Филтриране по
Марки
Виж още Виж по-малко
Цена
1 лв. 21 лв.

Без лактоза

Показани са 1-20 от общо 42 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Лактозата е дизахариден въглехидрат, който се съдържа в млякото, произведено в млечните желези на бозайниците.

В редки случаи бебетата и новородените могат да имат вродена или придобита „непоносимост към лактоза“.  Това е състояние, при което организмът произвежда по-ниски количества лактаза – ензим, които отговаря за усвояването на лактозата.  В тези случаи е необходимо да се ограничи приемът на храни с високо съдържание на лактоза.

Най-честите симптоми са:

  • диария
  • подуване на корема
  • газове
  • метеоризъм
  • кожни раздразнения
  • възможно е бебето да бъде неспокойно
  • повръщането е друг възможен синдром.  
За диагностициране на състоянието, задължително се обърнете към лекар!

В някои случаи това състояние е постоянно.  Най-често с израстването на бебето и развитието на храносмилателната му система, тази непоносимост се преодолява.  Въпреки това въвеждането на лактозата като храна се извършва под наблюдението на лекар.   Привикването към лактозата става с плавно захранване.  За организирането на план за захранване е нужно да се консултирате с медицински специалист.

На първо място майчината кърма е с високо съдържание на лактоза.  Други продукти, които съдържат лактоза са маслото и сирената.  Като цяло всички продукти, производни на млякото попадат в тази група.

Основните начини за избягването на лактозата са консумирането на растителни млекасоево, оризово или бадемово.

Продуктът е добавен към желани продукти