Филтриране по

Бранд

Виж още Виж по-малко

Цена

1 лв. 10 лв.

Възраст

Виж още Виж по-малко

Млечни каши

Показани са 1-20 от общо 23 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Бебетата започват да получават допълнителни храни от типа на млечните каши най-рано в началото на четвърти месец и най-късно в началото на шести месец.  Преценката е субективна и зависи от растежа на детето и неговия апетит - при някои деца на възраст след четири месеца, млякото и майчината кърма са недостаъчни и е необходимо добавянето на захранваща храна за здравословен растеж.  При други подрастващи храненето с кърма или млечна формула е достатъчно и те растат и наддават в норма.  За тях въвеждането на нови храни не е необходимо преди навършване на шести месец. След четвърти месец можете да започнете да давате на Вашето бебето млечни каши за следобедно хранене.  Повечето производители предлагат биологични каши които са изработени от органични съставки.  Млякото което те съдържат е подходящо за възрастта преходно такова и съдържа важни Омега-3 мастни киселини, витамини и минерали с много натурален вкус. Решението за въвеждане на твърди храни трябва винаги да се взема съобразно развитието и нуждите на Вашето дете.  Винаги сенконсултирайте с Вашия педиатър относно възможността да започнете захранване с нов тип храни.

Възможно е, заради новия и непознат вкус зеленчуковите пюрета да се приемат по-трудни или неохотно от Вашето дете.  Заради съдържанието на мляко и познатия му вкус (защото млякото е първата храна на бебето), млечните каши се приемат без проблем от бебетата. За да няма загуба на тегло и детето да расте здраво , започнете захранването със зеленчуково пюре.  Едва след като свикне бебето с вкуса му, въведете „по-лесните“ млечни каши. Ако не спазите този ред бебето ще развие предпочитание към кашите и след това ще Ви бъде много трудно да захраните със зеленчуци.

При захранване с каши се спазват принципите на въвеждане на всяка нова храна - монокомпонентен състав или брашно от една зърнена култура.  Първата млечна каша е от ориз или елда, а на по-следващ етап се въвежда царевична с ориз или просо. След навършване на шест месеца се включват каши на основата на зърнени продукти, съдържащи глутен - пшеница, овес, ръж, ечемик и др.  В по-ранна детска възраст са възможни реакции на непоносимост към него.  Многозърнести каши и такива с тиква, моркови, праз лук, ябълки, круша, банани, месо и други продукти повишават хранителната стойност и разнообразяват вкуса на кашата.  Добавянето на плодове и зеленчуци способства усвояването на желязо, тъй като са богати на витамин С.  Кашите с мед, цитрусови плодове, ядки и какао се отлагат за след една година.  Бъдете особено внимателни с тези храни при предразположение към алергии поради фамилна обремененост. За кърмачетата след десет месеца се предлагат и специални каши обогатени с витамини или мюсли - сухи разтворими смеси на основата на пшеничен, царевичен, овесен и оризов грис с парченца плодове и ядки.  Тяхната консистенция е по-зърнеста за разлика от бебешките каши, с което се спомага развитието на дъвкателни умения - чудесен вариант на преходна храна.

Зърнените храни, основна съставка на млечните каши, притежават висока хранителна стойност.  Преобладават въглехидратите (65 - 75%) , разположени в ендосперма на зърното, а в зародиша и обвивките - белтъците (6 - 12%), мазнините (1- 5%) , витамините и минералите.   В тях се съдържа широка гама витамини - А, В1, В2, В6, С, E, фолиева киселина, холин и много други жизнено важни вещества.  Зърнените продукти са богати на фосфор, калий, калций, манган и желязо.  Елдата и овесът са най-богати на витамини В1, В2, магнезий и желязо, са едни от най-ценните зърнени култури Уникалният състав на зърнените храни ги отличава от останалите групи хранителни продукти и обяснява широкото им използване като основна храна.  Кашите присъстват ежедневно в менюто на хора от различни възрасти и са неотменна част от хранителните традиции.  Популярни са: царевична каша (качамак, мамалига, полента) манная (пшеничен грис) овесена (поридж) каша от ориз,елда, ечемик, ръж, просо, сорго, тапиока Освен различието на зърнената основа, разнообразието им се обуславя от добавянето на продукти от други групи - млечни (мляко, сирене, масло, сметана), плодове, зеленчуци,  ядки.

Свързани блог публикации

В състава на млечните каши влиза адаптирано мляко в съчетание с брашно от различни био зърнени култури и плодове. Те са обогатени от витамин B,C и А, фолиева киселина и други жизненоважни елементи, изграждащи и поддържащи здравия организъм на бебето.

Подходящи са за кърмачета и малки деца от началото на 4-тия месец и внасят разнообразие в хранителния режим, като осигуряват плавно преминаване към хранене с твърди храни и продукти. Препоръчително е кашата да се дава с лъжица от безвреден материал, като продуктът е годен до 3-4 седмици след отваряне. А кашите, поместени в бурканчета, е препоръчително да се използват най-късно до следващия ден.

Енергийните стойности за една порция са съобразени съгласно  европейските директиви, като са с балансиран процент на съдържание. Кашите са много полезни и ще осигурят сутрешна или стабилна следобедна закуска на всяко бебе. Приятно засищаща е и за нощно хранене, заради съдържанието си на хранителни зърнести люспи, които ще осигурят спокоен сън без глад.

За приятен вкус и здравословно хранене в състава им влизат различни био произведени плодове като банани, праскови, горски плодове, сливи и други. За да дадат необходимата сила на всяко бебе, продуктите може да съдържат бисквитки и грис, които са сигурни източници на енергия.

Поднасянето на кашата може да бъде, както топла, така и студена и ще се хареса на всяко дете. Съставните елементи на продуктите създават приятен натурален вкус и гарантират лесното приемане от страна на вашето бебе. Могат да заместват цяло хранене и са удачни за хранене навън и по време на ежедневни разходки.

Създаването на храна за бебе е процес, лежащ на лабораторни тествания и се базира на установените европейски директиви за качество и безопасност. Като лидери в това, магазинът разчита на Hipp, Humana, Bebevita и други производители, работещи за бебето и неговото безпроблемно развитие.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими