Филтриране по
Марки
Виж още Виж по-малко
Цена
129 лв. 195 лв.

Кантари

Показани са 1-2 от общо 2 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Бебешката везна не е уред от първа необходимост, но е добре да я имате, ако бебето ви има здравословни проблеми или ако се притеснявате как наддава и колко мляко приема. 

Като цяло дигиталните (електронни) везни са по-точни, стига батериите им да са добре заредени. Механичните везни обаче също са достатъчно точни, ако са правилно калибрирани и добре поддържани.

Бебешките везни трябва да бъдат калибрирани поне веднъж седмично.

  • След първите 2 – 3 седмици, ако се развива добре, бебето може да бъде претегляно не по-често от веднъж месечно, докато навърши 6 месеца
  • Между 6 и 12-месечна възраст не е необходимо да измервате теглото му по-често от веднъж на три месеца
Честотата на използване на везната зависи от това дали бебето наддава равномерно на тегло, или се редуват периоди на свръхнаддаване с такива на застой. По-честото мерене се налага и когато бебето има здравословни проблеми или проблеми с храненето.

Ако това е домашната ви везна и бебето е било чисто, не е нужно да я почиствате след всяко мерене. Достатъчно е да стои покрита със стерилна кърпа до следващото мерене. Ако обаче споделяте везната със своя съседка или приятелка или имате две бебета, почистването след всяко мерене е задължително – в противен случай може да бъде предадена инфекция.

Не почиствайте везната с алкохол или спирт, защото това може да повреди покривния материал или LED дисплея. Първо почистете със сапун и вода, после поставете фина стерилна кърпа или салфетка. По този начин не само ще избегнете директния досег на малкото телце до изкуственото покритие, но и ще намалите риска от простуда.

Ако я вземете от проверен източник и се погрижите да бъде правилно калибрирана, везната под наем е добър начин да си осигурите информация за храненето на бебето.

Продуктът е добавен към желани продукти