Филтриране по

Бранд

Виж още Виж по-малко

Цена

6 лв. 10 лв.

Възраст

Виж още Виж по-малко

Репеленти срещу комари

Показани са 1-3 от общо 3 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Заниманията на открито за деца са най-добре изкараното време.  Често при тези игри се появяват комарите или кърлежи.  Никой родител не иска детето му да бъде нахапано от комари.  Обривите са дразнещи и неприятни .  В допълнение комарите и кърлежите пренасят различни заболявания .  Подобни здравни проблеми са лесно решими с помощта на репеленти против комари и кърлежи. 

Репелентите се нанасят върху кожата .  Те са под формата на стик за мазане, крем, лосион или спрей.  Нанасят се, съхнат бързо и това отблъсква насекомите от кожата.  В зависимост от концентрацията, нанесеният репелент действа за определен брой часове.  По този начин насекомите не кацат по тялото на детето.

Повечето репеленти на химическа основа могат да се използват върху деца след навършване на два месеца .  При репеленти създадени от различни билкови и растителни екстракти се препоръчват за деца над тридесет и шест месеца.  Това са общи правила и може да варират от производител до производител.  По тази причина четете внимателно листовката и спазвайте задължително предписаната възраст за употреба.

Химическите репеленти са средства за защита със синтетичен произход, които се прилагат директно върху кожата.  Другите видове репеленти са с натурален произход - извлечени са от различни растения. DEET (N,N-diethyl-m-toluamide) - е най-използваното синтетично вещество в репелентите, работещо ефективно срещу комари, кърлежи и бълхи. Веществото е разработено за армията на САЩ и по-късно влиза в цивилна употреба. Препаратите за масова употреба са с 20% съдържание на DEET. Веществото има мирис на алкохол, който се изпарява след изсъхване.  Безопасната концентрация на DEET при деца е до 30%.  Без значение на концентрацията на DEET, веществото работи еднакво добре.  Разликата е само в продължителността на действие.  При препарати с 30% концентрация на DEET, те работят до 5 часа. IR3535 (Insect Repellent 3535) е друго синтетично вещество за влагане в препарати против насекоми. Веществото е безцветно и няма мирис .  Не предизвиква кожни раздразнения безвреден е за употреба от бременни, кърмачки и деца Пикардин е друго синтетично вещество, разработено е от химическия концерн “Баер”, което е в свободна продажба от 2005 година. Няма мирис, не предизвиква дразнене (включително и при контакт с очите).  Основните резерви по отношение на този препарат са заради относително кратката му употреба до сега Два типа вещества, сходни по своята химическа структура, които се използват като средство за отблъскване на насекоми са пиретрините и пиретродите. Пиретрините са с естествен произход - те се извличат от хризантеми.  Пиретроидите са синтетични, наподобяващи пиретрините, но с по-мощно действие и с по-дълготраен ефект.  Безопасни са за употреба от деца.  Не се натрупват в организма, дори при честа употреба Масло от лимонов евкалипт е извлек от листата и клоните на евкалиптовото дърво. Ефективността е по-ниска в сравнение с DEET. Като пример: продукти с концентрация от 30% лимонов евкалипт, предлагат защитата, която осигуряват продукти съдържащи около 15% DEET . Неговата трайност, обаче, е по-голяма - 30% разтвор осигурява защита за около 6 часа. За да е ефективно срещу кърлежи, маслото от лимонов евкалипт трябва да е в доста висока концентрация. Продуктите не могат да бъдат ползвани от деца под 3 годишна възраст. Масло от цитронела е естествен екстракт, с доказано голяма ефективност срещу комари и въшки. Извлича се от листата и стъблата на различни видове лимонена трева . Веществото е широко използвано и в козметиката и парфюмерията. Не може да се използва върху кожата от деца под 3 годишна възраст . Също така, маслото има свойството да изветрява бързо, което налага да се нанася на кожата често, за да може да осигури ефективна защита.

Свързани блог публикации

Най-важният приоритет на всеки един родител трябва да бъде грижата за неговото новородено дете. Все пак те са твърде малки, за да осъзнаят нещата случващи се около тях, така че вашата намеса е от съществено значение.

С наближаването на така приятното лято обаче е възможно да се появят и притеснения от ваша страна в някои насоки. Всеки е запознат с факта, че комарите са вредители № 1 през този период на годината, тъй като те оставят сериозни белези по вас. Но какво означава това за вашата рожба ?

По принцип самите вие не ги понасяте и кожата ви понякога остана неузнаваема, поради множеството ухапвания. Представете си сега какво въздействие биха имали те върху деликатната бебешка кожа. Определено това е нещо, което не бихте желали да позволите да се случи.

Макар някои хора да твърдят, че не всичко зависи от тях, смеем да подчертаем нашето несъгласие в това изказване. Причината за това е, защото днес съществуват голям брой средства, които са предназначени специфично за това. Те са по-известни под наименованието – Репеленти. 

Точно тях ще откриете и в онлайн магазинът на Кидсо. Страницата върху която се намирате в момента е покрита с най-различни видове предпазни принадлежности, действащи безотказно срещу така неприятните комари. Доверявайки се на тях детето ви ще бъде в сигурни ръце.

Разглеждайки тяхната категория ще попаднете на най-популярните продукти, които са следните :

  • Защитно мляко против ухапвания
  • Лосион против ухапвания

Сред всички останали тези са най-предпочитаните от редица родители. Причината за това се крие главно в техният състав. Производителят, който съответно е – Бочко, използва изцяло натурални съставки, които са безвредни и ефективни. Лосионите или млякото не излъчват неприятна миризма, която да раздразва носителят, така че в това отношение не се тревожете.

Тяхната продължителност е доста трайна и всекидневното нанасяне ще поддържа кожата максимално защитена и освежена. Благодарение на тях нощните разходки в прохладните часове ще бъдат по-приятни от всякога. Имайки в предвид изгодната им цена ви препоръчваме да побързате, докато все още има налични видове.

Ако евентуално имате нужда от допълващи детайли относно доставката или същността на дадена стока не се колебайте да се свържете с нас.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими