това е цифров термометър, който се доближава до челото или врата на детето на разстояние около 1 сантиметър и веднага посочва неговата моментна телесна температура. Съществуват и термометри за уши, които не са подходящи за деца под 6 (шест) месечна възраст. Те не дават точни показания. Причината е, че мерителната част е твърде голяма и не може да влезе добре в ушния канал и съответно отчетеното показание не е достатъчно надеждно. Нормален дигитален термометър може да се използва и за измерване на температура „под мишница“. Тези измервания имат два недостатъка – най-малко точни са и изискват детето да държи термометъра под мишница за няколко минути. Този метод на измерване се препоръчва, като втори „контролен“ метод за мерене на температура. Термометри за уста се препоръчват за деца над 4 години – когато те могат да задържат дъха си за известно време. Има термометър тип залъгалка за по-малки деца, но този метод за орално мерене на температура не е точен. Докато бебето смуче залъгалката влиза въздух и това прави замерването не съвсем точно.

Свързани блог публикации

Що се отнася до температурните условия у дома, онлайн магазинът предлага перфектните измервателни пособия за целта. С помощта на стандартни, несъдържащи живак,  дигитални или инфрачервени безконтактни термометри, ще имате възможността да измерите телесната,  водната или стайната температура с влажността на въздуха, като заедно с това ще може да следите за температурата на храната с помощта на инфрачервени лъчи, безвредни за детето.

Моделите имат специалните функции да запазват последните измервания и имат дълъг живот до няколко хиляди измервания. Показателите отчитат необходимите температурни параметри чрез топлинна или LED лента, която променя цвета си при измерена температура или сигнализират чрез звуков сигнал кога устройството е приключило процеса на измерване.

  • Термометрите с инфраред технология са мултифункционални уреди, предпочитан от много родители, защото измерва тяло, въздух и вода. Това е компактна принадлежност, която спестява нуждата от отделни уреди
  • Моделите за телесна температура са снабдени с меки, гъвкави върхове за максимална безопасност при измерване под мишниците и за ректални измервания, а други разполагат   с анатомични накрайници за измерване на температурата през ушите
  • Специализираните термометри за вода са с обезопасени форми и могат да служат за забавна играчка по време на цялото къпане.

Изработени са по установените международни норми от висококачествени материали като пластмаса, метал и други безвредни за здравето елементи. Някои модели разполагат с гаранционен срок и интересни аксесоари към комплекта като удобно калъфче за съхранение и включени батерии.

Артикулът трябва да се държи далеч от деца на недостъпни за тях места. След преминалия период на употреба е възможно неточно отчитане на данни, като с това е желателно конкретния термометър да бъде заменен.

Магазинът залага на няколко марки, прояви ли се като лидери в създаването на продукти, адаптирани към всички етапи от развитието на бебето като NUK, Inter Baby, Chicco и други, базирали своите продукти на медицински и специфични лабораторни изследвания.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими