Филтриране по

Брандове

Виж още Виж по-малко

Цена

1 лв. 8 лв.

Възраст

Виж още Виж по-малко

Без лактоза

Показани са 1-20 от общо 41 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Лактозата е дизахариден въглехидрат , който се съдържа в млякото, произведено в млечните желези на бозайниците.

В редки случаи бебетата и новородените могат да имат вродена или придобита „непоносимост към лактоза“.   Това е състояние, при което организмът произвежда по-ниски количества лактаза – ензим, които отговаря за усвояването на лактозата.  В тези случаи е необходимо да се ограничи приемът на храни с високо съдържание на лактоза.

Най-честите симптоми са: диария подуване на корема газове метеоризъм кожни раздразнения възможно е бебето да бъде неспокойно повръщането е друг възможен синдром.   За диагностициране на състоянието, задължително се обърнете към лекар!

В някои случаи това състояние е постоянно.   Най-често с израстването на бебето и развитието на храносмилателната му система , тази непоносимост се преодолява .  Въпреки това въвеждането на лактозата като храна се извършва под наблюдението на лекар .   Привикването към лактозата става с плавно захранване .  За организирането на план за захранване е нужно да се консултирате с медицински специалист .

На първо място майчината кърма е с високо съдържание на лактоза.  Други продукти, които съдържат лактоза са маслото и сирената .  Като цяло всички продукти, производни на млякото попадат в тази група.

Основните начини за избягването на лактозата са консумирането на растителни млека – соево, оризово или бадемово .

Лактазната недостатъчност може да се появи както при кърмачета, така и при възрастни и води до лактозна непоносимост. 

Лактозата /млечна захар/ е дизахарид, който преобладава в по-големи количества в майчината кърма и производните продукти на прясното краве мляко- масло, сирене, сладолед, кремове и др. А лактазата е ензимът, който се произвежда от организма  и отговаря за усвояването на лактозата. Нарушенията в произвеждането на лактаза водят до лактозна непоносимост. 

Подобно състояние причинява неприятен дискомфорт на децата – коремни болки, газове, подуване, стомашно неразположение, колики. Дали бебето страда от лактозна непоносимост определя само лекар-специалист, който назначава и подходяща диета.

За щастие на пазара се предлагат млека /соево, бадемово, оризово/, каши и пюрета, адаптирани към специфичните нужди на несъвършената детска храносмилателна система. Педиатрите препоръчват използването на адаптирано мляко без лактоза за укрепване, възстановяване и наддаване на тегло.

Млеката със специална формула са предназначени както за новородени, така и за поотраснали мъници. Облекчават симптомите на непоносимост към млечната захар, като осигуряват балансирано и пълноценно хранене. Млечните протеини и специално подбрани растителни масла  /кокосово, оризово, слънчогледово, палмово, бадемово и др./ подпомагат енергийния и витаминозен баланс в детското меню. Обогатени са с калций и витамин Д за нормалното развитие и растеж на детето. 

Безмлечните каши и пюрета са друга алтернатива за пълноценното и разнообразно изхранване на децата с лактозна непоносимост. Дали с фина консистенция или ситно нарязани парченца плодове/зеленчуци, за да стимулират дъвкателните умения на детето, те снабдяват детския организъм с необходимите хранителни вещества, благодарение на съдържащите се аминокиселини, белтъци, мазнини и въглехидрати. Съставките са натурални, без оцветители и консерванти, без добавена сол и захар – за оптималното физическо и ментално развитие на малчуганите.

Винаги наблюдавайте как то реагира към дадена течност или храна. Уверете се, че всички нужди на малкия човек са задоволени, че получава достатъчно хранителни вещества, за да расте здраво и щастливо.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими