Филтриране по

Бранд

Виж още Виж по-малко

Цена

14 лв. 39 лв.

Възраст

Виж още Виж по-малко

Адаптирано мляко

Показани са 1-7 от общо 7 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Изборът дали бебето ще бъде кърмено, или да ще се храни с адаптирано мляко е едно от основните решения за новороденото.  То трябва да се вземе от майката и педиатъра .  Научно е установено, че кърмата е най-подходящата храна за новоредено бебе.  Майчиното мляко предпазва от: развитието на инфекции намалява риска от алергии подпомага изграждането на имунитет

Преминаването към хранене с адаптирани млека може да има различни мотиви: здравословни съображения невъзможност да се спазва хранителен режим от майката приемането на някои лекарства от кърмачката липсата на кърма невъзможност от страна на майката да кърми в специфичния хранителен график на новородено бебе

Да .  Детето може да бъде отгледано с адаптирани млека. Повечето проверени и сертифицирани адаптирани млека, от популярни и реномирани марки, се доближават до майчината кърма .  За жалост обаче съставът на кърмата е прекалено сложен и към днешна дата не може да бъде възпроизведен напълно.

Това е решение, в случаите на здравословни проблеми или липса на кърма Майката не е необходимо да участва лично във всяко хранене Режимът на майката по време на отглеждането на новороденото бебе е по-облекчен при адаптираното хранене Храненето навън е по-лесно Майката не е нужно да спазва диета

При храненето на Вашето бебе е нужно да му осигурите всички основни, полезни и важни хранителни вещества. Консултирайте се с вашия педиатър при избора на адаптирано мляко.  Наблюдавайте и реакцията на Вашето бебе – възможно е то да не харесва определено мляко, а да приема охотно друго такова.

Свързани блог публикации

Едно от най-важните решения, които родителите се налага да взимат, е как ще се храни детето – дали чрез кърмене или адаптирано мляко. Препоръките на световни и здравни организации са през първите 6 месеца от раждането си мъничето да е на кърма. Понякога съществуват медицински ситуации или начин на живот и работа, които възпират кърменето. Адаптираните млека, приготвени съобразно стандартите, са ефективен и безопасен заместител на майчиното мляко. През последните години съставът на адаптираните млека се усъвършенства, доближавайки се максимално до кърмата, така че да осигурява пълноценен растеж и развитие и да благоприятства спокойното функциониране на чувствителния стомашно-чревен тракт.

АМ са обогатени с допълнителни витамини, минерали, лактобацили, които бебето задължително трябва да приема.

За да изберете най-подходящото адаптирано мляко, препоръчително е да се консултирате със специалист/педиатър. За избора на мляко значение има и причината, поради която ще го използвате.

Повечето млека са базирани на кравето мляко, но има опция за козе мляко или от соя за децата с алергии или хранителна непоносимост. На практика отделните формули са със сходно съдържание, други са специализирани според характерните нужди на малчуганите – да контролират т.нар. рефлукс, стомашно неразположение, газове, колики.

Млеката се разделят и според възрастта на децата.

АМ, специално произведени за децата от 6-12 месеца /„преходни млека“/, са обогатени с допълнително желязо, калций, протеини и калории, в сравнение с формулите за новородени. Желязото е особено важно за развитието и растежа на детето през първата година. Млеката с добавени Омега-3 мастни киселини влияят благотворно върху нервната система, зрението, мозъчните функции. Наличието на про и пре-биотици наподобяват имунните свойства на майчината кърма, като спомагат развитието на здравословни бактерии в стомаха на бебето.

Използването на адаптирано мляко носи повече гъвкавост на семейството, то се приготвя лесно и бързо. 

Храненето от бутилка може да се извършва и от друг родител или близък, така се разпределят грижите за детето. Всеки може да нахрани мъника, но не всеки може да го накърми. АМ  позволяла повече мобилност- храните бебето навсякъде без да се тревожите дали сте на публично място или вкъщи. 

Чрез храненето от бутилка, родителите контролират точния прием и знаят дали и колко е изяло детето.

Тъй като храносмилането на АМ отнема малко повече време, бебето спи по-дълго и се храни не така често както с кърма. Така майката може да се възстанови по-пълноценно и да има повече време за себе си.

Винаги проверявайте годността на млякото и спазвайте стриктно инструкциите за приготвянето му.

Дали е на кърма или адаптирано мляко, ще реши всеки родител, а най-ценното е малкото човече да получава достатъчно топлина, обич и ласки. За да расте щастливо и безгрижно.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими